Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviKarbonatın ayaklar için mucizevi etkisi

Karbonatın ayaklar için mucizevi etkisi

Kuru, sert ve çatlamış topuklar özellikle ayakkabılarımızın içinde rahatsız etmektedir. Karbonat ayaklarınızı hem yumuşacık yapacak hem de rahatlatacak ucuz ama çok etkili bir yöntemdir. Özellikle bütün gün ayakta olanlar için bir kurtarıcı niteliğindedir. Karbonat aynı zamanda ayaklarınıza pedikür yaparak ölü deriyi kaldırır.

İçerikleri

Karbonat ile yapılan bu sağlıklı uygulama, insanların ayaklarını evde rahatlatmaları için ucuz bir yoldur. Karbonatlı suda ayakları bekletmek, ağrıyan kasları ve kuru cildi tedavi etmeye yardımcı olurken, aynı zamanda gevşemeyi de teşvik edebilir.

Karbonatın Ayaklara İnanılmaz Etkisi
Karbonatın Ayaklara İnanılmaz Etkisi

Karbonatın Ayaklara İnanılmaz Etkisi

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı karbonat
  • 4-5 litre sıcak su
  • Ayak teknesi

Nasıl Yapılır?

3 yemek kaşığı karbonat ile 4-5 litre sıcak suyu bir kap içerisinde karıştırın. Karbonat eriyince ayaklarınızı içine koyun ve 15-20 dakika kadar bekletin. Çıkarttıktan sonra ise vazelin yada nemlendirici sürerek poşet ile ayaklarınızı sarın. Ayrıca nemlendirici yerine ayaklarınıza Vicks yada soğan uygularsanız ağrılarınızı da atmış olursunuz.

Bu uygulama özellikle kadınlarda oluşan idrar yolu iltihabı tedavisinde de kalıcı çözüm üretir ve sabah kalktığınızda yumuşacık ve rahatlamış ayaklara sahip olacaksınız.

Farklı Bir Tedavi Yöntemi Deneyin

Karbonat Masajı

Üç adımda ayaklarınızı güzelleştiren büyülü terapi; çatlak topuklar milyonlarca insan için büyük bir baş belasıdır. Çok tatsız görünüyorlar ve enfeksiyonların kaynağı da olabilirler. Sorun kolayca çözülmese de, topuklarınızı yumuşak ve pürüzsüz hale getirecek basit bir 3 adımlı işlem var.

İLK ADIM

Bir fincan ılık suya 2 çay kaşığı karbonat ve bir tutam tuz ilave edin. Çözülene kadar iyice karıştırın sonra ayaklarınızı 10-15 dakika bekletin. Sonunda bir ponza taşıyla topuğunuzu sürüp havlu ile kurutun.

İKİNCİ ADIM

Ev de ölü deriyi atma işlemi içerir. 2 çorba kaşığı şekeri 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ve karışımı ayağınıza 5 dakika boyunca sürün ölü derinin pul pul döküldüğünü göreceksiniz. Son adıma geçmeden ılık suyla durulayın.

SON ADIM

Ev yapımı bir nemlendirici hazırlamayı içerir. Bir kaba sıcak su doldurun sonra 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve bir çay kaşığı bal ekleyin. Ortaya çıkan kremi her gece yatmadan önce ayaklarınızın üzerine uygulayın ve daha sonra pamuklu çorap giyin. Bir gecede etkisini göreceksiniz. İşlemi haftada 2 kere yapabilirsiniz. Böylece ayaklarınız sonsuza kadar bakımlı kalacak!