25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıCilt tonu ve yüz şekline göre doğru saç rengi nasıl seçilir?

Cilt tonu ve yüz şekline göre doğru saç rengi nasıl seçilir?

Trend olan saç renklerini yaptırmak bazen iyi fikir olmayabilir. Doğru saç rengi için cilt tonu, göz rengi ve yüz şekli önemlidir. Peki, cilt tonu ve yüz şekline göre doğru saç rengi nasıl seçilir? Ayrıntılar haberimizde…

Saç rengi için çoğu uzman mevcut cilt tonundan en fazla iki ton koyu veya açık olmasını önerir. Yüksek tonda uygulanan ani renkler, istenilmeyen sonuçlar verebilir. Işıltılı ve alımlı saçların yolu cilt tonunu bilmekten geçer.

Cilt Tonuna Göre Saç Rengini Belirleme

Açık tenliler için saç rengi

Cilt tonu açık olan açık saç renklerini kolaylıkla kullanabilir. En açık renklerden platin sarısı bile tercih edilebilir. Saç uzmanları sıcak cilt tonları için altın rengi ve sarıyı önerir. Açık tenliler için saç rengi olarak bakır, kestane ve altın kahve saç renkleri de uygundur.

Kumral tenliler için saç rengi

Kumral tenliler diğer ten tonlarına göre en şanslı gruptur. Renk seçenekleri daha fazladır. Açık kahve tonları, koyu sarı, bakır renkleri yüzü ortaya çıkarır. Ayrıca ombre ve balyaj gibi uygulamalar bu ten grubuna daha çok yakışır. Cilt tonuna göre saç rengini belirleme kriteleri içinde kaşların rengi de hesaplanmalıdır. Kaş rengi saçları esas alarak belirlenir. Saç rengine göre iki ton koyu veya iki ton açık olmalıdır.

Esmer tenliler için saç rengi

Esmer tenliler çok koyu saç renklerini tercih ettiklerinde ciddi ve sert bir görünürler. Kahve tonları, tarçın ve kestane tonları en iyi renk seçenekleri olabilir. Ayrıca gölge uygulaması esmerlerde daha etkileyici durur.

Yüz Şekline Göre Saç Rengi ve Saç Kesimi Belirleme

Saç rengi ve kesimi yüz şekli ile doğru orantılıdır. Çarpıcı bir kontrast yakalamak için yüz şeklini bilmek gerekir.

Oval yüz şekli için saç rengi ve saç kesimi

Oval yüz şekline sahip olanlar çok şanslılar. Katlı kesimler dışında çoğu saç kesimi ve saç rengi için müsaittir. Dünyaca ünlü Rihanna buna en iyi örnektir.

Köşeli yüz şekli için saç rengi ve saç kesimi

Kare ve köşeli yüz şeklinde röfle ve ince katlar güzel durur. Çene kemiklerini daha yumuşak göstermek için asimetrik kesimli saçlar önerilir. Bu yüz şekline sahip olanlara koyu ve açık tonlar birlikte uygulanabilir. Böylelikle yüz yapısı yumuşatılmış olur.

Yuvarlak yüz şekli için saç rengi ve saç kesimi

Yuvarlak yüz şekline sahip olanların saç çizgisi boyunca açık saç rengi tonları,saç uçlarında ise koyu renk tonları uygulanması önerilir. Böylelikle açık kısımlar aydınlık,koyu kısımlar dikkat çekici durur. Yüz olduğundan daha uzun görünür. Saç kesimi olarak ta elmacık kemiklerine vurgu yapan kısa katlı kesimler tercih edilmemelidir.

Kalp yüz şekli için saç rengi ve saç kesimi

Kalp yüz şekline sahip olanlar, çeneye doğru keskinleşen bir yüz hatları vardır. Bu hattı yumuşatmak için kulak ve çene çevresine açık tonlar uygulanır. Böylece yüzdeki sert ifade alınmış olup daha yuvarlak bir denge sağlanır. Saç kesiminde ise omuz hizası katlı saç modelleri çok yakışır.

Hangi Saç Renkleri Dudakları Ön Plana Çıkarır?

Dudakların rengini uyguladığınız saç rengi ortaya çıkarır veya geri plana atar. Saç renginde kırmızı ve tonları doğal dudak rengini ortaya çıkarmada ustadır. Dudaklar daha çekici görünür. Buğday tenliler, tercihlerini kestane tonlarında yaparlarsa dudaklarını da ön planda tutmuş olurlar. Son olarak saç rengini belirlemede balyaj yaptıranların dudakları belirgin ve dikkat çekici durur.

Exit mobile version