Ana SayfaKadınPratik BilgilerFırın Yağları ve Cam Silmek Artık Sorun Değil

Fırın Yağları ve Cam Silmek Artık Sorun Değil

İçerikleri

Karbonat ile fırın yağlarını çözmek için karışım

Malzemeler:

  • 1 su bardağı su
  • 1/3 su bardağı sirke
  • 1/3 su bardağı tuz
  • Yarım su bardağı karbonat

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Tüm malzemeleri uygun bir kabın içerisinde karıştırın. Yağlı bölgeye; bu bölge fırın dışında yağ tutmuş bölgeler de olabilir, diş macunu yardımıyla iyice dağıtın. Sürdüğünüz karışımı 2 dakika bekletin, yağların kabardığını göreceksiniz. Ilık su ve bez yardımıyla yağlı bölgeyi temizleyin. Karbonatlı karışım ile yağ lekelerinden kurtulmanın ne kadar da kolay olduğunu görünce oldukça şaşıracaksınız.
Kadınlar için cam silmek işkencedir desek yanlış olmaz. Silinen camın köşelerinde kalan lekeler, çıkmayan inatçı kirler, bezin camda bıraktığı izler ve daha saymakla bitmeyen sorunlar başımızın belası olmaktadır. Camlarımı nasıl parlatırım, daha kolay nasıl silerim mi diyorsunuz? Bu yöntem tam size göre.

Camlar Nasıl Parlatılır?

Malzemeler:

3 litre su Yarım çay bardağı bulaşık makinesi parlatıcısı 1 yemek kaşığı duş jeli

Uygulanışı:

3 litre suyun içerisine yarım çay bardağı bulaşık makinesi parlatıcısını ekleyip karıştırıyoruz. Pencerelerin tozunu alıp, hazırladığımız karışım ile camları siliyoruz. Bu yöntem ile tam 1 ay camlarınız leke tutmayacaktır. Fakat belirtmeliyiz ki aşırı yağış durumunda camların lekelenmesi kaçınılmazdır. Ayrıca bu yöntemi mobilyalarınıza da uygulayabilirsiniz.