19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaYaşamKelebek hastası kadın, ameliyattan sonra ilk defa katı gıda yedi

Kelebek hastası kadın, ameliyattan sonra ilk defa katı gıda yedi

Ağır cilt rahatsızlıkları arasında yer alan ve halkın kelebek rahatsızlığı olarak adlandırdığı hastalıktan dolayı yemek borusu kapandığı için sadece sıvı gıda ile beslenen 27 yaşındaki Semra Sevinç adlı kadın, rahatsızlığının tedavisi olup olmadığına dair internetten araştırma yaptı. Yaptığı araştırma sonucunda kendisi gibi kelebek rahatsızlığı bulunan bir kişinin, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KBSÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanes’nde bir ameliyat geçirdikten sonra katı gıdayla beslenebildiğini öğrendi. Bu gelişmeden sonra ameliyatı gerçekleştiren doktorla irtibat kuran evli ve 4,5 aylık hamile olan genç kadın, sağlık durumu ile ilgili doktora bilgi verdi. Daha sonrada tedavi için eşiyle birlikte Kütahya’ya gitti.

Operasyon Geçirdi

Genç kadını sağlık kontrolünden geçiren KSBÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Uygun ve ekibi, genç kadının ameliyatla sağlığına kavuşabileceğine karar verdi. Bunun üzerine hamile olmasına rağmen operasyon geçiren genç kadının yemek borusu balon tekniğiyle tedavi edilerek kapalı olan yemek borusu açıldı.

Bebeğin Beslenmeye İhtiyacı Vardı

Semra Sevinç’in geçirdiği operasyonla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İbrahim Uygun, “Hastamız yemek borusu kapalı olduğundan dolayı sadece su, süt, filtreden geçirilmiş çorba ve meyve suyu gibi sıvı gıdalarla beslendiği için beslenmesi yetersizdi. Yetersiz beslendiği içinde vücudu hastalıkla mücadele etmede zayıf kalıyordu. Hastamız 4,5 aylık hamile olduğu için karnındaki bebeğinin de düzenli beslenmeye gereksinimi vardı. Hastalıktan dolayı da bu hastaların ciltlerinde çok ciddi yaralar oluşabiliyor. Yemek borusu da oluşan yaralar nedeniyle bazen tamamen kapanabiliyor. Hastamızı tedavi için davet ettiğimizde dünyaya geldiğinden beri katı gıdalar tüketemediğini belirtti. Kendisi çok cesaret toplayarak gelmişti. Hastanedeki özel ekibimiz tarafından uyguladığımız özel tedavi yöntemiyle yemek borusunu açtık. Şu anda bütün gıdaları rahatlıkla tüketebiliyor. Hayatında ilk defa et yedi. Hastamızın sağlığına kavuşması bizim için büyük bir gururdur.” dedi.

Hayatında ilk defa et ve katı gıdalar tükettiğini söyleyen Semra Sevinç, karnındaki bebeğinin bundan sonra yeterli ve dengeli besleneceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Exit mobile version