24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaDiyetEn Popüler Diyetler İle Artık Zayıflamak Çok Kolay!

En Popüler Diyetler İle Artık Zayıflamak Çok Kolay!

Zayıflamak istiyor ancak nasıl başaracağınızı bilemiyor musunuz? En popüler diyetler ile artık zayıflamak çok kolay. İşte sizi zayıflatacak popüler diyetler

En Popüler Diyetler İle Artık Zayıflamak Çok Kolay! – Günümüzde yaşanan en büyük problemlerden biri de, obezitedir. Teknolojik gelişmeler nedeni ile her şeyi oturduğu yerden yapabilen kişiler, hareketsiz bir yaşam sürüyorlar. Bununla beraber sağlıksız beslenme ve hazır gıdaların tüketilmesi gibi nedenlere bağlı olarak hızlı kilo alımı başlıyor. İlk zamanlarda önemsenmeyen kilo alımı zamanla obezite sorununu meydana getiriyor.

Obezite yalnızca kilo sorunu yaratmıyor. Fazla kilo nedeni ile kalp rahatsızlıkları, nefes darlığı, tansiyon, kolesterol gibi çok çeşitli sağlık sorunları da obezite ile beraber geliyor. Bunların önüne geçmek için uygulanan popüler diyetler bulunmaktadır. Bu diyetler ile sağlıklı yaşam sırları öğrenilmektedir. İşte son dönemlerde en çok tercih edilen popüler diyetler!

En Popüler Diyetler ve Zayıflatma Yöntemleri

Dukan Diyeti İle Zayıflama

Popüler diyetler arasında 1. sırada yer alan Dukan Diyeti, birçok kişinin istediği kilolara ulaşmasını sağlamıştır. Dr.Pierre Dukan tarafından hazırlanan bu diyetin 35 yıllık klinik deneyimi bulunmaktadır. Dukan Diyeti toplamda 4 ayrı evreden oluşur. Bu evrelerden ilk ikisi protein bakımından zengin besinlerin yer aldığı evredir. 3.evrede karbonhidratlar yer alır. Son evrede ise ilk iki evredeki proteinler ve bazı sebze – meyveler tüketilir.

Dukan Diyetinin İlk Evresi

En hızlı sonuç alınan evredir. Atak aşaması olarak da bilinir. Hızlı bir şekilde kilo verilmesini sağlayan 72 farklı yüksek proteinli besin içeren bu evreyi 10-20 kg vermek isteyenler 5 gün, 10 kg’dan az kilo vermek isteyenler 3 gün, 5 kg’dan az vermek isteyenler ise 1 gün yapmalıdır.

Sabah öğünlerinde yumurta, öğle ve akşam öğünlerinde hindi eti, tavuk, yengeç, midye türünde deniz ürünleri tüketilmelidir. Ayrıca öğle menüsüne yağsız peynir ve süt ekleyebilirsiniz. Bununla beraber her gün 2 çorba kaşığı kadar yulaf ve en az 2 litre su tüketilmelidir. Bitki çayları ve şekersiz çayı da içebilirsiniz.

Atak Evresi

Diyetin ikinci evresidir. Seyir aşaması da denilen bu evrede gerçek kilo kaybı yaşanır. Saf protein seçeneklerinin yer aldığı bu evrede, 28 farklı sebze tüketilmesi önerilmektedir. Bazı günlerde sebze tüketebileceğiniz seyir evresinin bazı günlerinde sadece protein tüketilebilmektedir. Sebze günlerinde ise istediğiniz kadar sebze tüketebilirsiniz.

Konsolidasyon Evresi

Bu aşamada her gün protein ve sebze tüketilebilmektedir. Gün içerisinde 2 tane ince dilim tam buğday ekmeği, yağsız peynir ve meyve yenilebilir. Bu evrede ödül de bulunmaktadır. Haftada 2 kez olmak üzere istediğiniz bir besini tüketebilirsiniz.

İstikrar Evresi

Diyetin 4.aşamasıdır. Haftada belirlediğiniz herhangi bir gün yalnızca protein içeren besinler tüketmeniz gerekir. Diğer günlerde ise yağlı besin dışında istenilen besinler tüketilebilmektedir. Dukan Diyeti ile inatçı kilolarını veren birçok kişi bulunmaktadır.

Karatay Diyeti İle Zayıflama

En popüler diyetler arasında yer alan diyetlerden birisi de Karatay Diyeti olarak bilinir. Dr. Canan Karatay tarafından düzenlenen bu diyet genelinde de protein ağırlıklı ürünler yer almaktadır. Karatay Diyetinde az ve sık yemek yerine, gün içerisinde yalnızca 3 öğün beslenme önerilmektedir. Ayrıca ekmeğin tamamen hayatınızdan çıkarılması gerekir.

Az ve sık beslenme ile insülin salınımı ve dolayısı ile yap depolanmasının artacağını belirten Karatay, şekerli gıdaları da yasaklamıştır. Canan Karatay’ın oluşturduğu diyette tüketilmesi yasaklanan ürünler şu şekilde sıralanabilir:

Karatay Diyetinde Yasaklı Ürünler;

  • Kavrulmuş kuru yemiş
  • Patates
  • Pişmiş havuç
  • Üzüm
  • Kavun
  • Unlu ve şekerli gıdalar
  • Paketli ürünler
  • selamlar
  • Sosis
  • Sucuk
  • Hazır tavuk
  • Meyveli yoğurt

Taş Devri Diyeti İle Zayıflama

Diğer bir popüler diyet de, plaeotik diyette denilen Taş Devri Diyetidir. Bu diyete göre, insanların genel genetik yapısının modern diyetlere uymadığı savunulmaktadır. Doğal olmayan ve işlenmiş besinlerin tüketilmesi nedeni ile vücudun yağ depoladığı belirtilir. Bu nedenle artan kiloların önüne geçmek için 5-10 bin yıl öncesindeki gibi beslenilmesi gerektiği iddia edilmektedir. Bu diyete göre tuz, beyaz un ve şeker yasaktır.

Detoks Diyeti İle Zayıflama

Birçok kişinin denediği ve olumlu sonuçlar aldığı diğer bir popüler diyet detoks diyetidir. Detoks diyet ile vücuda giren toksinler ve atıklar hızlı bir şekilde atılmaktadır. Kolay bir diyet olmadığı için güçlük çekilebilir. 1 ay süre içerisinde 1 defa olmak üzere 5 günlük uygulanması önerilir. Diyet uygulandıktan sonra 3 ay boyunca detoks diyetinin yapılmaması gerekir.

Diyeti uygulamak için bir bardak su içerisine limon sıkmanız ve gün içerisinde bu sudan en az 3 litre içmeniz gerekir. Bu süreçte tuz kullanımı azaltılmalı ve alkol, sigaradan uzak durulması gerekir. Ana ve ara öğünler aynı saatte yapılmalıdır. Şeker yerine doğal tatlandırıcı ve yoğurt tüketilmesi önerilir.

Yukarıda anlatılan popüler diyetler ile kısa sürede istediğiniz kiloları verebilirsiniz. Ancak unutulmamalıdır ki, diyetler tek başına yeterli değildir. Yapılan tüm diyetlerin mutlaka spor ile desteklenmesi gerekir. Bu sayede verilen kilolar kalıcı olur ve ileride geri alınmaz.

Exit mobile version