28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınPratik BilgilerEvinizde Tuz Kullanmanız İçin Harika Sebepler

Evinizde Tuz Kullanmanız İçin Harika Sebepler

İçerikleri

Tuz, yüzyıllardır temizlik işleri için kullanılıyor. İçinde toksik madde barındırmamasından ve dezenfektan özelliğinden dolayı tercih edilen tuzun, başka alanlarda karşınıza çıkan 8 farklı işlevi:

Karıncaları uzaklaştırır

Karıncalarınızı gıda dolaplarından veya pencerelerden uzak tutmak istiyorsanız, tuz doğru çözüm olacaktır. Pencere eşiklerine veya dolaştıkları diğer yüzeylere bir miktar tuz bırakın. Tuz, bu şekilde uygulandığında evdeki nem seviyesini de düşürecektir.

Pirinç, gümüş ve bakırları parlatır

Pirinç, bakır ve gümüşten yapılmış süslemelerinizi ilk günkü gibi parlak tutmak isterseniz tuz başvurmanız gereken yöntemlerden bir tanesi. Metallerin zaman içinde uğradıkları renk değişimine de çözüm olan tuz, bu sorunu eşyalarınızı aşındırmadan çözer. Bir parça tuz ve sirke hazırlayacağınız karşımı macun kıvamına getirin daha sonra eskiyen nesnelerinizi ovun. Tuz ve sirke karışımı leke ve kirleri kolayca eritecektir.

Araba ve ev pencerelerini temizler

Pencerenizi temizlemek ve inatçı lekelerden kurtulmak istiyorsanız birkaç yemek kaşığı tuz ve bir bardak sıcak suyu karıştırın. Bu karışımı lekelenmiş pencereleri ovmak ve temizlemek için kullanın. Tuzlu su onları yeni gibi yapacak ve aynı zamanda bu beyazlığı uzun süre kalıcı kılacaktır. Üstelik bu karışımı araç camlarını temizlemek için de kullanılabilirsiniz.

Lavabonuzun tıkanıklığını açar

Sıcak suyu tuzla karıştırın ve bu karışımı lavabonuzun içine dökün. Tuz lavabonuzun tıkanmasına neden olan yağ birikimlerini eritir ve kötü kokuları kaybeder.

Cildinizi canlandırır

Kendinize doğal yollardan peeling hazırlamak için biraz tuz ve zeytinyağına sahip olmanız yeterli. Bunun için tuz ve zeytinyağını birleştirerek bir macun elde edin. Karışımı vücudunuzun tamamına ovarak yayın ve daha sonra su ile durulayın. Bu şekilde tuz, vücudunuzdaki ölü hücreleri ortadan kaldırarak cildinizi gençleştirecektir.

Renkleri Daha Açık Yapar

Perdelerinizin veya halılarınızın orijinal parlaklığını geri getirmek isterseniz, tuz ile harika çözümler üretebilirsiniz. Tuz, tek bir yıkamayla eşyalarınızın rengini eski haline getirebilir. Bir bezi konsantre olmuş tuzlu suya batırın ve solmuş halılarınızı ovalayın. Bu şekilde, geleneksel deterjanlarla neredeyse imkansız olan lekeleri temizleyebileceksiniz.

Dişlerinizi beyazlatır ve diş bakımınızı sağlar

Dişlerinizi tuz ve karbonat ile beyazlatabilirsiniz. Bir tutam tuzu, biraz karbonat ve su ile karıştırıp diş fırçanızla dişlerinizi fırçalayın. Eğer diş ağrısı ve ağız yarasından şikayetçiyseniz, biraz tuzu ılık suda eritip gargara yapın. Şaşırtıcı derecede etkilerini göreceksiniz.

Kışın giysilerinizi kurutur

Son yıkamada tuz kullanarak çamaşırlarınızın buruşmasını engelleyebilirsiniz. Bu yöntem, kıyafetlerinizi güneş altında daha kolay kurumasına da yardımcı olacaktır. Ayrıca giysilerinizi eskisinden daha yumuşak yapacaktır.