24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerSütle ezip yüzünüze sürün! Çok faydasını göreceksiniz!

Sütle ezip yüzünüze sürün! Çok faydasını göreceksiniz!

Kavunun naif kokusu ve hoş tadı yanında sağlık açısından da bir çok faydası vardır. İçerdiği yüksek derecede vitamin ve besinler yardımıyla sağlıklı bir yaşam için katkı sağar.

İçerikleri

Çok lezzetli bir tadı olan kavunun tadı ve aroması ,çerdiği bir çok vitamin ve mineraller yardımıylada çok geniş bir yelpazede sağlığımıza katkıda bulunur. Hazmı kolay olduğu için sindirim sistemi için faydalı bir meyvedir. Bunun yanından içerdiği zengin miktardardaki besinlerin yardımıyla genel anlamda sağlığımız ve bağışıklık sistemine katkıda bulunur.Kanseri önleyici özelliği olan karpuz aynı zamanda çağımızda çok sık rastlanan kalp ve damar hastalıklarına da iyi gelmktedir.Stresle mücadele etmemizde yardımcı olanilir. Göz sağlığını koruyan nadir besinlerden birtanesidir. Kavunun faydalarını şu şekilde sıralamak mümkün;

sutle ezip yuzunuze surun cok faydasini goreceksiniz 1 Sütle ezip yüzünüze sürün! Çok faydasını göreceksiniz!
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: 

Kavun kırmızı kan hücrelerini uyararak bağışıklık sistemini canlandırır.  C vitamini açısından zengindir. Bu özelliğinden dolayı vücuda saldırıda bulunan yabancı maddelerin ve bakterilen bu saldırılarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücutta serbest radikallere karşı mücdaleyi arttırır.

Kavun  Kalp ve Damar Sağlığını Korur:  

Potasyum bakımından oldukça zengin olan kavun, bu özelliği sayesinde kalp ve damar sağlığı için çok önemli olan kalp ve damar sağlığını korur. Bunun yanında vücuda zarar veren hipertansiyonu engeleyen sodyum içermektedir.Kan inceltmeye yardımcı olan maddeleri içeren kavun bu özelliği yardımı ile ayrıda kalp sağlığına fayda sağlar.  Bol miktarda içerdiği folatlar ise kalp krizi riskini azaltır, C vitamini ise alterlerin sertleşmesini engeller.

Kavun Kanseri Önleyebilir: 

Kavun, C kanserle etkili bir şekilde mücadele etmek ve vücuttan serbest radikalleri etkisiz hale getirip atmaya yarayan beta-karoteni ve C vitaminini yüksek miktarda içerir. Bu özelliği sayesinde vücut hücrelerine saldıran ve kanserin büyümesine neden olan serbest radikallerin etkisini azaltır.

sutle ezip yuzunuze surun cok faydasini goreceksiniz 2 Sütle ezip yüzünüze sürün! Çok faydasını göreceksiniz!
Kavun Stresle Mücadele Etmeye Yardımcı Olur: 

Kalp atışının normalleşmesini sağlayan kavun böylece beyne giden oksijen artışını sağlar. Beynin daha fazla oksijen almasını sağlayan diğer özelliği ise bol miktarda potasyum içermesidir. Bunun yanında kan basıncını düzenleyerek sinir sisteminin rahtalamısını sağlamaktaıdr. Bütün bu özellikleri sayesinde kavun, oksidatif stresten kaynaklanan hücre ölümlerini engeller.
Kavun çekirdeğinin kaynatılıp suyunun içilmesi karaciğer hastalıklarına çok faydalıdır.

Kavun yanıklara konulursa ağrıyı hafifletir ve iyileşmesini hızlandırır. Kavun’un faydaları:, B vitamini, brom ve iyot içeriyor, sinirleri yatıştırıyor, kanı temizliyor ve kolay bir uyku sağlıyor. Damar tıkanıklığı, Kansızlık için de öneriliyor. Ama hazmı karpuza göre daha güç. Bir de şeker oranı fazla. Ölçüyü kaçırmadan tüketmek gerekiyor.

Kan azlığında faydalıdır. Osteoporoz, kalp damarlarında faydalıdır çünkü içeriğinde bulunan kremniy elementi damarların elastiyetini sağlamaktadır. Karaciğere faydalıdır. Hamile ve menopoza giren kadınların meyvesidir.

Kavun içeriğinde bulunan beta- karotin, özellikle sık güneşlenen kadınların cildini güzelleştirir ve bronzlaştırır. Serotonin- mutluluk Hormonu içeren kavun, Gün boyunca enerji depolamanızı, geceleri de rahat uyumanızı sağlar.

sutle ezip yuzunuze surun cok faydasini goreceksiniz 3 Sütle ezip yüzünüze sürün! Çok faydasını göreceksiniz!

Kavun Cildi Nemlendirir ve Cildin Güzel Görünmesini Sağlar:

Ezilip soğuk süte katıldıktan sonra yüze sürülürse cildi nemlendirir ve cildin taze görünmesini sağlar. Cildinizi güzelleştirir. Cildi kuru olanlar için 1 ölçü süt, 1 ölçü kavun suyu ve 1 ölçü su ile hazırlanan karışım, iyi sonuç veriyor.

Dikkat: Etli ve yağlı yemeklerden sonra kavunu eğer direkt olarak tüketirsiniz mideyi ekşitir; ağrı ve sancı verir. Yemekten önce tüketilmesi gereken kavunu, başka meyvelerle beraber tüketmeyin, çünkü diğer meyvelerin asitleri kavunla biraraya gelemez. Ayrıca hazmı zorlaştırır. Kavundan sonra soğuk su içmeyin, Kefir, yoğurt, süt, Alkol tüketmeyin. Emziren kadınlar da dikkatli olmalı. Çünkü kavun, Anne Sütü ile çocuğun midesini bozarak, çocuğa rahatsızlık verir. Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2015, 15:39