25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDilinizdeki Beyaz Lekelerden Kurtulmak İçin Mükemmel Kılavuz!

Dilinizdeki Beyaz Lekelerden Kurtulmak İçin Mükemmel Kılavuz!

Dildeki beyaz lekeler zararsızdır ancak bazı insanlara iğrenç görünmektedir. Beyaz lekelerin nedenini ve tedavi yöntemlerini merak ediyorsanız bu makalemizi mutlaka okuyun.

İçerikleri

Papilla bu tür kaplamaların adıdır. Dilin dış kısmı tahriş olur ve aralarında yiyecek artıkları, bakteriler ve ölü hücreler barındırır. Bu ağızda acı tadı ve kötü nefese neden olur. Bir süre sonra veya gün boyu fırçalamadan sonra geçtiği ve dil temizliğinin süreci hızlandırabileceği için ciddi bir durum değildir.

Kabarcıkların nedenleri bakteriyel enfeksiyon, ateş, yaratılıştan olan kalp hastalığı, antibiyotik ve steroidlere reaksiyon, kötü ağız hijyeni, baharatlı veya yumuşak yiyecek tüketimi, Candida maya enfeksiyonu, düzenli alkol ve sigara tüketimi, sıvı kaybı ve ağız kuruluğudur.

Kabarcıkları önlemek için çok fazla şeker ve süt ürünü tüketmemelisiniz. Dilde beyaz lekeleriniz varsa, bunları bir diş fırçası veya dil temizleyicisi ile temizlemeli ve durulamalısınız. Lekeleri temizleyebildikleri için sebze ve meyveleri tüketmelisiniz. Ayrıca, dişleri günde iki kez fırçalamalısınız ve çok su içmelisiniz. Ağız İltihabını durdurmak için yemekten sonra antiseptik özellikleri olan gargara kullanın.

Neyse ki, beyaz lekeleri kendi evinizde aşağıdaki basit çözümlerle de tedavi edebilirsiniz:

Yağ çekme ( OilPulling )

Bu yöntem mayayı ağızdan çıkaracaktır. Ayrıca tartar, plak ve diş eti hastalıkları konusunda yardımcı olacaktır. Sadece bir yemek kaşığı sızma hindistan cevizi yağı veya susam yağınaihtiyacınız olacak. Ağzı on beş dakika süreyle yağ ile durulayın ve yutmayın. Tükürün ve ağzınızı ılık suyla yıkayın. Bundan sonra, dişleri fırçalayın.

Bitkisel gliserin

Beyaz lekeler veya ağız kuruluğunuz varsa, bu çözüm anahtarıdır. Ağıza nem getirir ve dili rahatlatır. Dilindeki bitkisel gliserinden bir çay kaşığı koyun ve otuzdan altmış dakikaya kadar bir diş fırçası ile dilinizi fırçalayın. Sonra, tükürün ve durulayın. Daha iyi sonuçlar elde etmek için bu yöntemi günde iki kez bir hafta kullanabilirsiniz.

Tuz

Tuz, bakteri ve toksinleri ağızdan uzaklaştırmanıza yardımcı olur ve antiseptik özelliklere sahip olduğundan, ağız sağlığıyla ilgili sorunları kontrol edebilir. Bir bardak ılık su ve bir çay kaşığı tuzu karıştırın. Ağzı çalkalayın ve

Hidrojen peroksit

Bu yöntem, enfeksiyonları ve bakterileri ve dil üzerindeki beyaz lekeleri ortadan kaldırabilir. Dişleri de beyazlatır. Diş fırçası, bir fincan su ve% 3 hidrojen peroksit gerekir. Suyu ve hidrojen peroksiti karıştırın ve fırça ve bu sıvıyla dili yumuşak bir şekilde fırçalayın. Bir hafta boyunca günde bir kez kullanın. Diş fırçasını kullanmadan önce ve sonra yıkayın.

Probiyotikler

Ağız İltihabı gibi ağızda patojenler varsa, yararlı bakteriler kullanmak çok yararlı olabilir. Probiyotikler, mantarlardan daha fazla sayıda iyi bakteri içerir. Dişleri fırçaladıktan sonra gece bir kapsül kullanın. Bunu bir çay kaşığı su ilebirleştirin. Yutmadan bir dakika önce ağzınızı çalkalayın. Sonuçları ertesi sabaha kadar göreceksiniz. Bu takviyeyi sadece bir ay boyunca günde iki kez alabilirsiniz. Bağırsak ve vücut direncini artıracaktır.

İşte size bazı ekstra ipuçları:

Ağız İltihabını önlemek için diyete probiyotik yoğurt ekleyebilirsiniz; Günde İki-Üç fincan yeşil çay tüketmek, genel sağlığı iyileştirmek için faydalıdır. Sarımsak takviyeleri alın, ancak önce bir doktora danışın. Sarımsak antifungal özelliklere sahiptir ve mantar enfeksiyonlarını düzenleyebilir.