18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerŞifa Kaynağı Mucizevi Bitkiler

Şifa Kaynağı Mucizevi Bitkiler

Doğanın sunduğu mucize bitkiler, sadece gribe karşı değil; kansere, kalp-damar hastalıklarına ve daha bir çok hastalığa da şifa dağıtıyor.

İçerikleri

1. Limon:

Limon özellikle ünlüler tarafından en iyi detoks yiyeceği olarak kabul ediliyor. Oldukça yüklü bir C vitamini kaynağı olmasının yanı sıra, limon vücudunuzun PH ve asit – alkali değerlerini dengede tutmaya yarıyor. Bu demektir ki, vücudunuzda faydalı bakteriler daha kolay üreyebilecek ve dışarıdan aldığınız zararlı maddeler kolaylıkla atılabilecek.

2. Acai çileği:

Küçükcük olabilirler ama Acai çilekleri dünyadaki en güçlü antioksidanlardan biridir, üstelik enerjinizi de oldukça arttırırlar. Vücudunuzdaki fazla yağdan, zararlı serbes radikallerden ve karbonhidratlardan arındırırlar.

3. Kurt Üzümü:

Bu elips şeklindeki küçük kırmızı meyveler genellikle kurutulmuş şekilde satılıyor.Bu küçük meyveler içinde vitaminler, beta karotenkler ve kansere karşı bağışıklığı arttıran maddelerle dolu küçük kırmızı bombalar gibiler. Antioksidan etkisi için ise günde bir avuç kurt üzümünü atıştırmalık olarak yiyebilir veya sabah yediğiniz yulafınızın içine katabilirsiniz.

4. Nar:

Antioksidan olarak çok kuvvetli bir meyve daha. Mücevher görünümlü her küçük tanecik, flavenoidslerin yanı sıra A, C, E vitaminleri, folik asit ve demir içeriyor. Ayrıca cildinize de çok iyi geliyor.

5. Yeşil sebzeler:

İşte annenizin size sürekli yeşil sebzeler yedirmek istemesinin nedeni; lifleri sayesinde sindirimi ve dolayısıyla toksinlerden kurtulmanızı kolaylaştırdığı gibi; A, C,E vitaminleri ve demir bakımından da çok zenginler. Bu sebzelerden en fazla besin değerini almak için, çiğ olarak ya da salata formunda tüketmeye çalışın.

6. Sarımsak:

Nefesinizi biraz kokutuyor olabilir ama sarımsak sağlığınız için çok faydalıdır. Her bir dişi oldukça fazla antioksidan içermesinin yanı sıra aynı zamanda allicin adlı maddeyi doğal olarak içinde taşır. Bu madde vücudunuzda antioksidan etkisi görür.

7. Keten Tohumu:

Günde sadece 2 yemek kaşığı keten tohumu günlük omega 3 ihtiyacınzın ve doymamış yağ ihtiyacınızın tamamını karşılar. Bu tohumlar ayrıca magnesyum, lifler ve antioksidanlar içerir.

8. Brezilya Kestanesi:

Tuzlanmamış, işlemden geçirilmemiş haliyle bu kestaneler detoks diyetiniz için mutlaka gerekli. Bu kestanelerde bağışıklığınızı güçlendiren ve enerjik olmanızı sağlayan selenyum maddesi var, bunun yanı sıra E vitamini, bakır, magnesyum, manganez, potasyum, kalsiyum ve demir de içeriyor.

9. Beyaz Çay:

Yeşil çayın detoksunuza ne kadar faydalı olduğunu eminim her zaman duyuyorsunuz, fakat iş antioksidan açısından zenginliğe gelince, beyaz çayı mutaka denemelisiniz. Beyaz çay, çay bitkisinin henüz tam olgunlaşmamışken toplanan yapraklarının kurutulmasıyla elde ediliyor.

10. Isırgan Otu:

Yaprak olarak bakıldığında belki biraz başbelası olabilirler, ama ısırgan otları çayınızın ya da çorbanızın içinde tüketildiğinde, doğadaki en iyi antioksidanlardan biridir.

11. Kahverengi Pirinç:

Beyaz karbonatlar yerine tam tahıllı yiyeceklere yönelmek, akıllı bir hareket olur. Kahverengi pirincin bir porsiyonundan B vitamini, protein, manganese, selenyum, magnesyum ve birkaç çeşit protein alaabilirsiniz.

12. Yosun:

Yosunun yüzyıllardır Japon Mutfağı’nın vazgeçilmez besinlerinden biri olmasının iyi bir nedeni var.. . Yosun içinde başta magnezyum, olmak üzere 25 farklı vitamin ve mineral barındırıyor.

13. Tere:

Bir dahaki sefere kendinize bir salata hazırladığınızda, içine mutlaka tere de katın. Bu lifli yeşil sebzeler içeriğinde B1, B2, B6, C ve E vitaminlerinin yanı sıra, mangenese, caroten ve potasyum gibi mineraller de bulunduruyor.

14. Bakliyat ürünleri:

Eğer iyileşme sürecindeyseniz ve enerji ve proteine ihtiyacınız varsa, bakliyatlar tam da ihtiyacınız olan şeyler. Vücudunuzun sağlıklı hücreleri üretmesini sağlarlar ve detoks sürecinde de oldukça etkilidirler.

15. Rezene:

Rezeneyi çay olarak tüketebilir ya da yemeklerinizin içine kök olarak katabilirsiniz.