24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıGenital bölgede kahverengi lekeler neden olur, nasıl giderilir?

Genital bölgede kahverengi lekeler neden olur, nasıl giderilir?

Erkeklerde ve kadınlarda genital bölgede oluşan kahverengi leke nasıl beyazlatılır. Evde uygulanabilecek bitkisel çözümleri derledik.

İçerikleri

Genital bölgede kahverengi leke olması durumu, birçok kadının sıkça yaşadığı problemler arasındadır. Bununla beraber bu lekelerin oluşumunda birçok farklı sebep olabilmektedir. Yaygın olarak birçok kadının yaşadığı bu durum genel olarak vajinal bölgenin, erkeklerin genital bölgesine göre daha işlevsel olmasından kaynaklanmaktadır. Özellikle doğum sonrasında sıkça kadınların yaşadığı bu durum aynı zamanda da ağdadan veya lazerden kaynaklı oluşabilmektedir. Belirli ürünlerin yanlış kullanımı veya vajinanın temiz tutulmaması da genital bölgede leke oluşturan durumlar arasına girmektedir.

Genital bölgedeki lekelerden kurtulmak isteyen kişiler, belirlenmiş birkaç çözüm önerisi sayesinde rahat bir şekilde bu problemlerinden kurtulabilirler. Bununla beraber hormonal dengenin değiştiği dönemlerde, dönemsel olarak genital lekeler oluşabilmektedir. Zor döngüler yaşayan kadınlar, belirli tedbirleri ve çözüm önerilerini uygulayarak bu problemlerinden rahat bir şekilde kurtulabilirler. Genital bölgede kahverengi leke problemi yaşayan kişiler pratik bir şekilde bu lekelerden kurtulmak için şu yöntemleri uygulayabilir;

  • Genital bölgede kahverengi lekelerle problem yaşayan kadınların iç çamaşırlarını düzenli bir şekilde değiştirmeleri gerekmektedir, bununla beraber iç çamaşırın nemlenmesi durumunda hemen yerine yenisinin giyilmesi gerekmektedir.
  • Herhangi bir şekilde genital bölge etrafına asidik etkisi olan doğal ürünlerin kullanılmaması gerekmektedir.
  • C*nsel ilişki sonrasında, hızlı bir şekilde vajinal temizliğin yapılması ve mümkünse yeni bir iç çamaşırı giyilmesi gerekmektedir.

Bikini Bölgesindeki Kararmalar Nasıl Giderilir?

Genital bölgede kahverengi leke problemi genel olarak, çeşitli sebepler yüzünden olabilir ancak kişiler medikal veya doğal yöntemlerle kolay bir şekilde bikini bölgesinde bulunan kararmaları giderebilir. Bununla beraber koltuk altı, bikini ve vajinal bölge etrafında sıklıkla kararmalar olmaktadır. Bu kararmaların ilk sebebi, öncelikle ağdanın yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Bununla beraber kalitesiz kullanılan ağdalar vajinal bölgeyle beraber, çeşitli diğer bölgelerde de kararma olmaktadır. Aynı zamanda da aşırı terleme, vücut üzerinde kararma oluşturmaktadır.

Jilet kullanımı ve yanlış yapılan epilasyonlarda özellikle bikini, koltukaltı gibi bölgelerde kararma yaratmaktadır. Bununla beraber kararmalar doğuştanda oluşmaktadır. Özellikle koyu renkli olan kişilerin bikini bölgesi, kahverengi olmaktadır. Hormonlarda oluşan düzensizlik, bikini bölgesinde renk değişimine sebep olmaktadır.

Genital bölgede kahverengi leke problemi yaşayan kişiler, evde basit yöntemlerle beyazlatma işleminde bulunabilirler. Bununla beraber özellikle hamilelik döneminde, vücudun bazı bölgelerinde lekelenmeler artabilmektedir. Özellikle vajinal bölgedeki kararmaları önlemek için öncelikle pamuklu iç çamaşırı tercih edebilirsiniz. Özellikle vajina bölgesinin sık sık terlemesi nedeniyle, genital bölgede ve bikini bölgesinde sık sık kahverengi leke olmaktadır.

Bikini Bölgesinde Leke Olmaması İçin Hangi İçin Hangi İç Çamaşırı Kullanılmalıdır?

Bikini bölgesinde terlemeden, ağdadan veya lazerden kaynaklı kararmalar olabilir. Özellikle sürekli jilet kullanımı bikini bölgesinde kararma yaratmaktadır. Aynı zamanda da suni malzemelerden üretilen ve polyester külotlar yüzünden kişilerin bikini bölgesinde aşırı bir şekilde terleme oluşmaktadır. Bu tarz malzemelerden üretilen külot modelleri, özellikle genital bölgenin hava almasını engellemektedir. Bu gibi durumlarda vajina bölgesinde sıklıkla kararma görülmektedir. Özellikle pamuklu iç çamaşırı ve düzenli olarak iç çamaşırı değiştirmek bu bölgedeki kararmaları gidermektedir. Kişiler doğal veya medikal yöntemlerle kolay bir şekilde genital bölgelerini beyazlatabilirler.

Lazer Sistemiyle Bikini Bölgesi Nasıl Beyazlatılır?

Genital bölgede kahverengi leke problemi yaşayan kişiler, medikal yöntemlerden biri olan lazerle beyazlatma işlemini tercih edebilirler. Bu işlemler ortalama 25 dakika içerisinde yapılmaktadır. Özellikle hassas cilt yapısına sahip olan kişiler lazer öncesinde uyuşturucu bölgesel krem kullanarak, hassasiyetlerini giderebilirler. Lazer işlemi sırasında, lekelenen bölgede ki değişen yapı tekrardan beyaz hale getirilmektedir. Bu oldukça güvenilir ve sıklıkla tercih edilen tıbbi bir yöntemdir. Bununla beraber doğal yöntemleri uygulayarak, evde kolay bir şekilde bikini bölgesini beyazlatabilirsiniz.

Evde Doğal Bir Şekilde Bikini Bölgesini Beyazlatma

Evde doğal bir şekilde bikini bölgesini beyazlatmak mümkündür. Özellikle lazer veya medikal herhangi bir ilaç kullanmak istemeyen kişiler salatalık kürü uygulayarak genital bölgelerini beyazlatabilirler. Bunun için öncelikle bir adet limonu güzel bir şekilde sıkmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise salatalık suyunu çıkararak iki suyu bir kap içerisinde karıştırın. Ufak bir pamuk yardımıyla, kararan bölgelere, vajinanın fazla içine değmeden hafifçe uygulayın. Ortalama 15 dakika bekletin ve sonrasında güzel bir şekilde durlayın.

Aloe Vera İle Bikini Bölgesi Beyazlatma Nasıl Yapılmaktadır?

Genital bölgede kahverengi leke problemi yaşayan kişiler, özellikle doğal bir şekilde bu problemi yok etmek için aloe vera jel kullanabilirler. Evde bu jeli yapmak isteyen kişiler aloe vera özü çıkararak, bir miktar vazelin ile bu krem karışımını elde edebilirsiniz veya hazır bir şekilde satılan aloe vera jeli dışarıdan temin edebilirsiniz. Jel formunu vücuda uygulamak isteyen kişiler düzenli olarak vücutta kararma olan alanlara günde bir defa bu jeli uygulayabilirler. Aloe vera ile direkt olarak uygulama yapacak olan kişiler aloe verayı ortadan ikiye kesiniz, sonrasında ise vajinal bölgede bulunan kararmaların üzerine uygulayınız. Jel veya direkt uygulamadan belirli bir süre sonra işlem uygulanan bölümleri yıkayınız.

Turunçgillerle Bikini Bölgesi Beyazlatma

Doğal bir şekilde bikini bölgesi beyazlatmak isteyen kişiler, portakal ile kararmaları giderebilirler. Bir portakalın kabuklarını çıkararak eziniz daha sonrasında ise az bir miktar yoğurt ile karıştırın. Bununla beraber bikini bölgesi, bacak bölgesi ve koltuk altı bölgesinde bulunan kararmaların üzerine belirli günlerde uygulayınız. Uygulamadan ortalama 20 dakika sonra işlem yapılan bölgeleri durulayınız. Düzenli olarak bu işlemin uygulanması durumunda genital bölgede kahverengi leke problemi hızlı bir şekilde giderilmektedir.

Bal İle Bikini Bölgesi Beyazlatma

Genital bölgede kahverengi leke problemi yaşayan kişiler özellikle bu karışımla rahat bir şekilde problemlerini giderebilirler. Belirli bir miktar balı ve süt tozunu küçük bir kap içerisinde karıştırın. Daha sonrasında ise karışımın içerisine badem yağı ekleyiniz. Macun kıvamına gelene kadar karışımı güzel bir şekilde karıştırınız. Daha sonrasında vücudunuzda kararma olan bölgelere, bu macunu sürünüz. Ortalama 15 dakika boyunca, kararma olan bölgede karışımı bekletiniz ve daha sonrasında bol su ile işlem yapılan bölgeleri yıkayınız.

Limon İle Bikini Bölgesi Beyazlatma

Doğal bir şekilde bikini bölgesinde beyazlama elde etmek isteyen kişiler limon sayesinde kolay bir şekilde bikini bölgesine beyazlama yaşayabilirler. Bunun için öncelikle bir miktar limonunun suyunu sıkınız. Daha sonrasında ise sıkılan suyun içerisinde, göz kararı lor peyniri ekleyerek karışımı kıvam alana kadar karıştırınız. Vücut üzerinde bulunan kararmalara bu karışımı uygulayınız ve daha sonrasında ortalama 20 dakikadan sonra yıkayınız. Kararmalara açılana kadar belirli sürelerde düzenli olarak bu karşımı uygulayabilirsiniz.

Erkeklerin Genital Bölgelerinde Kahverengi Lekeler Neden Olur?

Erkeklerde tıpkı kadınların yaşadığı gibi genital bölgede kahverengi leke problemi yaşamaktadır. Dönem dönem özellikle penis etrafında veya çevresine kahverengi lekeler görülebilmektedir. Bu lekelenmelerin birçok farklı nedeni olmaktadır. Özellikle sağlık problemi olan lekelenmelerde, mutlaka uzman bir hekim tarafından görüş alınmalıdır. Genel olarak erkeklerde oluşan leke problemi siğil yüzünden olmaktadır. Bu gibi durumlarda, hekimler tarafından önerilen tedavi yöntemleriyle bu problem kolay bir şekilde giderilebilir.

Erkeklerin cinsel organının etrafında leke oluşumu veya penis üzerinde bulunan lekeler kolay bir şekilde giderilebilir. Bununla beraber erkekler sık olarak peniste deri soyulması da yaşayabilir. Penis üzerinde renk değişimi olması durumunda, belirli yöntemlerle bu gibi problemlerinizi girebilirsiniz. Peniste aşırı bir renk değişimi olması durumunda muhakkak bir doktora gitmeniz daha doğru olacaktır. Genel olarak genital bölgede kahverengi leke problemi HPV virüsü yüzünden oluşmaktadır. Fakat bazı durumlarda bu lekeler sadece bu virüs yüzünden olmamaktadır. Bu lekeler, cinsel ilişki sırasında partnerinize de geçebilmektedir bunun için mutlaka bir doktor ile irtibat halinde olmanız gerekmektedir.

Erkeklerin Genital Bölgelerinde Bulunan Kahverengi Lekeler Bulaşır Mı?

Erkeklerin genital bölgelerinde bulunan kahverengi lekeler, bazı durumlarda bulaşıcı olmaktadır. Lekelerin bulaşmasını engellemek için uygulamanız gereken yöntemler ise şu şekildedir;

  • Her hangi bir şekilde c*nsel ilişk*ye girmemek bununla beraber oral ilişkiye girmemek.
  • Oluşabilecek yakın deri yakınlaşması ve teması.
  • Aile bireyleriyle ortak havlu kullanımı.

Kişiler genital bölgede kahverengi leke problemini gidermek için öncelikle uzman bir hekime gitmeleri gerekmektedir. Doktor tarafından önerilen tedaviye direkt olarak başlanması gerekmektedir. Tedavi dönemi boyunca herhangi bir şekilde cinsel ilişkiye girilmemesi gerekmektedir. Tedavi bitiminden sonra ise cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanılması gerekmektedir. Bununla beraber erkeklerin oral ilişkiden kaçınması ve genital bölge ile başka bir derinin temasının engellenmesi gerekmektedir. Genital bölgede kahverengi leke problemi aynı zamanda daha önce ilişkiye girmemiş erkeklere de bulaşmaktadır. Bununla beraber erkek çocuklarda da bu problem görülebilir.

Penis Üzerinde Bulunan Kahverengi Lekeler Nasıl Giderilmektedir?

Genital bölgede kahverengi leke problemi yaşayan kişiler ve penis üzerinde kahverengi leke problemi olan kişilerin öncelikle uzman bir hekim tarafından görüş alınması gerekmektedir. Kremle veya alternatif tedavi yöntemleriyle bu sorununuzu giderebilirsiniz. Genital bölgede kahverengi problemi kolay bir şekilde giderilebilir. Kolay bir şekilde tedavisi olan bu hastalık aynı zamanda da siğil olarak da genital bölgede görülebilir. Bu tarz bir rahatsızlık yaşayan erkeklerin dermatoloji bölümüne giderek veya cilt ve deri hastalıkları bölümüne giderek uzman bir hekim tarafından görüş almaları gerekmektedir.

Genital Bölgede Kahverengi Leke Oluşumu Nasıl Önlenebilir?

Genital bölgede kahverengi leke problemi oluşumu belirli durumlar içerisinde kişilerin hayatlarında görülebilir. Cinsel ilişkiyle bulaşabilen bu hastalık aynı zamanda da sebepsiz bir şekilde de hayatınıza girebilir. Genital bölgede kahverengi problemi kendi kendine geçmemektedir, bu tarz bir probleminizin olması durumunda ilaç tedavisi veya krem tedavisi uygulayarak kolay bir şekilde giderebilirsiniz. Aynı zamanda da bu lekelerin tekrar oluşmaması için belirli önlemler alabilirsiniz. Genital bölge temizliği için şu işlemleri uygulayabilirsiniz;

  • Temiz ve pamuk yüzeye sahip iç çamaşırı kullanımı.
  • Genital bölge temizliğinden sonra düzenli olarak genital bölge temizliği.
  • Genital bölge temizliği sırasında jilet veya kullanılan ürünlerin kaliteli ve temiz olması gerekmektedir.
  • Tedavi sonrasında ise cinsel ilişkiden sonra penisin ve genital bölgenin temizlenmesi gerekmektedir.

Erkeklerin Cinsel Organı Üzerindeki Kahverengi Lekeler Çoğalır Mı?

Genital bölgede kahverengi leke problemi yaşayan kişilerin acil olarak bu sorunu tedavi ettirmeleri gerekmektedir. Bununla beraber bu lekeler zamanla artmaktadır. Kişilerin bu lekelerin çoğalmasını engellemek için güzel bir şekilde genital bölge temizliği yapması gerekmektedir. Bununla beraber genital bölgede siğil olması durumunda, hızlı bir şekilde kişilerin genital bölgesinde leke artması olmaktadır. Kahverengi leke sorunu genel olarak penisin baş ucunda görünmektedir. Sonrasında ise testis ve penis çevresinde bu izler silik bir şekilde görülebilir. Fındık büyüklüğünde olabilen bu lekeler, pratik yöntemlerle hızlı bir şekilde giderilir.

Evde Pratik Bir Şekilde Vücuttaki ve Genital Bölgedeki Kahverengi Lekeler Nasıl Giderilir?

Vücutta ve genital bölgede kahverengi leke problemi yaşayan kişiler vücutlarının birçok farklı alanlarında bu problemi görebilirler. Bu lekelerin oluşumu için birçok farklı sebep olabilir cinsel ilişki, leke problemi yaşayan kişilerle tensel temas ve benzeri durumlara maruz kalabilir. Bazı dönemlerde hormonal değişimler ve aynı zamanda da karaciğerde oluşan problemler yüzünde de bu problemler oluşabilir. Bununla beraber elli yaşından büyük kişiler de bu problemi yaşayabilir.

Limon Suyuyla Kahverengi Lekeler Nasıl Çözülür?

Limon suyuyla ciltteki ve genital bölgede kahverengi leke, iz ve benzeri durumları kolay bir şekilde giderebilirsiniz. Bununla beraber limon içerisinde bulunan melanin ciltteki lekeleri açmaktadır . Ortalama iki ay boyunca bu karışımı kullanarak ciltteki probleminizi giderebilirsiniz. Bununla beraber limon içerisinde bulunan C vitamini, cildin rengini doğrudan açmaktadır. Kişiler limon dilimini doğrudan lekelerin üzerine uygulayarak da cilt üzerinde ki renk pigmentlerini açmaktadır. Limon dilimiyle doğrudan uygulama yapmak isteyen kişiler dilimi direkt olarak lekenin üzerine koyarak ortalama 30 dakika boyunca bekletebilirler. Sonrasında ise bol su ile lekelerin üzerine uyguladığınız işlemi durlayabilirsiniz. Genital bölgede kahverengi leke üzerine uyguladığınız limonu ise pamukla uygulayabilirsiniz. Cilt üzerine limon sürdükten sonra ise güneşten bir süre uzak kalmanız gerekmektedir.

Limon ve Şekerle Kahverengi Lekeleri Giderme

Limon ve şekerle genital bölgede kahverengi leke probleminizi geçirebileceğiniz gibi aynı zamanda da vücudunuz üzerinde ki lekeleri giderebilirsiniz. Bunun için derin bir kap içerisine limon suyunu sıkınız. Sonrasında ise ortalama 4 yemek kaşığı şekeri limonun içerisine ekleyeniz ve kıvam alana kadar karışımı çırpınız. Karışımı kahverengi leke olan bölgenin üzerine bir fırça veya pamukla sürün. Daha sonrasında ise yarım saat boyunca bu karışımı leke üzerinde bekletiniz. Bol soğuk suyla karışımı sürdüğünüz yeri durulayınız. Daha sonrasında ise nemlendiriciyle uygulama yaptınız bölgeyi durulayınız.

 Genital Bölgede Bulunan Kahverengi Lekeler İçin Bal Şeker ve Limon Karışımı

Genital bölgede kahverengi leke problemi yaşayan kişiler bal, şeker ve limonu karıştırarak kıvamlı bir macun elde edebilirler. Bunun için öncelikle derin bir kabın içerisinde limon suyu konulması gerekmektedir. Daha sonrasında ise iki yemek kaşığı kadar şekeri limonun içerisine eklenerek karıştırılması gerekmektedir. Bununla beraber iki yemek kaşığı bal daha ekleyerek karışım kıvam alana kadar karıştırınız. Hazırlanan karışımı pamuk veya herhangi bir fırçayla leke olan bölgeye uygulayınız. Daha sonrasında ise ortalama yarım saat bekleyerek, işlem uygulanan bölgeyi soğuk suyla durlayınız. İşlem sonrasında ise cildinizi nemlendirerek koruma altına alınız.

Bitkisel Karışımla Genital Bölgedeki Lekeleri Yok Etme!

Genital bölgede kahverengi leke problemi yaşayan kişiler enzimler kullanarak bu lekeleri yok edebilirler. Bunun için kişiler melanin ve benzeri maddeleri kullanarak vücut üzerinde bulunan kahverengi lekeleri yok edebilirsiniz. Bunun için kişiler bir adet patatesi ve balı karıştırarak doğal bir karışım elde edebilirler. Bunun için öncelikle orta boy bir patatesi soyarak derin bir kabın içerisine rendeleyiniz daha sonrasında ise içerisine kıvam alacak kadar bal ekleyiniz. Daha sonrasında ise macun haline gelen bu karışımı lekelerin üzerine bir fırçayla uygulanır. Ortalama 15 dakika boyunca bu karışımı genital bölgede kahverengi leke olan alana sürünüz. Sonrasında ise bol soğuk suyla bu alanı durulayınız.

Genital bölgede kahverengi lekeler neden olur, nasıl giderilir?