Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerTükettiğinizde Vücuttaki Nikotini Temizleyen Mucizevi Yiyecekler!

Tükettiğinizde Vücuttaki Nikotini Temizleyen Mucizevi Yiyecekler!

Sigara içenlerin vücudunda biriken nikotinin etkileri yıllarca devam edebilir. Bazı besin maddelerinin ise bu nikotini temizlediği belirtilmektedir.Haberimiz sayesinde nikotini vücuttan temizlemenin yollarını öğrenin ve bu besinlerle vücudunuzdaki nikotinleri atın..

İçerikleri

Sigara içenlerin vücudunda sürekli olarak nikotin birikmektedir. Bu nikotinler vücutta birikerek sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Sigaranın da kansere, kalp ve damar tıkanıkları gibi ölümcül sağlık sorunlarına neden olduğu bilinmektedir. Bu yüzden sigara içenlerin ya sigarayı bırakması gerekiyor yada vücutlarında biriken nikotini temizlemeleri gerekiyor.Sigarayı bırakamayanlar için vücutlarında biriken nikotini temizlemelerinin bir yolu var. Nikotin temizleyen besinleri tüketerek vücudunuzda biriken nikotinleri arındırmanız mümkün.

Sigarayı bırakanlar da vücudunu nikotinden arındırmak istiyorsa bu besinleri tüketmeli. Uzmanlar birçok faydası bulunan bu besinlerin içinde bulunan maddelerin nikotini bünyeden temizlediğini söylüyor.

KİVİ

Kivi, nikotini vücuttan atmanızı sağlar ve bol miktarda vitamin içerir.

ISIRGAN

Isırgan bol miktarda demir ve dezenfektan özellik gösteren madde içerir. Isırgan otu sayesinde vücudunuzda biriken nikotinden kurtulabilirsiniz.

HAVUÇ SUYU

Sigara tiryakisiyseniz her içtiğiniz sigaradaki nikotinin vücudunuzda 3 gün kaldığını unutmayın. Cilde zarar veren nikotinin bu etkisine karşı havuç suyu içebilirsiniz. Vitaminler açısından zengin olan havuç suyu cildin kendini yenilemesini ve nikotinden arınmasını sağlar.

SU

Su, vücuttaki zehirli maddelerin atılması için çok önemlidir. Vücudunuz susuz kalırsa hücrelerin yenilenmesi ve nikotinin etkilerinin azaltılması zorlaşır.

Çam yaprağı çayı: Ağız ve boğazdaki enfeksiyonları yok ettiği kanıtlanmıştır.Ayrıca akciğer sağlığımız için oldukça iyidir.

Brokoli: B5 ve C vitaminlerini almak için brokoli tüketin,brokoli ayrıca karaciğerin iyileşmesinde rol oynar.

Portakal: C vitamini bakımından çok zengindir. Ve bir çok sigara tiryakisi C vitamini eksikliği ile karşı karşıyadır.

Kara lahana: Turpgiller ailesinden kara lahana, kanser riskini 0’a indirir. C vitamininden zengin olup, A, B, E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, bakır ve demir minerallerini de bol miktarda içerir. Antioksidan etkisi ile vücuttaki zararlı radikalleri ve nikotini dışarı atar.

Çok sebze tüketin:

Bu genel anlamda sağlığımız için oldukça iyidir.Patlıcan,salatalık,fasulye ve kereviz gibi sebzeler vücudu nikotinden temizler.Kan hücrelerinizin maksimum seviyede çalışması için oksijene ihtiyaç vardır.Bunun için sık sık derin nefes alın.

Ispanak: Ispanak tüketmeniz vücudunuza folik asit katacaktır,folik asit tütün tadını iğrenç hale getirir.