28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkBeslenmeHızlı kilo aldıran bu besinleri hayatınızdan çıkarın!

Hızlı kilo aldıran bu besinleri hayatınızdan çıkarın!

Günlük hayatımızda çok yağlı olduğu belli olan ve bol karbonhidrat barındıran besinlerin bizlere kilo aldırdığını bildiğimiz için genellikle onları tüketmeyi mümkün olduğunca sınırlarız. Ancak gizli ve hızlı bir şekilde kilo aldıran o kadar çok besin maddesi var ki, bu maddelerden uzak durmak, kilo alımını oldukça azaltabiliyor. Sizler için hızlı kilo aldıran besinler nelerdir sorusunu cevaplamaya çalıştık.

Meyve Suları

Meyve suları maalesef kilo aldırmadığı sanılan ve sağlıklı olduğu düşünülen içecekler arasındalar. Fakat evde yapmış olsanız ve kendiniz sıksanız bile, maalesef bir bardak meyve suyunda bir kaç meyvenin birden içeriği bulunuyor ve direkt olarak meyvenin şekerini bünyenize alıyorsunuz. Uzmanlar, vücuda her gün bir kaç bardak meyve suyunu sokmanın oldukça hızlı bir şekilde kilo aldırdığını ve bu nedenle meyveleri direkt olarak posasıyla birlikte yemek gerektiğini belirtiyorlar.

Soslar

Yemeklerin yanına sıkmayı ve eklemeyi sevdiğimiz pek çok sos da maalesef gizli kilo kaynakları arasında. Pek çok besinin soslar olmadan pek de lezzetli olmadığını düşünüyor olabilirsiniz ancak maalesef bu soslar size gizli gizli kilo aldırıyorlar. Mayonez, ketçap, hardal, soya sosu, körili sos gibi onlarca farklı seçenekte her bir kaşıkta en az 20-30 kalori bulunuyor. Bilhassa salata tüketenlerin salatayı biraz daha lezzetli ve tüketilebilir hale getirmek için ekledikleri zeytinyağı, sirke, nar ekşisi gibi onlarca farklı sos, diyetinizi öldürüyor. Bunun yerine biraz limon az bir miktar yağ ile salatalarınızı çok daha sağlıklı yapabilirsiniz.

Diyet Kola

Diyet kola içenler de hızlı bir şekilde kilo alma riski altındalar. Her ne kadar light gibi bir tabirle satılsalar da, bu ürünlerin içerisinde yine de çok miktarda tatlandırıcı bulunuyor ve kalori olarak da oldukça yüksek bir değere sahipler. Light sigara nasıl ki daha az kanser yapıcı değilse, esasında diyet kola da az kalorili değil. Bu kapsamın içerisine gazoz, meyveli soda gibi seçenekleri de ekleyebiliriz.

Kahve

Kahve ülkemizde çok tercih edilen içeceklerden ancak bir kahvede yüzlerce kalori birden bulunması, kahvenin içerisine süt ve krema gibi sosların eklenmesi, onu daha da tehlikeli hale getiriyor. Her gün bir kaç kupa kahve içmeden önce kilolarınızı aklınıza getirin diyoruz!

Exit mobile version