19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınMakyajKüçük gözleri büyük gösteren makyaj için 11 adım

Küçük gözleri büyük gösteren makyaj için 11 adım

Makyaj dünyasıyla ilgili en eğlenceli şeylerden biri, trend olan göz makyajı görünümlerini denemektir. Ancak küçük gözler için makyaj yapmak söz konusu olduğunda, bu bakışları hayata geçirmek zor olabilir. Normalde taklit etmek istediğiniz görünümü spor yapan kişilerin gözleri daha büyükse, modaya uygun makyaj size göre değil gibi görünebilir. Ama durum bu değil.

Küçük gözleri daha büyük göstermek için biraz kararlılıkla, hemen hemen istediğiniz her görünümü kazandırabilirsiniz. Her şey gözlerinizi öne çıkarmak için doğru makyaj ipuçlarını ve püf noktalarını bilmekle ilgilidir. Küçük gözler için göz makyajı konusunu çözmeye hazırsanız, aşağıdaki 11 ipucuna bir göz atın. Çok kolay olduklarına söz veriyoruz!

Küçük Gözleri Daha Büyük Göstermek İçin En İyi Makyaj İpuçları

Büyük gözler, size uyanık genç ve dinamik bir hava verir. Gözlerinize uygulayacağınız ustaca makyaj hileleri ile onları olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz. Bu yazımızda küçük gözleri büyük gösteren makyaj adımlarını sizinle paylaşıyoruz.

1- Kaşlarınıza Uygun Şekil Verin

Kaşlar gözlerinizin, hatta yüzünüzün ifadesini baştanbaşa değiştirir. Kaşlarınızı asla ihmal etmeyin ve onların profesyonel bir şekilde şekillendirilmesi için düzenli olarak güzellik salonuna uğrayın. Kalın düzgün şekilli güzel kaşlar insanların dikkatini direk olarak gözlerinize yönlendirir. Cımbızla uygun olmayan biçimde düzenlenmiş kaşlar ise sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterir.

Profesyonel ipucu: Kaşlarınızın dolgun ve etkileyici olması için onları kaş maskarası le belirginleştirin.

2- Şişlikten Kurtulun

Göz çevresindeki şişlikler, onları olduğundan daha küçük gösterir. Muhteşem gözler için dikkat etmeniz gereken yaşam alışkanlıkları şunlardır:

  • Yeteri kadar uyumak,
  • Yüzünüzü sık sık soğuk suyla yıkamak,
  • Tuz tüketimini azaltmak,
  • Düzenli egzersiz yapmaktır.
  • Çayda bulunan tanen maddesi cildi sıkılaştırır. Kullanılmış çay poşetlerini atmadan gözlerinizin üzerine yerleştirin ve 10-15 dk. bekleyin.

3- Göz Altınızda Koyu Renkli Göz Halkaları Olmasın

Koyu halkalarını kapatıcı ile kapatmak aslında gözleri büyük göstermez. Fakat bu işlem, karşınızdakinin dikkatinin direk olarak koyu halkalara çekilmesini önler. O nedenle bu adıma dikkat etmek önemlidir.

Aydınlatıcı bir konsül ile göz çevresindeki lekeleri ve koyu halkaları ortadan kaldırın. Daha güzel bir görüntü elde etmek için, kullandığınız fondötenden biraz daha açık bir tonda kapatıcı kullanın.

4- Açık Doğal Renkte Göz Farı Kullanın

Natürel tonlarda hafif renkte bir göz farı kullanın. Far sürerken, kontur işlemini doğru uygulayın. Daha çok ortaya çıkmasını istediğiniz bölgelere açık renkler, gözükmesini istemediğiniz bölgelere koyu gölgeler uygulayın. Genel olarak, göz kapaklarınızın orta kısmına açık renk far kullanmanız önerilir.

5- Üst Göz Kapağının İç Kısmına Eyeliner Sürün

Bu aşama en önemli aşamadır. Üst göz kapağınızın iç tarafında bulunan kirpik diplerini belirginleştirmek için siyah bir eyeliner kullanın. Böylece hem gözleriniz daha açık görünür, hem de kirpikleriniz daha dolgun durur.

6- Alt Kirpik Diplerine Eyeliner Sürün

Alt kirpik diplerine eyeliner sürerken eyelinerı bütün kirpik dibinin sadece 1/3’üne uygulayın. Bir fırça ile sürerseniz, daha yumuşak bir görüntü elde edersiniz. Eyeliner ile çizdiğiniz çizgiyi, göz kapağına olabildiğince yakın çizin.

İşlemi daha kolaylaştırmak için önce küçük bir çizgi ile başlayıp, sonradan uzatabilirsiniz.

7- Kirpiklerinizi Kıvırın

Daha büyük görünümlü gözleriniz olsun istiyorsanız, kirpiklerinizi olabildiğince dipten kıvırın.

8- Nude Etkisi Yaratın

Alt kirpik diplerinize siyah bir kalem çekmek gözlerinizi büyütmez, tam tersine daha da küçültür. Burada önemli olan, alt kirpik çizginize çekeceğiniz çizginin doğal teninize yakın renkte olmasıdır.

9- Rimel Kullanın

Kaliteli bir rimel gözlerinizi olduğundan daha büyük ve belirgin hale getirebilir. Göz kamaştırıcı kirpiklere sahip olmak istiyorsanız, gözünüzün dış köşelerindeki kirpik diplerine 3-4 kat rimel sürün.

10- Göz Kapağının Üzerine Kontur Uygulayın

Göz kapağının üzerindeki kırışık bölüme kontur uygulamak, gözlerinizin daha derin ve büyük görünmesine yol açar. Gözünüzün dış kısmından, kapak üzerindeki kırışık bölgeye kadar kahverengi bir gölge kullanın. Eğer yoğun bir makyaj tercih ediyorsanız, göz kapağınızın üzerine kontur uygulayabilirsiniz.

11- İç Köşeye Pırıltı Verin

Gözünüzün iç köşesine fosforlu bir kalem ya da pırıltılı hafif bir göz farı yardımı ile ışıltı katın. Böylece daha uyanık görünürsünüz. Bu uygulama için izleyebileceğiniz yollar şunlardır:

  • Işıltıyı harmanlama metodu ile uygulayabilirsiniz. Böylece doğal ve taze bir görünüm elde edersiniz.
  • Işıltıyı harmanlamadan da yapabilirsiniz. Bu durumda da gözleriniz daha parlak görünür.

Gözlerinizi Daha Büyük Göstermek İçin Bazı İpuçları

Yukarıda anlatılan makyajı yapmanın yanı sıra küçük gözleri büyük gösteren makyaj için dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları şunlardır:

  • Siyah ya da gri gibi koyu renkler kullanmayın.
  • Göz kapağı üstü kırışıklar için yumuşak kahverengi tonlar tercih edin.
  • Göz kaleminizi çok koyu sürmeyin. Çok koyu göz kalemi gözleri olduğundan daha küçük gösterir.
  • Kirpiklerinizin tam olarak rimellenmesi, gözlerinizin daha açık ve uyanık görünmesini sağlar.
  • Takma kirpik kullanmak, gözlerinizi büyük gösterir.
  • Gözaltı şişliklerinden kurtulmak için göz maskesi uygulayın. Ayrıca göz çevresindeki bölgelerinize hafifçe masaj yapın.
  • Gözlerinizde kızarma ya da tahriş varsa, mutlaka göz damlası kullanın. Kızarmış gözler hem daha küçük görünür, hem de sağlıklı değildir.

Yukarıda anlatılan basamakları uyguladığınız takdirde gözü büyük göstermek çok kolay olacaktır.

Exit mobile version