28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıAyak Kokusu Probleminize Kesin Çözüm Önerileri

Ayak Kokusu Probleminize Kesin Çözüm Önerileri

İçerikleri

Ayak kokusu günlük hayatta pek çok kişinin karşılaştığı sorunlar arasında yer almaktadır. Ayak kokusu sosyal ortamda özgüven eksikliğini azalttığı gibi kişiyi de psikolojik açıdan olumsuz yönde etkileyen bir durumdur. Eğer sizlerde ayak kokusundan şikâyetçiyseniz ve ayak kokusuna kesin çözüm arıyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz.

Vereceğimiz yöntemlerle doğal yollardan ayak kokusundan kurtulabileceksiniz. Ancak ilk olarak ayak kokusunun işaret ettiği sağlık sorunlarından da bahsetmekte fayda var. Sürekli ayak kokusu yaşıyorsanız ve ne yaparsanız yapın ayak kokusuna kesin çözüm bulamadıysanız, bu durumun altında yatan sağlık sorunları olabilir.

Ayak kokusuna neden olan sağlık sorunları şu şekilde sıralanabilir;

1- Tiroit hastalığı

2- Mantar hastalıkları

Tıpkı bakteriler gibi diğer bir mikroorganizma türü mantarlar da ayaklarımızda beslenip çoğalabilir. Ayak mantarları bazı durumlarda iyileşmesi oldukça zaman alan ve tırnaklara da yayılabilen bir sorundur. Bu sorun zamanla ayaklarda koku oluşumunu meydana getirebilir.

3-Hormonlarda meydana gelen değişimler

Cildin aşırı derecede terlemesi ‘hiperhidrozis‘ olarak adlandırılmaktadır. Bu sorun vücudun belli bölgelerinde oluşabileceği gibi özellikle ellerde ve ayaklarda meydana gelebilmektedir.
Ayaklarınız çok fazla terliyorsa ve koku oluşuyorsa bunun nedeni vücudun aşırı terlemesiyle ortaya çıkan hormon değişimleri olabilir.

Ayak kokusuna neden olabilecek sağlık sorunlarından bahsettiğimize göre, ayak kokusuna kesin çözüm önerilerini de açıklamakta fayda var.

İşte ayak kokusuna kesin çözüm önerileri ve doğal yöntemler…

Siyah çay yöntemi

1 bardak suyu kovanın içerisine boşaltın. İçerisine yarım çay bardağı siyah çay ekleyerek ayaklarınızı bu karşımın içerisinde en az 20 dk boyunca bekletin. 10 gün boyunca aynı işlemi tekrarlayın.

Sirkeli su yöntemi

5 bardak suyu bir kovanın içerisine ekleyin. Daha sonra içerisine 6 çorba kaşığı sirke ilave edip ayaklarınızı bu karışımın içerisinde 20 dk boyunca bekletin. Bu işlemi de çay yöntemi gibi 10 gün boyunca tekrar ederek uygulayın.

Sirke ayak kokusunu gidermenin yanı sıra ayağınızdaki ter bezlerinin de yavaş çalışmasını sağlayacaktır.

Lavanta yağı

1 litre suyun içerisine bir çorba kaşığı lavanta yağı ekleyin. Ayaklarınızı bu karışımın içerisinde 15 veya 20 dk boyunca bekletin.

Lavanta yağının düzenli olarak kullanılmasının ayak kokusuna kesin çözüm olduğu söylenmektedir.

Adaçayı yöntemi

Şifa olarak kullanılan adaçayı bitkisi ayak kokusuna da çözüm sağlıyor. İlk olarak bir kovanın içerisine bir miktar su ilave edin. Daha sonra içerisine birkaç yaprak adaçayı ilave edin. Ayaklarınızı bu karışımın içerisinde 20 dk boyunca bekletin. Adaçayı ayaklarınızda oluşan ter bezlerinin yavaş çalışmasını sağlayarak, terlemeyi önleyecektir. Bu sayede ayak kokusundan da kurtulabilirsiniz.

Karbonatlı su yöntemi

Ilık suyun içerisine bir miktar tuz ve karbonat ilave edin. Daha sonra suyu bir kovanın içerisine boşaltıp ayaklarınızı bu karışımın içerisinde bekletin. Her gün düzenli olarak ayaklarınızı tuzlu suyun içerisinde bekletmek ayak kokusu probleminizi giderecektir.

Limon kabuğu yöntemi

Temiz ayakları limon kabuğu ile düzenli olarak ovmak ayak kokusu problemine çözüm sağlayabilir.