16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınPratik BilgilerParanız cebinizde kalsın! En inatçı lekeleri bile anında söküyor..

Paranız cebinizde kalsın! En inatçı lekeleri bile anında söküyor..

İçerikleri

Pahalı deterjanlar ve leke çıkarıcı kullanmanıza rağmen sonuçtan hala memnun değil misiniz? Muhtemelen, hayatınız boyunca neredeyse bir servet yatırdığınız deterjanlar zorlu lekeleri çıkarmaktan ziyade kıyafetlerinizin her yıkamada biraz daha eskimesine neden oldu. Özellikle beyaz kıyafetler için durum daha da vahim.

Peki size kimyasallarla dolu leke çıkarıcılara tüm paranızı yatırmak zorunda olmadığınızı söylesek? Hem de herkesin mutfağında bulunan birkaç basit ve ekonomik ürün sayesinde!

Değerli kıyafetlerinizdeki inatçı lekeleri çıkarmanın en iyi yollarından bazıları şunlardır:

Karbonat

Karbonat, doğal bir temizlik maddesi olmanın yanı sıra mükemmel bir deodoranttır. Kıyafetlerinizi yıkamak ve temizlemek için kullandığınızda, deterjanın etkilerini artıracak ve beyaz kıyafetlerin daha uzun süreler beyaz kalmasına yardımcı olacaktır.

Karbonat mükemmel bir leke çıkarıcıdır ve kullanımı oldukça kolaydır. 4 litre suya bir fincan karbonat ekleyin ve lekeli giysilerinizi karbonatlı suda bekletin. 10 dakika kadar bekleyin ve çıkarın. Kurutmak için asın ve eski rengini almasını heyecanla izleyin.

Ayrıca karbonatın şu faydaları da vardır; Karbonat, çamaşır yıkamak için kullanılan suyu yumuşatır. Buna ek olarak, bol miktarda köpük oluşumunu teşvik eder. Karbonat çamaşır makinesinden kıyafetlerinizi her zamankinden daha beyaz ve daha temiz çıkmasını sağlar. Karbonatın aynı zamanda çok başarılı bir yumuşatıcıdır. Durulama aşamasında, makinenize yarım bardak karbonat ilave edin ve yumuşacık çamaşırlar elde edin. Giysilerinizi lekelediyseniz, bu leke güçlü, inatçı ya da yapışkan olmasına rağmen, karbonatın büyük yardımı dokunabilir. Ön yıkama sırasında sıcak yerine soğuk suyla yıkarsanız, renkleriniz daha parlak olur ve beyazlar daha beyaz görünür.

Aspirin

Aspirin, en güçlü leke çıkarıcıların bile yapmadığı şekilde değerli beyazlarınızı orijinal haline döndürür. Beyaz çamaşırların yıpranmasını önlemek için deterjanla birlikte aspirin tercih edilmektedir. Aspirin çamaşırların beyazlamasını ve lekelerin çıkarılmasına yardımcı olur. Makineye çamaşırların üzerine her 1 kilo çamaşır için 1 adet aspirin koyup ön yıkama yapmadan makineyi çalıştırmalısınız.

Kan lekesi çıkarmak için ise kıyafetlerinizi yıkamadan önce 2 saat aspirinli suda bekletebilirsiniz. Suyun sıcak olmaması önemlidir. Sıcak su kandaki proteinlerle etkileşime geçerek lekelerin çıkmasını zorlaştırır. Soğuk su tercih edin.

Sirke ve Limon

Limon suyu ve sirke karışımı, asidik yapısı sayesinde lekelerden kolayca kurtulmanızı sağlar. 1 fincen sirke 1 fincan limon suyunu karıştırın ve elbiselerinizi bu karışımla yıkayın. Hoş geldin! Yeni, temiz elbiseler!

Bu üç doğal leke çıkarıcı çok etkilidir; bunlardan herhangi birini deneyebilir ve hangisinin sizin için en iyi sonuç verdiğini görebilirsiniz.

Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…