19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlık BakanlığıSağlık Bakanlığı koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kamu spotları yayınlayacak

Sağlık Bakanlığı koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kamu spotları yayınlayacak

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında devreye sokulan iletişim kampanyası ile 2 yeni kamu spotunun daha yayına girdiği bilgisine yer verdi. Yayına giren yeni kamu spotlarında ana tema temizlik, maske ve sosyal mesafe olacak. Yayına giren iki yeni kamu spotunun sloganı ise “Unutmayın, koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.” olacak.

Kamu Spotlarında Kimler Oynayacak

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlatılan iki yeni kamu spotunda rol alacak oyuncular ise ‘Mucize Doktor’ dizisinin baş rol oyuncusu ‘Doktor Ali Vefa’ karakterini oynayan Taner Ölmez ve ‘Hekimoğlu’ adlı dizide başrolü oynayan Timuçin Esen olacak.

Kazanımlar Kaybedilebilir

Timuçin Esen tarafından canlandırılacak kamu spotunda ana tema pandeminin halen sürdüğü ve rehavete kapılmanın bedelinin çok ağır olabileceği olacak. Ayrıca pandeminin tek bir insandan başladığı ve tek bir insanın dahi kuralları ihlal etmesinin bedelinin çok ağır sonuçlara neden olabileceği hususunda vatandaşlar uyarılacak. Yine pandeminin kontrol altına alınmasında bireylerin kendisini kontrol etmesinin önemi ve bunun aksinin yaşanması halinde büyük fedakarlıklar ve güçlükler ile kazanılan kontrollü sosyal hayatın tüm kazanımlarının kaybedilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalınabileceği uyarısı yapılıyor.

Taner Ölmez tarafından canlandırılan kamu spotunun ana teması ise birçok insanın hayatına mal olan koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin önemine vurgu yapıldı. Taner Ölmez’in oynadığı kamu spotunda vurgu yapılan diğer bir önemli konu ise kısıtlamalara yeniden başvurulmaması için tüm vatandaşların üstüne düşen sorumluluğu büyük bir özveriyle yerine getirmesi gerektiği oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlatılan iki yeni kamu spotunun televizyon, internet ve radyo gibi mecralarda eş zamanlı yayınlanacağı bildirildi.

Exit mobile version