28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerKabuğu Soyulmamış Elma Her Derde Deva

Kabuğu Soyulmamış Elma Her Derde Deva

Kolesterolden şekere kadar birçok hastalıkta etkili olan elmanın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak yararını görmek için kabuğuyla yemek gerekiyor

İçerikleri

Sağlıklı beslenme deyince ilk akla gelen meyvelerden biri şüphesiz elma. Bu mucizevi meyvenin zayıflamadan, kolesterolü düşürmeye kadar pek çok yararı olduğunu söyleyen uzmanlar, elmanın faydalarını saymakla bitiremiyor. Astım hastalarına da elma yemelerini tavsiye eden uzmanlar, bu meyvenin sağlığa yararlarını şöyle sıralıyor…

Haftada 5 Tane Elma Yiyin

Haftada 5 adet elma yemek, içeriğindeki (özellikle kabuğunda bulunan) antioksidan sayesinde daha iyi akciğer fonksiyonu sağlar. Astım gelişme riskini azaltır.

Kötü kolesterolü, içerdiği pektin maddesi ile düşürür. Bir elmada 3.5 gr lif bulunur. Tüm gün ihtiyacımız olan lif miktarının yüzde 15’ini teşkil eder.

Kalorisi çok düşüktür (80 kalori). Bu nedenle zayıflama diyetlerinde rahatlıkla kullanılır. İçerdiği lif nedeni ile suyla birlikte alındığında midede lifler şişer ve tok tutmaya yarar.

Çözülebilir lifi sayesinde kan şekerini düzenleyerek serum şekerinde ani çıkış ve inişleri önler. Özellikle tarçınla alınan elma çaylarının bu özelliği daha fazladır.

Elma, içeriğindeki C ve E gibi vitaminlerle bağışıklılık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artırır. Sık sık grip salgınları yaşadığımız bugünlerde gribe karşı daha güçlü durmak için elmayı yanınızdan eksik etmeyin.

Elma aynı zamandan beyin sağlığı açısından da önemlidir. Hafızayı güçlendirir, Alzhemer gelişme riskini azaltır.

Yeşil elmanın potasyum içeriğinin diğerlerine göre yüksektir. Bu da kalp atışlarını düzenler.

Yeşil Elma Cildi Güzelleştirir

Yeşil elma, yaşlanmayı önleyen anti-aging özellikler içeriyor. İçinde bulunan antioksidanlar ve lifler cildinizi esnek ve uzun süre genç tutuyor. Yoğun vitamin içeriği ile cildi besliyor. Ayrıca vitamin eksikliklerinden kaynaklanan çeşitli cilt hastalıklarının önlenmesine yardımcı oluyor. Düzenli yeşil elma tüketimiyle sivilceleri önleyebilirsiniz. Bunlara ek olarak göz altı morluklarının azalmasında da rol oynuyor.

Elma Çayı Zayıflatır

2 elma, 1 portakal ve 1 limonu doğrayarak 2 litre su konulan tencerede 2 kalem tarçın ve 2-3 karanfille birlikte 10-15 dakika kaynatın. Hazırladığınız bu çayı ara öğünlerde günde 6-7 kez için. Bu sayede şeker dengesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca elma çayı içerek fazla kilolarınızdan kurtulmanız da mümkün.