16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç dipleri neden kaşınır, saç diplerinin kaşıntısı nasıl geçer?

Saç dipleri neden kaşınır, saç diplerinin kaşıntısı nasıl geçer?

Saç deriniz kaşındığında başka bir şey düşünmek zor olabilir. Kaşıntının asla durmayacağını hissedebilirsiniz, ancak rahatlama mümkündür. Kaşıntıdan kurtulmak, kafa derinizin neden kaşındığını bulmakla başlar. İşte kaşıntılı bir kafa derisinin nedenleri ve dermatologların tavsiyeleri.

Saç derisinin sürekli kaşınması, kafa derisinde bir sorun olduğuna dair bir işarettir. Normalden farklı ve şiddetli bir kaşıntı varsa sebeplerini mutlaka araştırmalı ve kafa derinizi rahatlatan bakım ürünleri kullanmalısınız. Bunun için bir dermatoloğa danışmanızı tavsiye ederiz. Dermatoloğunuz size en uygun ve doğru bakım önerilerini verecektir. Bu yazıda saç dersinin neden kaşındığıyla alakalı bazı bilgiler vereceğiz.

Saç Dipleri Neden Kaşınır?

Kaşıntılı kafa derisi birden fazla nedenden kaynaklanabilir. Yetersiz temizlik, saç derisine uygun olmayan ürünlerin kullanılması, saçların çok sıkı toplanması, egzama ve kepek gibi durumlar kafa derisinin kaşınmasına neden olabilir.

Cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi saç derisi tipinize uygun bakım ürünleri kullanın. Aşırı yağlı, kuru veya hassas saç derisi için özel saç bakım ürünleri kullanmanızı öneririz. Yanlış ürünü seçmek saç derinizi hassas ve kaşıntılı hale getirebilir.

Saç Diplerinin Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Kaşıntılı saç derisiyle baş etmek için yapmanız gereken son şey bitkisel karışımlar kullanmaktır. Bitki uzmanlarından aldığınız saç yağları, doğal olduğunu düşünerek hassas ve kaşıntılı ciltler için sorunlara neden olabilir. Bu nedenle mutlaka güvenilir markaların dermatolojik olarak test edilmiş ürünlerini kullanmalısınız.

Saç derine uygun şampuan kullan:

Hassas ve kaşıntılı bir saç derisinde kepeği azaltmak için saç probleminize uygun bir saç bakım ürünü kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Saç derisindeki kepekle mücadele etmek için mikro peeling ve LHA şampuanları işe yarar. Sakinleştirici saç derisi şampuanları ile kaşıntı azalacak ve saç derisi hassasiyeti kontrol altına alınacaktır.

Saç derinizde şiddetli kaşıntı hissederseniz, tekrarlayan kepek yaşayabilirsiniz. Bu kepek kafa derisine yapışarak kafa derisine rahatsızlık verir ve gece gündüz uykunuzu bozar. Geleneksel kepek önleyici şampuanlar inatçı kepeği yok etmek için yeterli olmayabilir. Bunun yerine, kafa derisini ve saç folikülünü doğrudan etkileyen yüksek teknoloji ürünü şampuanları kullanmanızı öneririz.

Saçlarını gevşek tut:

Saçların sıkı toplanması kafa derisinin nefes almasını engeller ve saç köklerine hava akmaz. Bu kuru saç derisine ve kepeğe neden olabilir. Saçlarınızı düzenli olarak toplarsanız, önce bu alışkanlıktan vazgeçmelisiniz. Saçınızı sıkıca kıstırmak yerine eski püskü saç modelleri veya örgüler yapabilirsiniz. Saçınızı özel günlerde eve geldiğinizde at kuyruğuna çevirmek istiyorsanız, saç köklerinin nefes alması için hızlıca açın ve taramaya başlayın. Gün içerisinde mutlaka saçlarınıza hava aldıracak zaman ayırın.

Sıcak su kullanmayın:

Şiddetli kaşıntılı saçlarınız varsa ilk yapmanız gereken şeylerden biri saçınızı sıcak suyla yıkama alışkanlığından kurtulmaktır. Çünkü sıcak su saç derisini kurutabilir ve saçta kepeklenmeye neden olabilir. Her yıkama için mutlaka ılık veya soğuk su seçmelisiniz.

Sıcak hava akışı, sıcak su kadar önemli ve tehlikeli bir faktördür. Saçlarını fön ile kurutan kişilerin saç derisini korumaları gerekir. Kurutma makinesinde soğuk hava seçeneği yoksa sadece saçınızın uçlarını kurutun ve saç derisinin doğal olarak kurumasını bekleyin. Saçımızın ve saç derimizin sağlığı için doğal olarak kurumasını beklemeniz gerekiyor.

Exit mobile version