28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkSpor / Egzersiz10 Dakikalık Basit Egzersizler İle Göbeğinizi Eritin!

10 Dakikalık Basit Egzersizler İle Göbeğinizi Eritin!

İçerikleri

Çoğumuzun derdi fazla kilolalarımızdan kurtulmak. Diyet yapmak veya spor salonuna gitmek istemiyorsanız aşağıda yer alan basit egzersizler ile kilo verebilirsiniz. Günde sadece 10 dakika bu basit egzersileri uygulayarak formda bir fiziğe kavuşabilirsiniz.

1- Merdiven Çıkın

Merdiven çıkmak kilo vermenin önemli yollarındandır.Kalori yaktırır, yağlardan kurtulmanıza yardımcı olur ve bacak kaslarınızı güçlendirir. Eve, işe giderken asansör yerine merdiveni tercih edin.

2- İp Atlayın

İp atlamak kalori yakmak için eğlenceli yöntemlerdendir.Şayet sağlıklı bir bünyeye sahipseniz ve kalp sorununuz yoksa bir dakika boyunca hızlı bir şekilde ipi çevirin ve çokça atlayın. Dinlene dinlene 5 dakika bu egzersize devam edin.

3- Ağırlık Çalışın

Kaslı vücut dinlenirken bile kalori yakar, bu nedenle vücut geliştirme çok önemli bir zayıflama yöntemidir. Kas oluşumu için spor hocası kontrolünde veya ona danışarak ağırlık kaldırın.

4- Çömelin

Dizini büküp çömelme ve ayağa kalkma şeklinde yapılan egzersizler kilo vermek ve kas yapmak için harika egzersizlerdir. Sırtınızı dik tutun, karşıya bakın, uyluklarınız yere paralel olacak şekilde çömelin kalkın. Buna bir müddet devam edin.

5- Yanlamasına Takla

Yanlamasına takla atmak kalori yaktırdığından ve bacak, kol kaslarını güçlendirdiğinden kilo vermek için süper yöntemler arasındadır. Bu egzersiz yetenek ve pratik ister. Şayet bu zor geldiyse diğer tavsiye ettiğimiz egzersizleri deneyin.

6- Yürüyün

Yürümek en iyi sporlardan biridir. Spora çıkıp yürüdüğünüz zaman uzun adımlar atın ve kollarınızı da hareket ettirerek yürüyün. Böylece kaslarınız çalışıp daha hızlı kilo verebilirsiniz. Yürümekte koşmak gibi zayıflamakta etkili egzersizlerdendir, önce hafif hafif başlayın sonra hızınızı kademeli olarak artırın.