Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviGörme bozukluğu ve göz sağlığı için mucize besin; ZERDEÇAL

Görme bozukluğu ve göz sağlığı için mucize besin; ZERDEÇAL

Zencefil ailesinin bir üyesi olan zerdeçal, göz sağlığı sorunlarına bitkisel ilaç olarak önemli faydaları bulunuyor. Kısmi veya toplam görme kaybı vakalarının yaklaşık % 75'inin önlenebileceğini ve hatta geri alınabileceğini biliyor muydunuz?

WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından açıklanan bu açıklama, körlüğü önlemek için neler yapabileceğimiz konusunda bir uyarı oluşturuyor. Körlük, görme kabiliyetinin yalnızca belli bir süre için gerçekleştiği zaman geçici olabileceği, görme kabiliyetinizin kaybı ile karakterize bir durumdan başka bir şey değildir.

Makula Dejenerasyonu Görme Kaybı Nedeni!

Geri dönüşümlü körlük tipleri katarakt, korneanın opasitesi, trahom ve hatta migren gibi sayısız nedene sahip olabilir. Elli yaşından sonra görme kaybının asıl nedeni retinanın orta kısmında yer alan küçük bir alan olan makula dejenerasyonu, bu da ayrıntıları görmemizi, metinleri okumanızı ve yüzleri tanımamızı sağlar. Bununla birlikte, gözlerimizin sağlıklı kalmasını sağlamak için neler yapabiliriz?

Görüşümüzü büyük ölçüde bozan bir alışkanlık, ekranlara sürekli maruz kalmaktır. Bu göz problemlerini önlemenin bir başka yolu da, muhtemelen yiyeceklerinizi baharatlamak için kullandığınız bir madde kullanmaktır. Zerdeçal veya daha spesifik olarak, aktif bileşen kurkumin hakkında konuşuyoruz.

Göz Sağlığımızı Korumak İçin Neler Yapabiliriz?

Göz sağlığı, her yaşta insan için son derece önemli. Yakını ya da uzağı net görememe gibi kaçınılmaz görme bozuklukları dışında yaşamımızın her döneminde özellikle basit bir iltihaplanmadan (üveit) başlayarak görüşümüzü, göz sağlığımızı olumsuz etkileyen farklı derecelerde göz hastalıkları ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

Tavuk karası, gece körlüğü (retinitispigmentosa), sarı nokta (yaşa bağlı makula dejenerasyonu), glokom, katarkt, diyabetik retinopati, vd. Bunların bir kısmı bir hastalığın sonucu (şeker hastalarında diyabetik retinopati) veya kullanılan bazı ilaçlara (kortizonlu ilaçlara bağlı glokom) ya da yaşam şekline (güneş ışınları, bilgisayar/TV ekranları, sigara dumanının yaptığı retina hasarı sonucu sarı nokta ve katarak gelişimi) bağlı olarak ortaya çıkıyor. Ancak en önemli etkenlerden biri YAŞ. Yani yaşımız ilerledikçe bu sorunlarla karşılaşma risk oranı daha da artıyor. Önemli olan zamanında alınacak önlemlerle bu riski mümkün oldukça engellemek. Önlem alınmazsa görüşü tamamen kaybetme riski yüksek.

Göz Hastalıklarına Karşı Bazı Bitkiler Şifa Oluyor

Yürütülen uzun süreli araştırmalar bu son derece önemli ve tehlikeli göz hastalıklarına karşı göz sağlığının korunmasında oksidatif hasarın ve buna bağlı gelişen iltihap cevabının önlenmesinin son derece önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bu bakımdan “antioksidan” ve “iltihap giderici” özelliğe sahip besin ve besin desteklerinin sadece genel sağlığımız için değil, gözlerimiz için de ne kadar önemli olduğu kesin. İşte bu nedenle beslenme alışkanlıklarımız çok önemli; çünkü gözümüz dahil tüm vücudumuzda hasar oluşturan “serbest radikallere” karşı savaşacak antioksidanlar için en değerli kaynak bitkiler.

Göz Sağlığında Zerdeçal Mucizesi

Fenolik bileşikler göz hastalıkları üzerinde etkinliği gösterilen diğer grup bileşiklerdir. Bu grupta hem kuvvetli antioksidan hem de iltihap giderici etkisi ile son yılların popüler bitkisi olan Zerdeçal Kökü ve içerisindeki kurkuminoitlerilk sırada yer alıyor. Zerdeçalın göz hastalıkları üzerindeki etkisi sadece sarı nokta ile sınırlı değil, glokom, diyabetik retinopati, tavuk karası, üveit gibi farklı göz hastalıkları üzerinde de etkili olabileceği araştırmalar ile ortaya konulmuş.

Zerdeçalın göz sağlığı ve görme bozukluğundaki bu faydalarına sahip olmak için zerdeçal’a mutfağınızda yer açmalısınız. Her gün zerdeçal tüketmek için Altın Süt içmek iyi bir fikir olacaktır.

Altın Süt Nedir?

Mucize içecek olarak adlandırılan altın süt, insan sağlığına çok önemli katkıları bulunan şifa deposu bir karışımdır. Aslında bildiğiniz iki malzemenin karışımından elde ediliyor. Zerdeçal ve süt…

Altın Sütün Faydaları Nelerdir?

  1. Göz hastalıkları ile ilgili mucizevi etkiler gösterir.
  2. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.
  3. Hücreleri yenileme özelliği ile cilt ve saç güzelliğine fayda sağlar.
  4. Yüksek enerji verir.
  5. Tiroid hastalarına iyi gelir.
  6. Eklem ile romatizma hastalıklarına iyi gelir.
  7. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  8. Baş ağrısı, diş ağrısı gibi ağrıların kesilmesini sağlar.
  9. Sindirimi kolaylaştırarak, kabızlığı önler.
  10. Mide hastalıklarına fayda sağlar.
  11. Karaciğeri temizlemeye yardımcıdır ve yağlanmayı azaltır.
  12. Hafızayı güçlendirir.

Altın Süt Nasıl Hazırlanır? Tarifi

Malzemeler;

  • 1 su bardağı az yağlı ya da yağsız süt
  • 1 çay kaşığı kadar toz zerdeçal
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı organik süzme bal
  • 1 çay kaşığı tane olarak karabiber
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu

Hazırlanışı,

Süzme bal dışındaki tüm malzemeleri bir cezveye alın. Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynattığınız sütü bir fincana alın ve ılınması için biraz bekletin. Ardından bal ilave ederek iyice karıştırın ve afiyetle tüketin.

Altın Süt Nasıl Kullanılır?

Altın sütünü günde 1 fincan miktarda içebilirsiniz. İstediğiniz kiloya gelene kadar içmeye devam edin. Kahvaltı sonrasında ara öğün olarak da içebilirsiniz. Ayrıca, uyumadan 3-4 saat kadar önce içebilirsiniz.

Exit mobile version