16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviLimon, tuz ve biberin çözebileceği 9 sağlık problemi

Limon, tuz ve biberin çözebileceği 9 sağlık problemi

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte bağışıklık sistemimizin zayıflamaya başladığı bu günlerde size, sağlık problemlerinize karşı doğal yollarla savaşmanın sağlıklı tariflerini vermek istiyoruz..

İçerikleri

Modern teknolojilerin ortaya çıkmasıyla birlikte, bazı basit şeylerin ne kadar da önemli olduğunu unutuyoruz. Elbette, hasta olduğunuzda zamanlarda doğrudan eczaneye ya da hastaneye gidersiniz. Ancak, ilaç almak istemeyeceğiniz zamanlar olabilir. Peki o zaman ne yapmalısınız?

Mesele şu ki, büyükannelerimiz daha iyi olmak ve sağlıklı kalabilmek için elimizde bulunanların hepsini kullanmaya alışkındırlar. Bu nedenle, bugün insanlara tuz, biber ve limon yardımı ile tedavi ettikleri 9 sorunu anlatmaya karar verdik. Bunlar her evde bulunacak maddelerdir, ancak bu maddelerle tedavi edilen sağlık problemlerini öğrendiğinizde hayran kalacaksınız.

Bu Üçlünün İyi Geldiği 9 Hastalık

Yemeklerinize farklı bir aroma katmak için kullandığınız tuz, limon ve karabiber, aynı zamanda birçok sağlık problemine iyi geliyor. İşte tuz, karabiber ve limon üçlüsünün iyi geldiği rahatsızlıklar…

Boğaz ağrısı

Tuz, karabiber ve limonun birlikte tüketilmesi birçok sağlık sorununu önlediği gibi, var olan birçok problemi de ortadan kaldırıyor. Tuz, karabiber ve limonun en etkili olduğu rahatsızlıklardan biri; geçmek bilmeyen boğaz ağrıları. Bir bardak taze sıkılmış limon suyunun içerisine yarım çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı deniz tuzu ekleyin. Bu karışımla her gün gargara yapın, boğaz ağrısının kaybolduğunu göreceksiniz.

Burun tıkanıklığı

Hapşırmak burun tıkanıklığını gidermek için mükemmeldir, fakat eğer hapşıramıyorsanız? Karabiber, tarçın, kimyon ve kakule tohumlarını eşit miktarda karıştırın. Karışımı yavaş yavaş koklayın. Hapşırdığınızda burun tıkanıklığınızda geçecek.

Safra taşı

Safra taşı probleminde insanlar genellikle cerrahi olarak yardım alırlar, ancak bazıları zeytinyağı, karabiber, tuz ve limon suyu karışımının safra taşlarını çözmek için mükemmel bir karışım olduğunu ve safra taşını düşürdüğünü  iddia ediyorlar.

Pamukçuk

Ağzındaki bu nahoş küçük şeyler doğal yöntemle tedavi edebilirsiniz. Sadece biraz tuzu ılık suda eritin ve iyileşme sürecine yardım etmek ve bakterileri öldürmek için bir gargara yapın. İçine limon suyu da ekleyebilirsiniz, ancak sızlatabilir.

Kilo verme

Sadece iki çay kaşığı limon suyu, bir çorba kaşığı organik bal ve bir çay kaşığı karabiberi bir bardak ılık suya katın ve iyice karıştırarak için. Bu karışım sadece yağ yakmayacak, aynı zamanda yağ hücrelerinin oluşmasını önleyecektir.

Mide bulantısı

Yarım limonun üzerine bir miktar karabiber ve tuz ekleyin ve limonu bu şekilde tüketin. Mide bulantınızın anında geçtiğini fark edeceksiniz.

Soğuk algınlığı

Bal ve limon yardımı ile soğuk algınlığından kolayca kurtulabilirsiniz. Limon, kaynatılmış ve ılıtılmış su ve baldan oluşan bu karışım ile soğuk algınlığını tedavi edebilirsiniz.

Diş ağrısı

Yarım çay kaşığı toz biber ve karanfil yağını karıştırın. Karışımı dişinizde ağrı olan bölgeye uygulayın. Ağrının kısa sürede azaldığını göreceksiniz. Aynı zamanda dişlerinizi günde 2 defa fırçalamayı ihmal etmeyin. Diş temizliğine dikkat etmeniz diş ağrısını engellemenin en iyi yoludur. Ayrıca, şekerli veya asitli gıdalardan kaçınmak önemlidir

Burun kanaması

Burun kanamalarını durdurmak için, pamuklu bir beze limon suyunu koyun ve kanayan burun deliğine tampon yapın.

Limon, tuz ve biberin çözebileceği 9 sağlık problemi