18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDiş SağlığıEv Yapımı Diş Macunu İle Bembeyaz Dişler

Ev Yapımı Diş Macunu İle Bembeyaz Dişler

Kullandığınız diş macunun güvenilir olduğundan emin misiniz? Satılan pek çok diş macunu birtakım zararlı içerikler içeriyor. Dişlerinize ve genel sağlığınıza zarar veriyor. Evde aktif kömür ile doğal diş macunu yapabilirsiniz. İşte tarifi…

İçerikleri

Çoğumuz dişlerimizi fırçalayarak güne başlıyoruz ve birçoğumuz ise hangi diş macununu tercih edeceğimize bir türlü karar veremiyoruz. Bazıları beyaz diş macunu tercih ederken, bazıları nane aromalı tercih eder, bazıları ise kabarcıklı-aromalı gibi farklı arayışlar içerisinde olur. Piyasada bu konuda birçok seçenek var.

Diş macunlarında triklosan, sodyum lauril sülfat, propilen glikol, mikro boncuklar ve dietanolamin gibi zehirli katkı maddeleri kullanılabiliyor. Ayrıca, diş macunları, aspartam gibi suni tatlandırıcılar ile tatlandırılıyor. Peki, satın aldığınız diş macunu güvenli değilse, dişlerinizi nasıl temiz tutacaksınız?

Evde güvenli malzemeleri kullanarak kendi sağlığınızı koruyacak diş macununu yapmaya ne dersiniz?

Aktif kömür, hindistan cevizi yağı ve yumurta tozu ile doğal beyazlatıcı bir diş macunu yapabilirsiniz. Bu ev yapımı diş macunu satılan diş macunlarından daha sağlıklıdır. Dişlerinize ve diş etlerinize zarar vermez.

Malzemeler;

½ çay kaşığı aktif kömür 1 çorba kaşığı yumurta tozu 1 çorba kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı;

Bir kaba aktif kömür ve yumurta tozunu koyun. Daha sonra, eritilmiş, hindistan cevizi yağı ekleyin. Karışım birbirine geçene kadar karıştırın. Hazır olan ev yapımı diş macununuzu hava geçirmez bir kapta saklayın.

Aktif kömürlü diş macunu nasıl kullanılır?

Küçük bir spatula veya kaşık kullanarak diş fırçanıza az miktarda ev yapımı diş macununu koyun. Dişlerinizi her zamanki gibi fırçalayın, dişlerin önüne ve arkasına da eşit derecede uygulayın. Fırçalamanın ardından ağzınızı ılık suyla iyice yıkayın. Bu diş macunu her gün kullanabilirsiniz.

Aktif kömürlü diş macununun yararları nelerdir?

Aktif kömür, dişlerinizdeki lekeleri ve plakları azaltarak dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olur. Ayrıca, ağzınızdaki pH dengesini dengeler ve ağız kokusunu önler. Zengin bir kalsiyum kaynağı olan yumurta tozu dişlerinizi güçlendirmeye yardımcı olur. Zamanla dişlerini yeniler. Hindistan cevizi yağı diş hijyeninin korunmasına yardımcı olur. Ağız kokusu, diş çürümesi ve diş eti iltihaplanmasını önler. Ayrıca diş hassasiyetini de azaltır. Ev yapımı aktif kömür diş macunu ağız sorununun ardındaki ana neden olan plak oluşumunu azaltır ve dişleri beyazlatır.