17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerAkciğeri Temizleyen Yiyecekler

Akciğeri Temizleyen Yiyecekler

İşte akciğerinizi temizleyen ve mutfağınıza mutlaka girmesi gereken mucizevi besinler..

İçerikleri

Türkiye’de ölümlerin neredeyse büyük bir kısmı akciğer kanseri yüzünden gerçekleşmekte. Akciğer sağlığı insan sağlığının devamlılığı açısından oldukça önemli bir organ. Peki biz akciğerlerimize ne kadar bakıyoruz? Birazdan vereceğimiz yiyecekler akciğerleri temizleyerek, akciğer hastalıklarının önüne geçiyor. İşte akciğerleri temizleyen yiyecekler…

akcigeri temizleyen yiyecekler 1 Akciğeri Temizleyen Yiyecekler

Sarımsak

Solunum sisteminin en önemli organı olan akciğerlerin tam bir kapasiteyle çalışmasını destekleyen besinlerden biri de sarımsaktır. Antibiyotik etki gösteren sarımsak, içerdiği pek çok vitamin ile akciğer kanserine karşı koruyucudur.

Yemeklerin yanında bir adet çiğ sarımsak tüketmenin akciğerleri temizleyici etki gösterdiği bilimsel olarak kanıtlanmış.

akcigeri temizleyen yiyecekler 2 Akciğeri Temizleyen Yiyecekler

Zencefil

Kirli hava koşulları sigara ve çeşitli faktörler akciğerlerde toksinlerin birikmesine neden olur. Akciğerleri temizleme gücü olan bir diğer besinde zencefildir.

Yarım baş zencefil ve bir tutam tere atılarak bekletilen bir litre sudan her gün 2 fincan kadar tüketilmesi akciğerlerin temizlenmesine katkı sağlayabilir.

akcigeri temizleyen yiyecekler 3 Akciğeri Temizleyen Yiyecekler

Tere

Tam bir vitamin deposu olan tere akciğerleri temizleme konusunda oldukça yararlı olan bir vbesindir.

İçerdiği vitamin ve mineraller ile akciğerlerde kontrolsüz hücrelerin oluşmasını engeller ve kansere karşı koruyucu etki oluşturur.

Salatalarınıza tere ekleyerek tüketmek oldukça sağlıklı bir seçenek olacaktır.

akcigeri temizleyen yiyecekler 4 Akciğeri Temizleyen Yiyecekler

Kereviz

Hazır mevsimide gelmişken bolca kereviz tüketmek akciğerleriniz için oldukça faydalı olacaktır. Hele bir de sigara içiyorsanız mevsiminde kerevizi bol bol tüketebilirsiniz.

Kerevizi salata olarak ve yemeklerde tüketmek, akciğerlerinizi temizlemeye yardımcı olacaktır. Mevsiminde hafta 2 veya 3 kere tüketilmesi tavsiye edilir.

akcigeri temizleyen yiyecekler 5 Akciğeri Temizleyen Yiyecekler

Üzüm çekirdeği

Üzüm kadar üzümün çekirdeği de sağlık açısından oldukça faydalıdır. Üzümün çekirdeği doğal bir antioksidandır ve özellikle akciğer kanserine karşı koruyucu etki sağlar.

Siyah üzümün çekirdeği sağlık deposudur. üzümü muhakkak çekirdekleriyle tüketmeye özen göstermelisiniz.