Ana SayfaSağlıkŞifalı Bitkilerİşte Kerevizin Sağlık İçin Mucizevi Faydaları

İşte Kerevizin Sağlık İçin Mucizevi Faydaları

İster çiğ yiyin, ister çorbasını yapın, isterseniz de soslu salatasını yaparak tüketin, kereviz vücudunuz için şaşırtıcı sağlık avantajları sağlayan mucizevi bir sebzedir..

İçerikleri

Kererviz, enflamasyonu azaltan, eklem sağlığını iyileştiren ve hatta kansere karşı korunmaya yardımcı olan vitaminler ve minerallerle doludur.Kereviz günlük diyetinizin bir parçası değilse, bu makaleden sonra kerevizi mutlaka mutfağınızda bulunduracaksınız.

İşte kerevizin sağlık için mucizevi faydaları

Enflamasyonu azaltır:

Kereviz doğal anti-inflamatuar bir maddedir. Çok sayıda sağlık faydası olan bir fitokimyasal luteolin içerir. Beyni de içeren vücudun birçok yerinde iltihaplanmayı azalttığı gözlemlenmiştir.

Eklem sağlığını geliştirir:

Kerevizin anti-inflamatuar özellikleri gut ve artrit de dahil olmak üzere iltihaplanma koşullarında harikalar meydana getirir. Günde bir bardak kereviz suyu, bu koşullarla ilişkili şişme ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.

Kansere karşı korur:

Kerevizde kanserle mücadele ettiği gösterilen çok sayıda bileşik vardır. Fitalidler ve poliasetilenler, yumurtalık kanseri de dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerini önlemeye yardım etmek için vücuttaki kanser hücrelerini yok ederler.

Mesane enfeksiyonu tedavi eder:

Kereviz doğal bir diüretiktir. Enflamasyonu azaltmak, mesane enfeksiyonlarını tedavi etmek ve sağlıklı bir sindirim sistemi geliştirmek için safra taşlarını ve bakterileri vücuttan atmaya yardımcı olur.

Kolesterolü düşürür:

Kereviz, safra asidi üretimini tetikleyen ftalidleri içerir. Safra asidi, kandaki LDL kolesterolü azaltmak için çalışır. Günde iki kereviz yemesi vücudunuzdaki kötü kolesterol miktarını azaltmanıza yardımcı olabilir.

Kan basıncını düşürür:

Kereviz, kan basıncını yönetmeye yardımcı olan potasyum içerir. Ayrıca, kerevizdeki ftalidler arterleri çevreleyen kasları rahatlatmaya yardımcı olur ve kan damarlarının dilate edilmesine yardımcı olarak kan basıncını düşürür.

Sindirime yardımcı olur:

Kerevizdeki yüksek su ve lif içeriği onu, kabızlığa yardımcı olmak için ideal bir gıda maddesi haline getirir. Su ve çözünmez lif, sindirim sisteminizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olur.

Stresi azaltır:

İster inanın ister inanmayın, kereviz stres ve kaygı ile vücudunuza daha iyi bir şekilde yardımcı olabilir. Kereviz doğal olarak sinir sistemini yatıştıran magnezyum içerir. Kerevizi yatmadan önce tüketmek aynı zamanda daha iyi bir gece uykusunu teşvik etmeye yardımcı olabilir.

Kilo vermeye yardımcı olur:

Kereviz, kilo kaybı için mükemmel bir aperatiftir. Liflerle dolu bir sap yaklaşık 15 kaloriyi içeriyor. Kerevizdeki lif, aşırı yemeyi önleyerek daha tok olmanıza yardımcı oluyor.

Kötü nefesi yok eder:

Kötü nefes, bakterilerin dişetinize ve dişlerine yapışması sonucunda ortaya çıkar. Bir parça kereviz çiğnemek, sıkışmış gıdaları yerinden kaldırarak nefesinizi tazelemenize yardımcı olur!