Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviLimon suyu ve sarımsağın inanılmaz mucizesi!

Limon suyu ve sarımsağın inanılmaz mucizesi!

Sarımsak ve limonla yapılan sihirli iksir; kalpten, kireçlenmeye, hipertansiyondan şekere kadar birçok hastalığa fayda sağlıyor. Uzmanları önerdiği bu kürü mutlaka uygulayın.

İçerikleri

Her derdin devası doğada gizli. Birçok hastalığa iyi gelen bitkiler, aynı zamanda ömrü uzatıyor. Faydaları saymakla bitmeyen limon da, sarımsakla birleşince mucizeler yaratıyor. Cinsellikten kalbe, damar sertliğinden felce kadar birçok hastalığa iyi gelen limon-sarımsak karışımı şifa veriyor. Ancak, bu karışımı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekiyor.

Dr. Ender Saraç Hastalarına Bu Kürü Öneriyor.

Dr. Ender Saraç bir TV programında şifa dolu “Limon ve sarımsak kürü tarifini verdi.

Dr. Ender Saraç Limon ve sarımsak Kürünün faydalarını şu şekilde açıkladı. Damar iltihaplarına iyi geliyor Tıkanan damarları açmaya yardımcı oluyor Damar sertliği ve yüksek tansiyona iyi geliyor Kolesterolü düşürüyor Lipit düşürme etkisi var Yağları yakıcı özelliği var Zayıflamaya yardımcı oluyor Şekeri de düşürdüğü için şeker hastalarının dikkatli olması gerekiyor

Böbrek ve safra taşlarının erimesine yardımcı oluyor Vücuttaki şişlik ve ödemi azaltır. Romatizmal ağrılar için temizleyici etkisi var. Eklem kireçlenmelerini yavaşlatıcı geciktirici etkisi var. Sinir sistemini yenileyici gençleştirici etkisi var. Baş dönmesinde , hafif felç olanlarda yardımcı oluyor Bağışıklık sistemi için , her türlü alerjilerde özellikle  damarsal kökenli alerjilerde, strese bağlı cilt alerjilerinde yardımcı oluyor. Kansere karşı koruyucudur Vücudu temizleyicidir.

Limon ve Sarımsak Küründen Fayda Gören Var Mı?

Dr. Ender Saraç bu kürü uygulayanlardan  kolesterolü, tansiyonu, ağrıları, damar kireçlenmesini  azalttığını söyleyen çok sayıda hastamız var dedi. Özellikle Rus doktorların tavsiye ettiği kalp ve damar hastalıkları reçetesi mucizevi sonuçlar veriyor. Limon suyu ve sarımsakla yapılan karışım, damar sertlikleri, damar yağlanması, damar tıkanıklıkları ve tansiyon gibi sorunları kalıcı olarak ortadan kaldırıyor.

Bitkilerle doğal tedavi yöntemine son derece önem veren Rus tıp dünyası, bu formülü yüzlerce yıldır kullanıyor ve son derece başarılı sonuçlar elde ediyor.  Limon suyu ve sarımsağın karışımında öyle büyük bir şifa var ki bunu sadece bir kere yapmanız yeterli, nasıl mı?

Limon ve Sarımsak Kürü Nasıl Yapılır?

Dr. Ender SARAÇ ve bazı doktorlar da hastalarına bu formülü öneriyor. Bu öneriyi evinizde kendiniz kolayca yapabilirsiniz…

Malzemeler:

  • 2 litre taze sıkılmış limon suyu
  • 40 diş soyulmuş ve ezilmiş sarımsak (Mümkünse Anadolu’da yetiştirilmiş ithal olmayan sarımsaklardan)
  • Ağzı sıkı kapanan 2 litrelik kavanoz

Hazırlanışı:

Limonların suyunu iyice sıkıp şişeye doldurun. Soyulmuş 40 diş orta boy sarımsağı yıkamadan ve ezerek limonun içine atıp şişenin kapağını sıkıca kapatın. 25 gün boyunca normal ılık bir yerde tutun ve her gün birkaç kez çalkalayın. Yaklaşık 25 gün sonra sarımsakların limon suyunun içinde eridiğini göreceksiniz.

Limon ve Sarımsak Kürü Nasıl İçilir?

25 gün sonra hazır hale gelen karışımdan her sabah kahvaltıdan yarım saat önce yarım çay bardağı için. Bunu her gün düzenli olarak ve mümkünse aynı saatte yapın. Bu karışımın içine asla başka bir madde (şeker, tuz, tatlandırıcı vs. katmayın).

Limon ve Sarımsak Kürünü Kimler Tüketebilir?

Uzmanlar bu kürün özellikle otuzunu aşmış insanlar tarafından kullanılmasını tavsiye etmektedirler.  Sigara ve alkol tüketenlerin bu kürü kullanmaları daha elzemdir. Bu kürün kullanımında dikkat edilecek bir diğer unsur düşük tansiyonu olanların bu kürü kullanmamalarıdır. Çünkü bu kür tansiyonu bir miktar düşürmektedir. Kan inceltici ilaç alanlarda bu kürü kullanmadan önce doktorlarıyla görüşmelidir. Bilim adamları bu kürün yılda iki kere kullanılması gerektiğini söylemektedirler.

UZMAN GÖRÜŞÜ (Prof. Dr. Erol AVŞAR)

Sarımsaklı Limon Suyu Faydalı Mı?

“Ezilmiş veya parçalanmış 40 diş sarımsak, iki litre limon suyu içerisinde 20 gün bırakılıyor. Her sabah yarım çay bardağı bu sıvıdan içmenin sağlığı koruyup güçlendirdiği, kanseri önlediği, bağışıklığı desteklediği öne sürülüyor. Bu bilgi doğru mu?”

Eğer koku problemi sizi rahatsız etmiyorsa, özellikle ezilmiş ya da parçalanmış sarımsağı taze taze yemenin sağlığa mükemmel yararlar sağladığı kesindir. Akdeniz ve Ortadoğu mutfağının bu mükemmel lezzet unsuru yalnız iştahınızı açmaz, sağlığınızı da güçlendirir.

Sarımsakta bol miktarda bulunan allisin maddesinin kolesterolü azalttığı, kanı inceltip pıhtılaşmayı dengelediği, dolayısıyla başta koroner arter hastalığı ve felç olmak üzere damar sertliği ile ilgili problemleri geciktirdiği biliniyor.
Sarımsağın kanseri önlemede de güçlü bir doğal destek olduğunu artık herkes kabul ediyor. Diğer taraftan sarımsak bir antibiyotik gibi de çalışıyor, mikropları öldürmede de mükemmel bir doğal ilaç. Kısacası yukarıdaki yöntemin faydalı olup olmayacağını bilmem ama taze tüketilen sarımsağın sağlığa faydalı olduğu kesindir.