18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalıkSabah Uyandığınızda Bu Testi Mutlaka Yapın!!

Sabah Uyandığınızda Bu Testi Mutlaka Yapın!!

İçerikleri

“Son yıllarda sessiz ve yıkıcı hastalıklar yanardağ patlaması şeklinde arttı. Şişmanlık, diyabet, kalp damar hastalıkları, kanser ve sinir sistemi hastalıkları adeta insanların kaderi haline geldi. Çocuklarda alerjik hastalıklar, otizm, hiperaktivite ve dikkat bozukluğu giderek artıyor. Hatta MS gibi 20-40 yaşlarında görülen hastalıklara çocukluk çağında sıklıkla rastlanıyor.

Bağırsaklarda 100 trilyon bakteri bizimle birlikte yaşar. Normal bağırsak florasında bu bakterilerin %90’ının faydalı bakterilerden olması gerekir. Hazır gıdalar nedeniyle yararlı bakteriler azalır, zararlılar çoğalır. Özellikle candida isimli mantarda bir artış görülmektedir. Antibiyotiklerin gereksiz kullanımı da bu durumu tetiklemiştir.

Candida (tam adı ile Candida Albicans), en yaygın görülen vücut mantarı türüdür. Ağızda, bağırsaklarda, vajinada bulunur. Cildi ve diğer bazı dokuları da etkileyebilir.

Kısaca Candida Nedenleri: Beslenme alışkanlıklarında yapılan hatalar. Şekerli besinlerin fazla miktarda tüketilmesi. Sezaryen ile yapılan doğumlar. Günlük beslenme programında karbonhidratlara ağırlık verme. Gereksiz yere kullanılan antibiyotikler. Yanlış diyetler, faydalı yağların beslenmeden çıkartılması, laksatif ilaç ve çayların çok kullanılması sonucu bağırsak florasının bozulması. Antibiyotik kullanımının artması başta olmak üzere yanlış tedavi yöntemleri bu artışa neden oldu.

Candida  (Bağırsak Mantarı) Belirtileri

Bağırsak mantarının ilk başlarda ortaya çıkan belirtileri, genel yorgunluk ve sindirim sorunlarıdır. Sonrasında aşağıdaki candida mantarı belirtilerinin bir kısmı görülebilir:

Bitkinlik, halsizlik, unutkanlık ve depresyon Kasıkta, vajinada, ağızda, deride ve tırnakta mantar iltihapları Şişkinlik, kabızlık veya ishal Konsantrasyon eksikliği, odaklanma güçlüğü, hafızada zayıflama Döküntü, kızarıklık, sedef ve egzama gibi deri rahatsızlıkları Şiddetli dönemsel alerjiler ve kaşıntılı kulaklar İşlenmiş şekere karşı yoğun istek Bağırsak krampları Cinsel isteksizlik ve güçsüzlük Atrit, adet öncesi gerginliği ve idrar yolları iltihabı Boğaz ağrısı, mide ekşimesi, gıcık öksürüğü, uyuşukluk, gece terlemesi, sivilce ve kaşıntı

Tükürük Testi (Saliva Testi ) Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Tükürük testi (saliva testi) ile vücudunuzda mantar (Candida albicans)  olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Sabah kalkana kadar gece boyunca hiç su içmeyiniz, diş fırçalamayınız, öpüşmeyiniz . Sabah kalkar kalkmaz ilk işiniz tükürüğünüzü bu bardağın içine yavaşça bırakmaktır.

Hemen tükürüğün su içindeki halini gözlemleyin. Her 10-15 dakikada bir gözlemlemeye devam ediniz.

Sağlıklı bir tükürükün rengi berrak olur, şeffafımsı görüntü alır, hafif köpüklenme olabilir ve batmadan suyun yüzeyinde kalır. Zamanla da suya karışarak suda çözünür.

Eğer vücüdunuzda mantar (candida albicans ) varsa resimdeki gibi aşağı uzayan, deniz anasını andıran bacakları olabilir; buluta benzer bir yapıda suyun dibine çökebilir; ortalarda bir yerde asılı kalan kirli toz parçacıkları gibi bir görüntü olabilir. Deniz anasının bacakları ne kadar çok ise, ve ne kadar çok buluta benziyorsa, ve yine bu durum ne kadar hızla oluşuyorsa, vücudunuzda mantar oluşumu da o kadar hızla gelişiyor demektir.

Kefir, en önemli probiyotik; yani dost bakterilerin kaynağıdır. Günde en az iki su bardağı tüketilmelidir. Ev yoğurdu, boza, meyan kökü, şalgam ve geleneksel yöntemlerle yapılan turşular da probiyotiktir. Ayrıca sebze, sarımsak ve soğanı da fazla tüketerek candida enfeksiyonuna karşı koyabilirsiniz.”

Candida Tedavisi

1- Şeker: şekerlemeler, Laktoz, süt ürünleri fruktoz, glikoz, tatlandırıcılar ve yüksek şekerli meyveler maya mantarını beslediği için ilk olarak diyetten çıkarılması gerekir.

2- Gluten ve Lektin; Glutenli ve lektinli ( arpa pirinç, buğday, işlenmiş ürünler, makarna ve bulgur ) gibi tahıllar da yüksek glisemik endekslerinden dolayı aynı şeker gibi Candida’yı beslerler ve yine aynı şeker gibi hücrelerimizde insülin direnci yaratırlar. Bu da ileride kan şekerinde hipoglisemi veya diyabet gibi problemleri yol açar. Ve candida olan kişide ” sızıntılı barsak sendromu” olacağından tahıl grubu bu durumu daha da kolaylaştırır. Tahıl grubu inflamasyonu artıran bir besin grubudur.

3- Balık yağı; Omega 3/ omega 6 dengesinin omega 6 lehine bozulmasından candidanın vücutta hızla üremesi gerçekleşir. En iyi yöntem diyete omega 3 ekleyerek dengenin tekrar omega 3 lehine dönmesini sağlamaktır. Kaliteli yağlarla beslenmek de çok önemlidir çünkü yağsız diyetler sonucunda özellikle D vitamini emilimi hızla düşmektedir. Yine iyi kalite zeytinyağı ve zengin omega 3 kaynakları (küçük balıklar, gezen hayvan yumurtası,)içerdikleri yağ asitleri sayesinde reseptörlerimizi tamir eder. Hindistan cevizi yağı ise candida da antibakteriyel, antivirütik ve mantara karşı etkili olduğu için çok faydalıdır.

4- Sarımsak: Sarımsağı çiğ ve ezerek yemeklere koymak veya ezerek direk yutmak hem etkili hem de en ucuz mantar tedavisi olacaktır. Mantar tedavisi olmasının yanı sıra, bağışıklık sistemi güçlendirici, dolaşım sağlayıcı, tansiyon düşürücü, bağırsak parazitlerini öldüren, kuvvetli bir antioksidan ve antibiyotiktir. 2 litre taze sıkılmış limon suyuna 40 diş sarımsağı ezerek ekleyin.25 gün ılık ortamda bekletin, sabah akşam yarım bardak aç karnına için. En doğal antibiyotik tedavisidir.

Antifungal Besinler

Candida çoğalmasını önleyen besinler şunlardır:

Soğan Hindistan cevizi yağında bulunan kaprilik asit Greyfurt çekirdeği ekstresi Üzüm çekirdeği ekstresi Zeytin yaprağı ekstresi Kekik yağı Zencefil

Ne yapıyoruz? Doğal besleniyoruz, spor yapıyoruz ve olumlu düşünüyoruz… 🙂