28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviKaraciğer temizliği için kuru üzüm suyu mucizesi

Karaciğer temizliği için kuru üzüm suyu mucizesi

Kuru üzüm suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Kuru üzüm, içerdiği antiseptik maddeler sayesinde, sindirimi kolaylaştırır. Aynı zamanda, yemek borusu, mide ve bağırsaklarda biriken toksin kalıntılarını da, dışkı ya da idrar yolu ile vücuttan atar. Çeşitli sebeplerden dolayı karaciğerin zarında zararlı hücreler birikir. Bir süre sonra bu birikim karaciğerin yağ oranını artırarak ciddi hastalıklara neden olur. Kuru üzüm suyu, karaciğeri temizlemenin yanı sıra, zararlı hücrelere karşı da korur.

İçerikleri

Kuru üzüm özellikle sağlıklı bir karaciğer için beslenmenize harika bir ektir. Biz yazılarımızda genelde karaciğerinizi arındırmak ve güçlendirmek için basit ve doğal tedaviler öneriyoruz ve bugün sizlere harika sonuçlar vermesi garanti olan bir tedaviden bahsedeceğiz.

Kuru Üzüm Suyunun Arkasında Yatan Sır

21 kuru üzüm yemenin Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) çok sevdiği bir alışkanlığı olması sebebiyle sünnet olmasının yanı sıra kuru üzümün pek çok faydası vardır. Kuru üzüm suyu kan dolaşımınızı daha etkili şekilde temizlemeye yardımcı olacak, karaciğerde bulunan özel biyokimyasal işlemleri uyarır. Kuru üzüm suyunun faydaları ağırlıklı olarak, sizin de bildiğiniz gibi, üzümlerin kendisinden gelmektedir. Bu tedaviyi dört gün arka arkaya uygularsanız, sindiriminizin kolaylaştığını ve daha çok enerjiniz olduğunu fark edeceksiniz. Bu fırsatı gerçekten kaçırmak ister miydiniz?

Kuru Üzüm Suyunun Faydaları Neler?

Doktorlar genelde kalbiniz için, kötü kolesterolden kurtulmak, trigliserit seviyenizi düşürmek ve kabızlığı ya da mide bulantısını önlemek için sabahları kuru üzüm yemenizi önerir.

Kuru üzüm doğal vitamin ve mineral kaynağıdır, ancak bu faydalar kuru üzümlerin içinde bekletildiği suyu tüketirseniz katbekat artar. Bunun sebebi ise üzümün şeker içeriğinin düşmesidir ve bu sayede karaciğeriniz için harika bir doğal tedavi elde etmiş olursunuz.

Üzümü Suda Bekletip Yemenin Faydaları

Doğal antioksidan kaynağı

Kuru üzümlerin en iyi doğal antioksidan kaynaklarından biri olduğunu hatırlamak önemlidir. Kuru üzümün sizi serbest radikallere karşı koruyup hastalıklara karşı savunmanızı güçlendiren biyoflavonoid yönünden zengin bir meyve olan üzümlerin kurutulmasıyla elde edildiklerini de hatırlayalım.

Kuru üzümler ve kuru üzüm suyu geleneksel olarak çeşitli kalp ve karaciğer hastalıklarının meydana gelmesini önlemek için kullanılmaktadır. Bu bilgi de hatırlamaya değer.

Vücudun detoksuna yardımcı olur

Bildiğiniz gibi, hem karaciğer hem böbrekler, vücutta biriken ve sonunda sizi hasta eden toksinleri ve ağır metalleri atarak kanınızı temizleyen hayati organlardır. Ancak bazen bu önemli işlevler çok fazla yağlı yiyecek yemekten günlük olumsuz alışkanlıklara kadar yanlış beslenme seçenekleriyle kısıtlanmaktadır.

En az ayda bir defa dört gün üst üste kuru üzüm suyu içmek karaciğerinizin özellikle temizlenme bakımından işlevlerini daha iyi yerine getirmesine yardımcı olacak ve kendinizi ağır hissettiğiniz veya sindiriminizin yavaşlayıp ağrılı olduğu zamanlarda faydalarını hissedeceksiniz.

Sindirime destek olur

Kuru üzüm suyu içmek kan dolaşımını arındırmak ve karaciğerin fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlamak için basit ama etkili bir yöntemdir ve aynı zamanda sindiriminizi de daha sağlıklı hale getirir. Mide asitlerinin ayrılmasını teşvik ederek yemeğinizi daha iyi sindirmenize ve besin maddelerinin emilmesine yardımcı olur. Siz de bu faydaları kuru üzüm suyu rutininize başladıktan iki gün sonra fark etmeye başlayacaksınız.

Kuru Üzüm Suyu Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 2 bardak su (400 ml)
  • 150 gram kuru üzüm

Hazırlanışı:

Öncelikle, kuru üzümlerinizi dikkatlice seçmenizi tavsiye ediyoruz. Çok parlak olanları seçmeyin; çünkü parıltıları doğal değildir ve aslında onları daha güzel göstermek için uygulanan kimyasal işlemlerin sonucudur. Rengi daha koyu olan ve ne çok sert ne çok yumuşak olan kuru üzümleri tercih edin. Temiz olmalarına özen gösterin. Kuru üzümleri yıkayıp bir kenara ayırın. İki bardak suyu kaynatın. İçine kuru üzümleri atın ve 20 dakika boyunca yavaşça kaynatın. Çok basit. Ama üzümlerin geceden bu su içinde ıslatılmaları gerektiğinden işiniz bu kadarla bitmiyor. Ertesi sabah, kuru üzümlerin suyunu süzün ve bu leziz suyu yeniden ısıtın.

Suyu tercihinize göre sıcak veya ılık içebilirsiniz, ancak en önemlisi aç karna içmeniz. Ardından kahvaltıdan önce 30 ile 35 dakika kadar bekleyin. İdeal olarak bunu arka arkaya birkaç gün tekrar etmeniz ve ertesi sabah uyanır uyanmaz kuru üzüm suyunuz içecek şekilde geceden hazırlamanız gerekiyor. Bu rutini en az dört gün takip etmeyi unutmayın.

Her zaman rengi en koyu üzümleri seçin ve sağlığınıza zarar verebilecek herhangi bir işlemden geçmemiş olanları seçin. Organik kuru üzüm alın veya kimyasallara ya da böcek ilaçlarına maruz kalmamış olanları almaya özen gösterin.

Bu tedaviyi ayda bir kez kullanabilirsiniz; hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. En ilginç olan nokta ise normalde kuru üzümlerde bolca bulunan şekeri bu sayede almıyor olmanız. Aynı zamanda yağ oranı düşük olan ve bol miktarda taze sebze meyve içeren bir beslenme de uygularsanız, genel olarak daha sağlıklı bir karaciğere sahip olacaksınız ve kuru üzüm suyu da rutininizin harika bir tamamlayıcısı olacak.

Karaciğer temizliği için kuru üzüm suyu mucizesi