18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBu yaprak tam bir mucize! Tansiyondan diyabete kadar faydalı

Bu yaprak tam bir mucize! Tansiyondan diyabete kadar faydalı

Defne yaprağının sağlık açısından inanılmaz faydaları vardır ve aşağıdakileri de içeren çeşitli hastalık ve problemleri tedavi edebilir..

İçerikleri

Doğa, haklı olarak mucizevi olarak görülen birçok bitkiyi gizler. Bu bitkilerin bazıları çeşitli sağlık faydaları sunar ve genel sağlığımızı önemli ölçüde iyileştirecek çok sayıda gerekli besin içerir. Bu yararlı bitkilerin çoğu bahçemizde veya hatta kaldırımımızda yetişerek kolayca bulunabilir ve tüm dünyada oldukça yaygındır. Örneğin defne, bazı insanlar faydalarını pek bilmez ancak defne yaprakları uzun bir fayda listesine sahiptir.

Defne, her bahçede görülebilir. Bir yiyecek tatlandırıcısı olarak kullandığımız çok yaygın bir bitkidir, ancak defne yaprağı sadece bir baharattan ibaret değildir.

Sağlık açısından inanılmaz faydaları vardır ve aşağıdakileri de içeren çeşitli hastalık ve problemleri tedavi edebilirler:

Yorulma ve düşük enerji seviyeleri Depresyon Artrit Sistit Sıvı tutma Horlama Siyatik Kas spazmları ve ağrı Deri enfeksiyonları İdrar yolu enfeksiyonları Şişkinlik ve aşırı gazlar Kulak iltihabı Bacak ağrısı

Tüm yaprakların özelliklerinden yararlanmak için en iyi yol, onlardan yapılmış bir çay içmektir.

Defne yaprağı çayı tarifi

Malzemeler;

Su 30 gr. kuru defne yaprakları

Hazırlanışı;

Suyu bir tencerede kaynatın ve defne yapraklarını ilave edin, sonra karışımı düşük ateşte birkaç dakika kaynatın. Tencerenin kapağını örtün ve karışımı soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra sürün ve biraz balla servis yapın. Kahvaltıdan önce ve yatmadan önce bir fincan çay içmenizi öneririz.

Yapraklar vitamin A ve C, kalsiyum, potasyum, manganez, kalsiyum ve demir içeren zengin bir beslenme profili içerir. Çayları düzenli olarak içmek çok sayıda ağrıyı hafifletir ve çay da artrit ve diğer enflamatuvar durumların tedavisi için mükemmeldir. Defne yaprakları, onları çeşitli enfeksiyonlara karşı savaşan antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.

Defne yaprağı çayı içmek, vücuttaki insülin duyarlılığını artırabilir ve kan şekeri düzeylerini kontrol altına alabilir. Çay, diyabet hastaları için harika sonuçlar doğurur ve hastalığın belirtilerini tedavi eder. Ayrıca, sindirim sistemini çalıştırır ve kolik ve şişkinlik gibi sayısız sindirim problemlerini önleyebilir.

Defne yaprağı çayı uzun süredir soğuk algınlığı ve gribe karşı doğal bir çare olarak kullanılmıştır. Soğuk algınlığı belirtilerini hafifletmek için, her gün birkaç bardak defne yaprağı çayı için ya da her gün ya da göğüs üzerinde sıcak defne yaprakları çayı kompresi uygulayabilirsiniz. Kepek probleminiz varsa, saçınızı defne yaprağı çayı ile durulayın. Defne yaprağı antifungal özellikleri sayesinde kepeklenmeyi önleyebilir. Defne yaprağı doğal bir haşere kovucusudur. Bitkilerinizin çevresine bir kaç tane defne yaprağı koyarsanız haşereler bitkilerinize zarar veremez.