25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviDoğal antibiyotik karışım

Doğal antibiyotik karışım

İçerikleri

Kış aylarında havaların soğumasına bağlı olarak hastalıklarda artışlar gözlenmektedir. Bu dönemde hastaneler, doktorlar, reçeteler ve ilaçlar hastaların gündeminde birinci sıraya oturmaktadır. Hastalıkların iyileşmesinde kullanılan ilaçların, özellikle de antibiyotiklerin rolü büyüktür. Fakat bilindiği gibi sıklıkla kullanılan antibiyotikler, bağışıklığımıza bazı zararlar vermektedir. Bu zararlar olmadan hastalıklarımıza şifa bulmak için doğal yöntemler bulunmaktadır.

Doğal antibiyotik etkisi olan en önemli bitkiler; sarımsak ve soğandır. Özellikle kış aylarında bol miktarda sarımsak ve soğan tüketimi sayesinde bağışıklık sistemimiz güçlenecek ve hastalıkların oluşumu engellenecektir. Ayrıca kolayca hazırlayacağınız bir karışım sayesinde, doğal antibiyotik etkisi sağlamanız mümkün olacaktır. Nasıl mı?

Malzemeler;

  • Yarım litre kaynatılmış ve soğutulmuş su,
  • 1 Baş sarımsak
  • Yarım limon (kabuğu ile)
  • Kavanoz

Hazırlanışı; Yarım litre kaynamış ve soğutulmuş su cam bir kavanoza konulur. İçerisine, kabukları soyulmuş 1 baş sarımsak rendelenir. Yarım limon kabuklu bir şekilde ince dilimler halinde doğranarak eklenir. Kapağı sıkıca kapatılan kavanoz folyo ile sarılarak karanlık bir ortamda 4 gün bekletilir. Dört gün sonrasında süzülür. Her yemekten 15 dakika önce aç karnına 1 yemek kaşığı içilir.
Kışa girerken ve kış mevsimi süresince de rahatlıkla uygulamaya devam edeceğiniz bu formül sayesinde, gelen mikrop ve virüslere karşı direnç sağlamış olursunuz. Hiçbir yan etkisi yoktur.
Doğal antibiyotik karışım

Malzemeler;

  • 200 gr. zencefil
  • 1 limon

Hazırlanışı; Zencefilleri ve limonu iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.Malzemeleri yarım kiloluk kavanozlara yerleştirdikten sonra kavanozun üzerine aldığı kadar bal koyun. Bu karışımı 15 gün boyunca çalkalayın, 15 gün sonra 1 yemek kaşığı için. Bu karışım vucuttaki yorgunluğu alır, nezle ve gribe iyi gelir.