Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç Dökülmesini Önleyen 7 Tarif

Saç Dökülmesini Önleyen 7 Tarif

İçerikleri

Saç dökülmesi kadın erkek herkesin ortak sorunudur fakat erkeklerde bu durum kelliğe kadar gidebildiği için erkekler saç dökülmesi konusunda daha hassas davranır. Eğer saçlarınız çok fazla dökülüyorsa ve siz bu saç dökülmesinin önüne geçemiyorsanız aşağıda yazdığımız doğal bitkisel tedavi yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

1 – Soğan Suyu

Soğan, kolajen üretimini arttırarak saç büyümesini destekler. Zengin bir kükürt kaynağıdır. Saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur.
Soğanın suyunu sıkın. Kafa derinize masajla uygulayın. 15 dakika bekletin. Ardından şampuanlayın. Doğal olarak kurumasını bekleyin. Haftada iki kez tekrarlayın.

2 – Sarımsak
Soğan gibi, sarımsak da zengin kükürt deposudur. Asırlardır saç sağlığını, yeni saç çıkarmayı desteklemek için kullanılır.
Sarımsağı birkaç karanfille birlikte ezin. Karışıma Hindistan cevizi yağı ekleyin ve birkaç dakika ısıtın. Soğuduktan sonra kafa derisine masaj yaparak uygulayın. 30 dakika açık olarak kafanızda bekletin. Saçlarınızı şampuanlayın. Haftada iki kez tekrarlayın
3 – Hindistan Cevizi
Hindistan cevizinin içinde, saç büyümesini destekleyen birçok madde vardır. Aynı zamanda saçlarda oluşan kırıkları engelleyen proteinler de mevcuttur. Hindistan cevizi potasyum ve demir açısından zengindir. Saç dökülmesinde Hindistan cevizi yağı veya sütü kullanmanın yararları çok fazladır.
Hindistan cevizi yağını ısıtın. Kafa derisinden başlayarak, uçlarına kadar uygulayın. Bir saat bekletin ve yıkayın. Ya da, Hindistan cevizi sütünü aynı şekilde uygulayın. Gece boyunca bekletin. Sabah yıkayın.

 4 – Kına

Kına, yüzyıllardır doğal saç boyası olarak kullanılır. Aynı zamanda saçları güçlendirme özelliği de bilinir. Kınayı başka malzemeler ekleyerek kullanmak, saç dökülmesinde önemli rol oynar.
250 ml. Hardal yağı ile 60 gr kına yaprağını karıştırın. Karışımı kaynatın. Soğuduktan sonra süzün. Düzenli olarak kafa derisine masaj yapmak üzere hava almayan bir şişede saklayın.
5 – Ebegümeci
Ebegümeci saçları besler. Saçların beyazlamasını engeller. Kepekleri yok eder ve saç dökülmelerini azaltır.
Ebegümeci çiçeklerini macun kıvamına gelene kadar, susam yağı veya Hindistan cevizi yağı ile ezin. Kafa derisi üzerine masaj yaparak uygulayın. Bir saat açık olarak bekletin. Ilık su ile şampuanlayın.

6 – Hint Bektaşi Üzümü

Hint Bektaşi Üzümü saç dökülmesi sorunu yaşayanlar için bir nimettir. İçeriğindeki C vitamini ve antioksidanlar saç dökülmesini durdurur.
Hint Bektaşi Üzümü tozu ile limon suyunu karıştırın. Kafa derinize uygulayın ve kurumasını bekleyin. Ilık su ile yıkayın. Haftada en az bir kez uygulayın. Kısa süre içinde saç dökülmesi azalacaktır.
7 – Yumurta
Yumurta saç dökülmesini engelleyen, saçları besleyen kükürt, fosfor, selenyum, iyot, çinko ve protein deposudur. Saçları beslerken, yeni saç oluşumunu arttırır. Yumurtanın beyazını zeytinyağı ile karıştırın. Macun kıvamına gelince kafa derinize masajla yedirin. 15-20 dakika kadar bekleyin. Yumuşak bir şampuan ile yıkayın.