Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerLimon, Yeşil Çayın Faydasını 7 Kat Arttırıyor!

Limon, Yeşil Çayın Faydasını 7 Kat Arttırıyor!

Yeşil çayın faydalarını artık çoğumuz biliyoruz. Muhteşem bir antioksidan olan bu içecek limonla birleştiğinde ise ortaya mucize bir içecek çıkıyor.

İçerikleri

Yeşil çay, zayıflamada yağların vücuttan atımını kolaylaştırmak ve metabolizmayı hızlandırmak için, günde iki kez tüketilmeli, bir de limonla birleşince mucize bir içecek oluyor.

Limon eklendiğinde antioksidan seviyesi defalarca katlanıyor. Kanserli tümörler ve kalp-damar rahazsızlıklarının bir numaralı düşmanı olan antioksidan miktarı, çaya limon katıldığında 7 kat daha fazla olarak ölçülmüştür. Yeşil çayın siyah çaydan çok daha etkili ve faydalı olduğu araştırmalarla ortaya konmuştur. İçerisinde potasyum, florin, bakır, C, B1, B2 vitaminleri, organik asitler içeren yeşil çay sindirimi hızlandırır. Ayrıca tanin ve catechin etkili birer antioksidandır. Limon etklendiğinde yeşil çaydaki catchein miktarı 13 kat artmaktadır.

Modern tıpda şu özellikleri gözlemlenmiştir: (Yeşil çay içindeki kateşinler sayesinde)

Kanser riskini azaltır. (Reduces incidence of cancer) Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedir. Yeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır. Yeşil çay deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur. Tümörü küçültür. (Reduces tumors) Antioksidandır. (Reduces oxidation by active oxygen)  Yeşil çaydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir.  Kolestrolü düşürür. (Lowers blood cholesterol)  Tansiyonu ayarlar. (Inhibits increase of blood pressure)  Kan şekerini ayarlar. (Inhibits increase of blood sugar) Bakterileri öldürürür. (Kills bacteria) Grip virüsünü öldürür. (Kills influenza virus)  Ağız kokusunu önler. (Prevents halitosis)  Yeşil çay içindeki kafein sayesinde :  Performansı etkiler,yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır. (Stimulates wakefulness – removes fatigue and sleepiness) İdrar söktürücüdür. (Acts as diuretick) , idrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde kullanılıyor.  

Yeşil çay içindeki C vitamini sayesinde : 

Stresi azaltır. (Reduces stress) Gribi önleyicidir. (Prevents flu) Yeşil çay içindeki flavonoidler sayesinde :  Kan damarlarını güçlendirir. (Strengthen blood vessel walls)  Yeşil çay içindeki polisakkaridler sayesinde :  Kan şekerini düşürür. (Lowers blood sugar) Yeşil çay içindeki fluorid sayesinde  Diş çürümesini engeller. (Prevents cavities)

Yeşil çay içindeki E vitamini sayesinde :

Antioksidan olarak rol oynar. (Acts as antioxidant) Yaşlanmayı geciktirir. (Regulates aging) Yeşil çay içindeki EGCG (Epigallokateşin Gallat) adı verilen kimyasal madde sayesinde :   Kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor.  Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor. Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor. Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak.  limon yesil cayin faydasini 7 kat arttiriyor 2 Limon, Yeşil Çayın Faydasını 7 Kat Arttırıyor!

Yeşil Çay:

Anti enflamatuar, hücre yenileyicidir. Arterioskleroz riskini azaltır. Damar sertliğinden koruyor. Kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önlüyor. Deriyi besler Kalp ve dolaşım sistemini olumlu etkiler ve, hastalıklarını azaltır. Kemik erimesini engelliyor. Kilo verdirir. Mide ve barsak problemlerini hafifletir. Migreni geçiriyor. Sürekli kullanımı, romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlar. Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırarak diyetleri destekler. İstenmeyen yeğların %30’unu absorbe eder. Bilim adamları, yeşil çayı fazlaca tüketen insanlarda neden kanser vakalarının daha az meydana geldiğini şimdi daha iyi anlayabildiklerini belirtti. Yeşil çayın içinde bulunan EGCG ve EGC gibi maddelerin, sigara ile ilişkili kanser riskine karşı da etkili bulunduğu belirlendi. EGCG maddelerin, brokoli, lahana, üzüm ve kırmızı şarapta bulunan flavonoid maddelerin değişik türü olduğu biliniyor.  Önceki araştırmalarda, flavonoid maddelerin kansere karşı etkili olduğu gözlendi. Bilim adamları, yeşil çayın romatizmal arterit ve kolesterole karşı da etkili olduğunu, kanser üzerindeki etkisinin ise yeni araştırmada yeni bir sürprizi ortaya koyduğunu açıkladı. limon yesil cayin faydasini 7 kat arttiriyor 3 Limon, Yeşil Çayın Faydasını 7 Kat Arttırıyor!

Sağlık kaynağı yeşil çay

Moda, güzellik ve sağlık hakkında birbirinden ilginç konular yer alan Votre Beaute Dergisi’nin haziran sayısında yer alan habere göre günde dört bardak yeşil çay içmek kalp damar hastalıkları ve kanser riskini azaltıyor, diş çürümelerini ve kemik erimesini önlüyor, merkezi sinir sistemini uyarıyor, yaşlanmayı geciktiriyor.
Merakla beklenen gençlik ve sağlık kaynağı yeşil çay Türkiye’ye ithal edilerek eczanelerde satılmaya başladı. Almanya’da Dr. B. Scheffler firması tarafından üretilen Additive Green Tea, yeşil çay ekstresinden elde edilmiş. Doğal kafein ve C vitamini de eklenerek içecek tozu haline getirilmiş. Yeşil çayın sayısız yararları bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.
Bilimsel raporlara göre günde dört bardak yeşil çay, yaşlanmayı geciktirdiği gibi kalp damar hastalıkları riskini azaltıyor. Kolesterol ve yağ değerlerini iyileştirerek tansiyonu ve kan şekerini ayarlıyor. Böylece damar sertliğinden koruyor. Kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önlüyor. Bakteriler ve grip virüsü ile savaşıyor.Ağız, yutak, mide ve bağırsak mukozasındaki ödemi azaltıyor.Yeşil çayın yararları saymakla bitmiyor. Migreni geçiriyor. İdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde yardımcı oluyor. Diş çürümesi ve kemik erimesini önlüyor.

Stres için birebir

Ayrıca bütün bunların dışında stres, aşırı çalışma, huzursuzluk gibi farklı nedenlerden kaynaklanan yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırıyor. Ülkemizde her yirmi kişiden birinde görülen ve tedavi edilmediğinde kişilerin yaşam kalitesini bozan depresyonu yeniyor. İçimiyle ferahlık veren, uyarıcı, canlandırıcı Additiva Green Tea’nin tadı limon tuzu ve C vitamini de eklenerek daha lezzetli duruma getirilmiş. Ürünün hazırlanması da son derece pratik. Fincana bir poşet boşalttıktan sonra üzerine sıcak su doldurulup karıştırılıyor. İçeriğinde şeker de bulunduğu için ayrıca tatlandırmaya gerek kalmıyor.

Kanseri de önlüyor

Romatizmal arterit ve kolesterole karşı da etkili olduğu bilinen yeşil çayın, kansere karşı bilinenden daha fazla etkili olduğu tesbit edildi. ABD’de Rochester Üniversitesi Çevre Sağlığı Bilim Merkezi’nde yapılan araştırmada, yeşil çay ve içindeki maddelerin kansere karşı bilinenden daha güçlü etki ortaya koyduğu saptandı. Bilim adamları, yeşil çayı fazlaca tüketen insanlarda neden kanser vakalarının daha az meydana geldiğini şimdi daha iyi anlayabildiklerini belirtti. Yeşil çayın içinde bulunan EGCG ve EGC gibi maddelerin, sigara ile ilişkili kanser riskine karşı da etkili bulunduğu belirlendi. EGCG maddelerin, brokoli, lahana, üzüm ve kırmızı şarapta bulunan flavonoid maddelerin değişik türü olduğu biliniyor.  Önceki araştırmalarda, flavonoid maddelerin kansere karşı etkili olduğu gözlendi. Bilim adamları, yeşil çayın romatizmal arterit ve kolesterole karşı da etkili olduğunu, kanser üzerindeki etkisinin ise yeni araştırmada yeni bir sürprizi ortaya koyduğunu açıkladı.


Limonun yağ yakıcı özelliğini biliyor musunuz?

Sabahları 1 bardak suya sıkılıp içildiğinde metabolizmayı hızlandırır ve zayıflamaya yardımcı olur. Dişlerin beyazlamasından astıma, kardiyovasküler rahatsızlıklardan kepeğe kadar pek çok konuda faydası bulunan limon zayıflarken de en büyük yardımcınızdır. Asidik içeriği sebebiyle zararlı bakterilerin ölümüne neden olurken, sindirim sistemini de olumlu yönde etkiler.