24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıKoltuk altı kararması nasıl geçer? En hızlı koltuk altı beyazlatma yöntemi

Koltuk altı kararması nasıl geçer? En hızlı koltuk altı beyazlatma yöntemi

Çoğu kadının şikâyetçi olduğu sorunlardan biri de koltuk altı kararmasıdır. Özellikle yaz aylarında koltuk altı açık kıyafetleri giymeye çekinenler olur. Peki, koltuk altı kararması nasıl geçer? Koltuk altı kararmasını giderecek doğal ve tıbbi yöntemler neler? Tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

Koltuk altı kararması için öncelikle yapılması gereken, bu renk bozukluğunun ardında herhangi bir rahatsızlık olup olmadığının öğrenilmesidir. Eğer tıbbi bir sorun yoksa koltuk altı lekeleri doğal yollarla giderilebilir. Bu kararmaların en büyük nedeni sürtünme, epilasyon ve genetik faktörlerdir. Beyazlatmak için çeşitli markaların birçok kozmetik ürünü denenebileceği gibi ev ortamında doğal yöntemlerle de renk eşitliğini sağlamak mümkündür. Peki, nasıl? Koltuk altı karaması için etkili ve doğal çözümler neler olabilir, sizler için araştırdık.

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması İçin Etkili ve Doğal Çözümler

Yöntem 1: Oksijen bazlı doğal gıdalardan yararlanma

Patates: 1 adet patatesin suyu çıkarılır veya ince dilimler halinde kesilir. Hazırlanan bu malzeme kararmış koltuk altı bölgesine uygulanır. 10 dakika sonra kurumuş bölgeyi yıkanır.

Salatalık: 1 adet salatanın suyu çıkarılır veya ince dilimler halinde kesilir. Ardından bir çay kaşığı zerdeçal bir çay kaşığı limon suyu eklenir, karıştırılır. Hazırlanan bu karışım kararmış bölgeye sürülür. Yarım saat bekledikten sonra durulanır.

Limon: Limon asidik olduğundan renk açıcı özelliği vardır. Bir limon kalın şeritler halinde dilimlenir. Kararmış bölge bu dilimler ile ovalanır. 15 dakika sonra durulanıp, nemlendirilir.

Yumurta yağı: Aktarlarda satılan yumurta yağıyla karamış bölgeye narince masaj yapılır. Bir gece bekletilip, durulanır. Bölgeye nemlendirici sürülür. Bu uygulama cildin rengini açar, aydınlatır, deri hücresi oluşumuna izin verir ve cildi pürüzsüz yapar.

Yöntem 2: Nemlendirici kullanma

Koltuk altı lekelerini geçirmek ve önlemek için her gün nemlendirici kullanmak gerekir. Doğal nemlendiricileri kullanmak etkili olur.

Yöntem 3: Ölü deri hücrelerini arındırma

Koltuk altında biriken ölü deri hücreleri kararmalara neden olur. Arındırma işlemini etkili bir şekilde yapabilecek doğal çözümler aşağıdaki gibidir.

Karbonat: Yeterli miktarda karbonata su ilave edilerek, karıştırılır. Diş macunu kıvamına geldikten sonra sürülüp, ovalanır. Ardından bir çorba kaşığı karbonat avuç içine alınarak, tekrar ovalanır. Hem peeling yapılmış olur hem de aydınlık görüntü sağlanmış olur.

Şeker: Üç çorba kaşığı zeytinyağı ile bir bardak kahverengi şeker, homojen olana kadar çırpılır. Islanmış cilde masaj yaparak sürülür ve 5 dakika beklenir. Bu uygulamayı banyo yaparken uygulamakta fayda var.

Portakal: Güneşte kurutulmuş portakal kabukları toz haline getirilir. Süt ve gül suyu eklenerek, macun kıvamına getirilir. İnce katmanlar halinde bölgeye sürülerek, ovalanır. Ortalama 20 dakika sonra durulanır.

Ponza taşı: Kozmetik mağazaları ve eczanelerde kolaylıkla bulunabilir. Bu volkanik taş sayesinde ölü deri hücrelerinden anında kurtulmak mümkündür. Taş ıslatılıp bölge ovalanır. Ponza taşı ayaklar için de kullanılır.

Gül suyu ve karbonat: Gül suyu ve karbonat karıştırılarak, macun elde edilir. Koltuk altına sürülüp, ovalanır. 15 dakika sonra durulanır. Hem renk açar hem de ölü hücrelerden arındırır.

Yöntem 4: Sirke, süt ve Hindistan cevizi

Koltuk altı kararması için sirke, süt ve Hindistan cevizi yağından yararlanılır. Bu üçlü cildi tazeler ve yumuşatır. Renk eşitsizliğini düzenler.

Sirke: Pirinç unu ve sirke karıştırılır ve macun kıvamına getirilir. Kararmış bölgeye ovalanarak, sürülür. 20 dakika sonra bölge durulanır. Bu yöntem sıcak su banyosundan sonra yapılmalıdır. Sirke aynı zamanda bölgede bulunan bakterileri öldürür.

Süt:  Yağ asitleri ve vitamin bakımından zengin olan süt, leke açıcıdır. Bir çorba kaşığı un, bir çorba kaşığı kaymak ve iki çorba kaşığı süt macun kıvamına gelene kadar karıştırılır. Bölgeye uygulandıktan sonra 20 dakika bekletilir ve sonrasında durulanır.

Hindistan cevizi yağı: E vitamini bulundurmasından dolayı cildi yumuşatır ve cildin rengini açar. Sürüldükten sonra 20 dakika beklenir ve sabunla yıkanır.

Yöntem 5: Nohut unu maskesi

Limon, nohut unu, zerdeçal ve yoğurt karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Kararmış bölgeye uygulanan bu macun ortalama 20 dakika bekletilip, durulanır. Cildi beyazlatan bu maske iki hafta süreyle her gün uygulanır. İki hafta sonunda haftada üç defa yapılması önerilir.

Yöntem 6: Domates suyu

Doğal bir renk açıcı olan domates suyunun içeriğinde asit vardır. Alerjisi olmayanlar bir domatesin suyunu çıkarır. Domates suyu bir pamuk yardımıyla koltuk altına sürülür. İki dakika bekledikten sonra ovalanır. Ardından iyice durulanır.

Koltuk Altı Kararması İçin Tıbbi Çözümler

Koltuk altı kararması için tıbbi çözümler arandığında öncelikle dermatologa gidilir. Uzman hekim muayene sonrasında genelde kremler önerir. Ancak altında yatan başka bir hastalık varsa hasta başka bir polikliniğe yönlendirilir. Diyabet sorunu olanlara beslenme alışkanlıklarını düzenleyici program hazırlanır. Nişasta ve şekerli gıdalara kısıtlama getirilir.

Koltuk altı lekelenmesi bazen doğum kontrol hapları olabilir. İçerisinde civa bulunan renk açıcı kremler zararlıdır. Bu nedenle eczane ürünü ve reçeteli krem kullanmakta fayda var. Aşağıda cilt beyazlatıcı kremleri sıraladık. Kullanmadan önce doktorunuza sormanızı öneririz.

Arap Kızı Kremi: Herhangi bir yan etkisi tespit edilmeyen bu krem leke gidericidir. Kılcal damarları uyararak, cildi beyazlatır.

Fade Out Krem: Melanin düzenleyicidir. Yağlı bir krem olduğu için gece kullanımına uygundur. Renk tonunu eşitler ve bölgeyi nemlendirir.

Redist Krem:  Redist kremi koyu cilt, güneş lekeleri, akne, çil, koltuk altı ve genital bölge kararması için kullanılır. Cildi beyazlatır. İçeriği sayesinde melanin miktarını düşürür. Böylelikle yaşlanmadan kaynaklı lekelerde de etkili olur. Cildi nemlendirir.

Koltuk Altı Lekeleri İçin 4 Öneri

  • Her gün duş almaya özen gösterilir. Aşırı terleyenler vücudunu daha sık arındırmalıdır.
  • Doğal içerikli jel, deodorant ve sabun kullanılmalıdır.
  • Elektronik epilasyon ve sıcak ev ağdası yapılması tavsiye edilmez.
  • İhtiyaç duyulduğunda peeling yapılması önerilir. Sıklıkla peeling yapmak cildi tahriş eder ve zarar verir. Açılan gözenekler mikrop ve bakterilere açık hale gelir.
Exit mobile version