26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkVücudu Zehirden Arındırma Yolları!

Vücudu Zehirden Arındırma Yolları!

İçerikleri

Aldığımız hava, içtiğimiz su, tükettiğimiz besinler, içinde çalıştığımız ve barındığımız binalar, giydiğimiz kıyafetler, kullandığımız kişisel bakım ürünleri pek çok toksik madde içermektedir. Vücudumuzu bu toksik maddelerden arındırma yollarını şöyle sıralayabiliriz:

MAKYAJ MALZEMELERİ VE PARFÜMLERE DİKKAT

Gıda ve hayvancılık sektöründe doğal ortamdan uzaklaştırılmış kaynaklardan elde edilen işlenmiş, rafine edilmiş, paketlenip ambalajlanmış besinler, tatlandırıcılar, katkı maddeleri vücudun toksik yükünü artırır. Ayrıca kişisel bakım ürünleri olarak kullanılan makyaj malzemeleri, kremler, nemlendiriciler, parfümler, tıraş losyonları, spreyler de pek çok toksik karakterde kimyasalı içermektedir.

EN İYİ İLAÇ: ORGANİK SEBZE VE MEYVE

En önemli detoks organlarından biri karaciğerdir. Her an vücuttaki toplam kanın yüzde 25’i karaciğerden süzülerek temizlenmeye çalışmaktadır. Karaciğer pek çok enzim üreterek bu toksinleri zararsız hale getirmeye çalışmaktadır. Bu enzimlerin üretilebilmesi için dengeli ve çeşitli bir beslenmeye, birçok yardımcı besin maddesine ihtiyaç vardır. Detoks işlemleri sırasında karaciğer ve vücuda en fazla yardımcı olan maddeler A, C, E vitaminleri, antioksidanlar, karotenoidler, koenzim Q10, çinko, selenyum, bakır, manganez, glutatyon, N-asetil sistein, alfa lipoik asit gibi bileşiklerdir. Yeşil, sarı, mavi, mor, turuncu, kırmızı renkli sebze ve meyveler bu tür bileşikler açısından zengin besinlerdir.

YEMEKLERİ KISIK ATEŞTE PİŞİRİN

Gıdaların pişirilmesiyle besin değeri azalır, sindirim zorluğu ve toksik yan ürünler ortaya çıkar. Kızarmış, kararmış ve kömürleşmiş gıdalardan uzak durulmalıdır. Gıdaların uzun süre ve yüksek ateşte pişirilmesi ile heterosiklik aromatik aminler adı verilen birçok toksik kanserojen ortaya çıkmaktadır.

MİKRODALGA FIRINLARDAKİ TEHLİKE

Mikrodalgalar gıdaları yüksek ısı ile kavurur. Besinlerin fiziksel ve kimyasal yapısı bozulur, besin değeri azalır ve toksinler ortaya çıkar. Yüksek ısı ve enerji su moleküllerini parçalar, birçok yeni toksik ve kanserojen moleküller açığa çıkar.

PLASTİKTEN UZAK DURUN

Bisfenol A bir polikarbonat plastik bileşiğidir, biberon ve plastik su şişelerinde bulunur. Kanserojen ve diyabetojendir. Bu kimyasal toksinler yağda birikirler ve uzun yıllar etki gösterirler. Yağ dokusunda depolanan bu toksinler yağ yakıcı enzimleri bloke ederek insülin direnci, obezite ve metabolik hastalıklara neden olurlar.

SAUNANIN FAYDASI

Vücuttaki karaciğer, böbrek, bağırsaklar, cilt, akciğer ve lenf sistemi toksin atmada aktif rol alır. Böbrekler ve cilde açılan ter bezleriyle suda eriyen toksinler atılmaya çalışılır. Bol su içmek ve terlemek bu açıdan önemlidir.

Vücudu Zehirden Arındırma Yolları!