20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviHazımsızlık İçin Çay Tarifi

Hazımsızlık İçin Çay Tarifi

Kış aylarında sıklıkla rastlanan hazımsızlıktan evde hazırlayacağınız çayla kurtulabilirsiniz…

İçerikleri

Hazımsızlığa iyi gelen bitki çayları nelerdir?

Hazımsızlık, gaz ve şişkinlik günümüzde sıkça görülen sağlık sorunları olmuştur. Bu şikayetlerin birçok sebebi vardır. Düzensiz besin tüketimi, hareketsiz yaşam, yeterli miktarda lif ve posa alınmaması durumlarında  hazımsızlık, gaz ve şişkinliğe sebep olabilir.

Anason çayı hazımsızlık, gaz ve şişkinliğe iyi gelir. Anason bitkisini kaynayan suya atıp içerisine tarçın ve limon ilave edebilirsiniz. Gün içerisinde 1 – 2 fincan anason çayı içebilirsiniz.

Rezene çayı gaz ve şişkinlik şikayetlerinde önde gelen bir bitki çayıdır. Rezene bitkisi hazımsızlık ve mide sorunlarına iyi gelir.

Kimyon baharatı gaz şikayetlerine iyi gelen baharat olarak bilinir. Yemekler, çorba veya bitki çaylarının içerisine katılarak tüketilebilir. Zencefil, yasemin ve papatya çayı hazımsızlık, gaz ve şişkinlik rahatsızlıklarına iyi gelir.

Yeşil çayın bilinen birçok özelliğinin içerisinde gaz, şişkinli ve hazım sorunu engelleyici bir çaydır. Yeşil çayın antioksidan miktarının yüksek olması kansere karşı koruyucu etkisini gösterir. Yeşil çay metabolizmayı hızlandırmaktadır.

Bitki çaylarını fazla miktarda tüketmek sağlık açısından doğru değildir. Bitki çayları tüketimini olması gereken sıklıkta ve olması gereken miktarda tüketmelisiniz.

Hazımsızlığa iyi gelen çay tarifi

Yarım tatlı kaşığı rezene tohumu Yarım tatlı kaşığı taze kıyılmış zencefil kökü Yarım tatlı kaşığı kuru nane 250 ml su

Hazırlanışı:

Zencefil ve rezeneyi suda 5 dakika kadar kaynatın. Ateşten aldıktan sonra naneyi ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha demlendirin ve süzün.
Süzdükten Sonra arzu ederseniz balla tatlandırarak sıcak için. Rezene tohumu, zencefil ve nane sindirim sürecine destek olur.