20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkMutfağımızdaki Mucizevi İksir Ve 16 Şaşırtıcı Kullanım Alanı!

Mutfağımızdaki Mucizevi İksir Ve 16 Şaşırtıcı Kullanım Alanı!

İçerikleri

Geçmişte genelde üzüm sirkesi tüketilirken günümüzde balzamik sirkeden nar ve hatta adaçayı sirkesine çok sayıda farklı ürünü hem aktarlarda hem de market raflarında bulmak mümkün. Ancak özellikle bir sirke var ki mucizeleri anlatmakla bitecek gibi değil. Yapısındaki sitrik asit, formik asit, malik asit, laktik asit ve asetik asidin yanı sıra polifenol adı verilen antioksidan madde sayesinde birçok hastalığın doğal ilacı olarak kullanılabiliyor.

Tansiyonu ve kan dolaşımını düzenliyor. Hazmı kolaylaştırıyor, kilo vermeye yardımcı oluyor. Saçınızı kepeklerden arındırıp saç derinize sağlık kazandırıyor. Düzenli tüketildiğinde daha enerjik bir insan olmanızı sağlıyor.

‘Nedir bu?’ dediğinizi duyar gibiyiz. Elma sirkesinden bahsediyoruz elbette…

İşte elma sirkesinin 16 mucizevi kullanım alanı:

1- Cildiniz için mükemmel bir temizleyici tonik olabilir. İçeriğindeki alfahidroksik asitlerle, peeling özelliği de vardır. Bir pamuğa birkaç damla döküp yüzünüzü silin, sonra nemlendiriciyle devam edin.

2- Antibakteriyel özellikleri sayesinde boğaz ağrısıyla mücadelede çok etkilidir. Biraz ılık suya elma sirkesi ekleyip, gargara yapmayı deneyin.

3- Yapısındaki asit, saç derinizin pH seviyesini ayarlamaya yardımcı olur ve saçınızı parlatır. 1 fincan sirkeyi, 3 fincan suyla karıştırıp sprey şişesiyle saçınıza uygulayıp 1 saat tutun. Sonra durulayın.

4- Siğillerden kurtulmak için bir pamuğa elma sirkesi damlatın ve bir gece boyunca siğilin üzerinde tutun. Birkaç gece üst üste aynı işlemi uygulayın. Siğiliniz kaybolacak.

5- Kendi kokusu çok hoş olmamakla birlikte, ter kokusuna neden olan bakterileri öldürdüğünden, deodorant olarak güvenle kullanılabilir.

6- Solunum yolları enfeksiyonu ya da hafif bir üşütme olabilir. Çeyrek fincan suya çeyrek fincan elma sirkesi, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı bal ve 1 dilim limonun suyunu karıştırın. Bir anda kendinize geleceksiniz.

7- 2 ölçek elma sirkesiyle 1 ölçek karbonatı karıştırın. Suyla seyreltip ağzınızı çalkalayın. Dişleriniz bembeyaz olacak.

8- Güneş yanıklarına karşı, pH düzenleyici etkisiyle elma sirkesi birebir. Bir havluyu sirkeli suyla ıslatıp yanıt bölgelere basın yeter.

9- Makyaj fırçalarınızı temizlemek için antibakteriyal özelliğiyle elma sirkesi çok uygun. 1 fincan suyla 1 çay kaşığı elma sirkesini karıştırın. Fırçalarınızı bu karışıma batırıp durulayın.

10- Elma sirkesinin antienflamatuar özelliği, derideki kaşıntıyı almaya yardımcı olur. Egzama ve sedef gibi hastalıklardan mustaripseniz banyo suyunuza elma sirkesi ekleyebilirsiniz.

11- Asidik pH’ı sayesinde kıl dönmeleri ve batık tüylere karşı etkili bir çözümdür. Bir pamuğa damlatıp bacağınıza sürmeyi deneyin.

12- Cildinize detoks etkili bir maske uygulamak isterseniz elma sirkesini, bentonit çamuruyla karıştırıp yüzünüze sürebilirsiniz.

13- Ayak kokusu, evlerden ırak, düşman başına! Elma sirkesi doğal bir mantar ilacı olduğu için ayak kokusuyla mücadelede de işe yarıyor. 1 fincan sirkeye 4 fincan su katıp ayaklarınızı bu suyun içinde tutun. Kokudan eser kalmayacak.

14- Elma sirkesi A, B ve E vitaminleri ile magnezyum, demir ve kalsiyum açısından çok zengin. Düzenli tüketildiğinde bağışıklık sisteminizi destekliyor ve enerjinizi artırıyor.

15- Yediklerinizin sindirimini kolaylaştırmak için 2 yemek kaşığı suya 1 çay kaşığı tuz, 1/4 çay kaşığı karabiber, 1/4 fincan elma sirkesi, 2 yemek kaşığı bal, 1/4 fincan zeytinyağı ve 1 dilim limonun suyunu katın. Hepsini karıştırıp salata sosu olarak kullanın. Elma sirkesindeki peptin mucizeler yaratacak.

16- Yaz öncesi birkaç kilo fazlanız olduğunu mu düşünüyorsunuz? Araştırmalar, sirke tüketenlerin tüketmeyenlere oranla daha az acıktıklarını gösteriyor. Aynı zamanda sirke karbonhidratlı yiyeceklerin glisemik indeksini de düşürüyor. Yani daha uzun süre tok kalmanızı ve glikozun kanınıza daha yavaş yayılmasını sağlıyor.