18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkİşte En Şanslı Kan Grubu!

İşte En Şanslı Kan Grubu!

İçerikleri

Uzmanlar bazı kan gruplarının daha fazla sağlık riski taşıdığını belirttiler..

Yapılan araştırmalar A, B, AB grubu kana sahip olanların, 0 grubu kana sahip olanlara göre daha fazla sağlık riski taşıdığını ortaya çıkardı.

Beslenme, spor alışkanlığı gibi bir dizi önemli faktör de söz konusu fakat, kan grubu 0 olanların bir dizi önemli hastalığa yakalanma riski daha düşük.

Araştırmayı yapan Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü’nden Dr. Arash Etemadi. Etemadi, 55 bin kişi kapsayan araştırmayı Kuzey Batı İran’da yürüttü. İlk bulgular, belirli hastalıklarda 0 grubu kana sahip olmayanların ölüm oranlarının yüzde 9 daha fazla olduğunu gösterdi.

Araştırma sırasında, kan grubuyla mide kanseri arasındaki bağ da incelendi. Sonuçlar, A,B ve AB grubu kan taşıyanların 0 grubu kana sahip olanlara göre yüzde 55 oranında daha fazla mide kanserine yakalandığını gösterdi. Araştırmalar daha önce de 0 grubu kana sahip olmayanların kanser ve kalp hastalıklarına yakalanma riskinin daha fazla olduğunu göstermişti.

11 bin kişiyi içeren araştırma, kan gruplarının tansiyon, kan şekeri ve kolesterol seviyelerine yönelik bulgular da ortaya koydu. A grubu kana sahip olanlarda kötü kolesterol oranın yüksek olduğu belirlendi.

Bilim adamları, ishale, küçük çocuklarda aşırı su kaybı nedeniyle ölüme bile yol açabilen rota virüsün özellikle kan grubu A olanları hasta ettiğini bildirdi.

Sivrisinekler bazılarını neden daha fazla ısırır. Japonya’da yapılan araştırma bunun sırrını çözdü.

Meğer sivriler 0 kan grubu olanlara meraklıymış. Bunun nedeni tam olarak bilinmiyor. Bilinen 0 grubu kanı çok daha lezzetli buldukları.

Peki kan grubunu nasıl ayırt ediyorlar?

Sivrisinekler, kişinin hangi kan grubundan olduğunu, insan vücudunun salgıladığı bazı maddeler aracılığıyla tespit ediyor.

Japonya’daki araştırmaya göre sivrisineklerin kan grubu 0 olan kişileri ısırma ihtimali, kan grubu A olanları ısırma ihtimalinden iki kat daha yüksek.

Dr. Koehler, koyu renk elbise giyenlerin, açık renk giyenlere oranla, sivrisinekleri daha çok cezp ettiğini belirtiyor.
Sivrisinekleri en çok çeken iki renk siyah ve kırmızı.

En az çeken renk ise sarı. Yani yaz aylarında tercihinizi sarıdan yana kullanın deriz.