Ana SayfaHaberlerGençlerde yoğun bakımda Covid-19 virüsüne karşı yaşam savaşı veriyor

Gençlerde yoğun bakımda Covid-19 virüsüne karşı yaşam savaşı veriyor

Ülkemizde Covid-19 virüsü salgınının Mart ayında görülmesinden beri hastanelerin göğüs hastalıkları, acil servisleri ve yoğun bakım ünitelerinde yoğun mesai yapan ve birçok fedakarlık yaparak canla başla görevlerini yerine getirmeye çalışan sağlık personelleri, vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçtiği bugünlerde vakaların sağlıklarına tekrar kavuşması için büyük fedakarlık yaparak yoğun çaba gösteriyorlar. Bu fedakarlıklarının karşılığında ise vatandaşlardan tek bir şey istiyorlar. O da maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak sağlıklarını korumaları.

Çok Zor Bir Dönemden Geçiyoruz

İzmir’de Covid-19 virüsü enfekte olan vakalara hizmet vermekte olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1.500’e yakın sağlık personeli hastaların sağlığına kavuşması için çaba sarf ediyor. Pandemi sürecinin sona ermesinde çok büyük etkisi olacak olan aşı çalışmaları sağlık personeli tarafından da yakından takip ediliyor.

Covid-19 yoğun bakım ünitesinde hemşire olarak görev yapmakta olan Hidayet Aykut, “Beş yıldan beri hemşire olarak görev yapmaktayım. İlk vakanın görüldüğü mart ayından bu tarafa meslek yaşantımın en zor ve yoğun dönemini yaşamaktayım. Öğretmen olarak görev yapan eşimde dahil olmak üzere hiçbir aile üyemle görüşmüyorum. Sağlık personelleri artık yoruldu ve tükendi. Tırmanışta olan vaka sayıları herkes tarafından ciddiye alınmalıdır. Hastalarımızın yaşamlarının bizim ellerimizde olduğunun farkındayız. Görev bilincimizden asla taviz vermeden çalışıyoruz. Vatandaşlarımızda bizleri düşünerek tedbirlere uymak için ellerinden geleni yapsınlar.” dedi.

Yoğun Bakım Ünitelerinde Gençlerde Var

Aynı yoğun bakım ünitesinde hemşire olarak görev yapmakta olan Berkay Öztürk ise “Son günlerde sadece yaşlılar değil, gençlerde yoğun bakım ünitelerinde Covid-19 virüsüne karı yaşam savaşı vermektedir. Buna bizzat tanık oluyoruz. Ayrıca hastanelerimiz yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranı artıyor. Bir hastamız iyileşerek sağlığına kavuşup servise gitse dahi hemen ardından başka bir hastamız yoğun bakım ünitesine alınıyor. Covid-19 virüsünü ciddiye almayarak üstüne birde dalga geçen insanların, yoğun bakım ünitelerinin penceresinden içeriye sadece bir defa bakmalarını çok isterdim. Covid-19 virüsünün neden olduğu enfeksiyon öyle sanıldığı gibi kolay atlatılmıyor. Bazı insanlar enfeksiyon sürecini kolay atlatsa da herkesin dikkatli olmasında çok büyük fayda var.” ifadelerine yer verdi.

Vaka Sayısının Artmasına Çok Üzülüyoruz

Acil serviste hemşire olarak görev yapmakta olan Özge Düzova Eygel, “Vaka sayılarının tırmanışta olması herkes gibi beni de çok üzmektedir. Vaka sayısının açıklandığı Covid-19 hasta tablosunu her gece büyük bir merak içerisinde bekliyorum. Bu süreç, bütün sağlık personellerini hem çok yordu, hem de çok yıprattı. Covid-19 virüsü aşısı etkisini gösterinceye kadar halkımızın bizlere vereceği desteğe çok büyük ihtiyacımız var. Sağlık personelleri izin kullanmadan ve fazla mesai yaparak ellerinden gelenin fazlasını yapmaktadır. Çok zor bir sürecin içerisinde olmamıza rağmen hastalarımıza güler yüzle hizmet veriyoruz ve onların her zaman yanında olmak için büyük fedakarlıklar yapıyoruz. Ancak insanların yapılan uyarıları dikkate almamasından ve birbirleriyle temas etmesinden kaynaklı vaka sayısının yükselmesine hepimiz çok üzülüyoruz. Artık insanlara tedbirlere uymaları konusunda yalvarıyorum.” diye konuştu.

Virüs Çok Hızlı Bulaşıyor

2 yıldan bu tarafa hemşire olarak görev yaptığını ifade eden Süleyman Sağlam, “Covid-19 virüsü salgın sürecinde birçok sağlık personelinin hayatını kaybetmesine çok üzülüyorum. Covid-19 virüsünün bana da enfekte olmasından çok korkuyorum. Bu virüs çok hızlı bulaşıyor ve ilerliyor. Bazı insanlar, maske takmaktan çok sıkıldıklarını ifade ediyorlar. Bu insanlar, yoğun bakım ünitelerinde entübe olan insanlara takılan cihazları görseler maske takmanın o kadarda zor olmadığını anlarlar. Hatta maske taktıkları için şükrederler.” şeklinde konuştu.

20 yıldır göğüs hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Özlem Tüzel’de, “Meslek hayatımın en zor ve en yoğun günlerini yaşamaktayım. Vaka sayılarının tırmanışta olmasından çok büyük üzüntü duyuyorum.” dedi.

Exit mobile version