Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerÖksürüğü Kesip Atar! Ilık Suya Bir Kaşık Bal Koyup...

Öksürüğü Kesip Atar! Ilık Suya Bir Kaşık Bal Koyup…

Gıcık halinde gelen ya da hastalıktan sonra sizi rahatsız eden öksürük nasıl geçer. Öksürüğü geçirmek için doğal tedavi yolları ile çözüm...

İçerikleri

oksurugu kesip atar ilik suya bir kasik bal koyup... 1 Öksürüğü Kesip Atar! Ilık Suya Bir Kaşık Bal Koyup...Öksürüğün tedavisi, kuşkusuz, altındaki hastalığa yönelik olmalıdır. Kuru öksürük, sigara, hava kirliliği gibi tahrişler ortadan kaldırılırsa genellikle kesilir. Uygun bir havalandırma ve havanın nemlendirilmesi ile, öksürük azalır. Enfeksiyon, antibiyotiklerle tedavi edilir. Enfeksi­yonlardan doğan öksürükler, pisliklerin akciğerlerde birikmemesi için, kesilmeyip, tersine, desteklenir.

Evde çok rahat uygulayabileceğiniz doğal ilaçlar. Ancak öksürüğünüzün sebebini bilmiyorsanız ve öksürük uzun zamandır geçmemişse bu tavsiyeleri uygulamadan önce mutlaka bir doktora görünün.

oksurugu kesip atar ilik suya bir kasik bal koyup... 2 Öksürüğü Kesip Atar! Ilık Suya Bir Kaşık Bal Koyup...

Ananas suyu ve bal

Bromelain enzimi içeren ananas lezzetli bir meyve olmasının yanı sıra öksürükten iltihaplanmış akciğerlerin tedavisinde de kullanılır. Daha fazla öksürme ihtiyacını bastırır. Uzmanların araştırmalarına göre ananasta doğal olarak bulunan bromelain astım tarzı öksürüklerde de kullanılır. Ananas suyunu biraz ılıtın. 1 yemek kaşığı balı buna ekleyin ve balın erimesini bekleyin. Sıcak ve soğuk içebilirsiniz. Ilık hali boğazınızı rahatlatacaktır.

oksurugu kesip atar ilik suya bir kasik bal koyup... 3 Öksürüğü Kesip Atar! Ilık Suya Bir Kaşık Bal Koyup...

Bal

Vücudu rahatlatan bir etkisi olan bal içerdiği mineral ve enzimler açısından da kuru öksürüğe yardımcı olur. Uzmanlara göre 2 kaşık bal öksürük şurubunun ana maddesi olan dextromethorpham kadar etkili olabiliyor. Boğazı saran bal aynı zamanda tahriş olmuş boğazı rahatlatır ve tıkanmaya da iyi gelir.

* 1 yaşın altındaki çocuklara bal yedirmeyin..

oksurugu kesip atar ilik suya bir kasik bal koyup... 4 Öksürüğü Kesip Atar! Ilık Suya Bir Kaşık Bal Koyup...

Ceviz ve badem

Ayurveda’da kullanılan badem, öksürük ve astım gibi akciğer ile ilgili sorunların hafifletilmesinde yardımcı olur. Bademi kullanmanın en iyi yolu ise badem sütü. Geceden 1 bardak bademi ıslatın. Ertesi gün 3 bardak su katarak mutfak robotuyla karıştırdıktan sonra süzgeçten geçirin, bal ekleyip afiyetle için. Cevizin iltihaplanma ve ağrıları dindirme özelliği bilinmekte. Akciğerleri yumuşatıp hırlama ve öksürüğe de iyi gelir. Cevizi kavurduktan sonra yemek parazitlerin yuvalanmasını önleyecektir.

oksurugu kesip atar ilik suya bir kasik bal koyup... 5 Öksürüğü Kesip Atar! Ilık Suya Bir Kaşık Bal Koyup...

Bal ve ılık su

Ilık suya karıştırılmış bir kaşık bal boğazı rahatlatacaktır. Öksüren çocukların da hoşuna gidebilecek bir içecek.

oksurugu kesip atar ilik suya bir kasik bal koyup... 6 Öksürüğü Kesip Atar! Ilık Suya Bir Kaşık Bal Koyup...Karabiber Çayı

Karabiber , dolaşımı ve balgam akışını hareketlendirir. Bal , katıldığında ise bu karışım, öksürüğü tamamen yatıştırır ve doğal bir antibiyotik niteliğindedir.   Bir çay kaşığı kadar taze çekilmiş karabiber , 2 yemek kaşığı kadar bal ile bir fincanda karıştırılır. Üzerine kaynar su dökülür. 15 dakika kadar demlendikten sonra süzülür ve içmeye hazır hale gelir. Balgamlı halde gelen öksürüğü geçirmek için ideal bir içecektir.

oksurugu kesip atar ilik suya bir kasik bal koyup... 7 Öksürüğü Kesip Atar! Ilık Suya Bir Kaşık Bal Koyup...Kekik – Bal

Üst solunum yolları enfeksiyonlarına , bronşit gibi hastalıklara çok iyi gelir. Bu hastalıklar öksürük yapan hastalıklar olduğu için , bu öksürüğü geçirmek için kekik kullanılır. Kekik yaprağı , ispatlanmış bir öksürük ilacıdır. İçine bal katılmış kekik çayı daha faydalı olacaktır.