28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviLimon, Zencefil ve Salatalık ile Detoks

Limon, Zencefil ve Salatalık ile Detoks

Limon, zencefil ve salatalık vücudumuzun sıvı birikimi ile savaşmasına yardımcı olur, ayrıca vücuda bolca vitamin ve mineral sağlar. Bunlara ek olarak zencefil besinlerin emilimine destek olur.

İçerikleri

Seneler geçmesine rağmen iyi bir hayat kalitesine sahip olmanın mihenk taşlarından birisi iyi bir fiziksel ve duygusal sağlığa sahip olmaktır. Sağlığımızı daha da iyileştirmek ve yaş ile ortaya çıkan bir çok hastalıktan korunmak için yapabileceğimiz bir çok şey vardır. Hayat kalitemizi arttırmanın bir yolu beslenme düzenimize sürekli bir şekilde detoks ve arındırma içeren şeyleri dahil etmektir, bu şekilde ihtiyacımız olmayan bütün atıkları vücudumuzdan uzaklaştırmış oluruz.

Vücudumuz çok fazla miktarda toksin ve atık biriktirir ve bu da çeşitli yaşamsal organların etkilenmesine sebep olarak, uzun vadede sağlığımızı etkileyebilir. Bu toksinler diğer sebeplerle birlikte, zayıf ve dengesiz bir beslenme şeklinden, çevresel kirlilikten, kimyasal maddelerin kullanımından ve hatta durağan bir yaşam stilinden geliyor olabilir.

Bu yüzden, bütün bu gereksiz atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardım etmek için, düzenli olarak detoks yapmayı ve vücudumuzu temizlemeyi denemeliyiz.

Sağlıklı kalmak için, doğal yollardan detoks yapmanın ve vücudu arındırmanın birçok seçeneği vardır. Bu yazımızda limon, zencefil ve salatalık içeren bir detoks ve arındırıcı diyeti sizinle paylaşmak istiyoruz. Bu beslenme şekli detoks yapmanıza yardımcı olacak ve hayat kalitenizi arttıracak.

Bu arındırıcı detoks diyeti nelerden oluşmaktadır?

Bu diyet, doğal detoks ve arındırıcı etkileri olan limon, zencefil ve salatalık içeren bir içecek hazırlamaktan geçiyor. Bu içecek her sabah aç karnına ve gün boyunca 2 litre olarak tüketilmelidir.

Bu diyet süresince, beslenme düzeninizden işlenmiş gıdaları, şekeri, yağı, süt ürünlerini ve tuzu çıkarmalısınız. Bu içeceğin tüketilmesi aynı zamanda sebzeler, meyveler, tahıllar ve yağsız etlerle desteklenmelidir.

Limon, salatalık ve zencefilli su

Bu içeceğin hazırlanışı çok kolaydır ve sağlığınıza çokça fayda sağlayacaktır. Limon, salatalık ve zencefil toksinleri vücuttan uzaklaştıran bir yardımcı gibi davranacak ve hatta kilo vermenize bile yardımcı olacaktır.

Malzemeler;

  • 1 limon veya lime (yeşil limon)
  • ½ salatalık ½ zencefil
  • 1 tutam taze nane
  • 1 bardak su (200 ml)

Nasıl Hazırlanır?

Bu temizleyici içeceği yapmak için limonu, zencefili, taze naneyi ve salatalığı yıkamalı ve temizlemelisiniz. Bütün malzemeleri dilim dilim kesin, kabuklarını soymayın ve 1 bardak su içerisine koyun. Bu karışımın 1 gece beklemesini sağlayın ve ertesi sabah bu karışımı tüketin. İsterseniz buz ekleyebilirsiniz, tatlandırmak için de bal ekleyebilirsiniz.

Bu temizleyici içeceğin faydaları nelerdir?

Bu içeceğin içindeki bütün malzemelerin vücudunuza çok önemli faydaları vardır.

Limon detoks ve arındırıcı özellikleriyle bilinir ve vücuttan atıkları atmaya yardımcı olup, vücudun temizlenmesini sağlar. Bütün dünyaca bilinen bu meyvenin içindeki C vitamini ve antioksidanlar sayesinde tıbbi özellikleri vardır. Bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklardan korunmamızı sağlar. Limon sindirim sistemini düzene sokmaya yardımcı olur, kabızlığı engeller, mide şişkinliğinden sizi uzak tutar, sıvıların atılımını sağlar, pektin sayesinde oluşan yüksek lif içeriğinden dolayı da yağların emilimini azaltmaya yardımcı olur.

Zencefilin doğal anti-enflamatuvar özelliği vardır, sindirim sistemini iyileştirir ve sinir sistemini pozitif yönde etkiler. İçindeki temel aktif maddelerden birisi “gingerol”dür, uzmanlara göre saklanıp kurutulduğunda shogaol olarak bilinen bir maddeye dönüşür, bu da zencefilin içindeki harika faydaları oluşturur. Zencefil mide özsuyuna destek olur ve yiyeceklerden aldığımız besinlerin emilimine yardım eder. Yağ yakmak için metabolizmayı aktive etmeye yardımcı olur ve birikmiş sıvıların atılmasına destek olur.

Salatalık diüretiktir ve vücutta birikmiş sıvıların atılımını destekler. Sindirim sistemine yardım eder, vücuttaki atıkların uzaklaştırılmasına da yardımcı olur. Bu sebze kalori bakımından düşük, su ve sağlığınıza iyi gelen besin değerleri bakımından yüksektir. Her 100 gramında sadece 13 kcal vardır, az bir miktarda A, B, C ve E vitaminleri ve potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir gibi mineraller de içermektedir.