28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıCildinizi canlandırmak için bu masaj tekniklerini uygulayın

Cildinizi canlandırmak için bu masaj tekniklerini uygulayın

İçerikleri

Gün içinde mimik yapmaktan yorulan cilde evde 20 dakika ayırarak masaj yapmak cildin yenilenmesini ve canlanmasını sağlıyor. Julie Gabriel, ‘Bakımlı Bir Cilt’ kitabında basit masaj tekniğini okurlarla paylaşıyor. Bunun için elinize az bir miktar doğal özlerden yapılmış bir masaj yağı almalısınız.

Düzenli yapılan yüz masajının stresi azalttığı, kan dolaşımını hızlandırdığı, ten rengini iyileştirdiği ve yüzün daha taze görünmesini sağladığı kanıtlanmış. Eee hadi ne duruyorsunuz?

Derin nefesler alarak rahatlayın. Sakin bir müzik açıp gözlerinizi kapatın. Gözlerinizi bilekleriniz elmacık kemiklerine gelecek şekilde ellerinizle kapatın. Hafif şekilde bastırarak 15 saniye bu şekilde durun. Ellerinizi yavaşça kenarlara doğru kaydırın. Bunu 5 kez tekrarlayın. Başınızı sağ tarafa çevirin ve yumuşamış parmaklarınızı boynunuza yerleştirin. Parmaklarınızı çeneden köprücük kemiklere doğru kaydırın. Bunu boynunuzun her 2 tarafına uygulayın. Çene kemiğiniz hizasındaki derinizi işaret ve baş parmağınızla çimdikleyin, kulak arkasına kadar ilerleyin. Her 2 tarafa da 3 kez tekrarlayın. Ellerinizin arkasıyla parmak uçlarınız yanaklarınıza gelecek şekilde yanaklarınızı ovuşturun. Burun deliklerinizle elmacık kemikleri arasındaki akupunktur noktasını bulup 15 saniye boyunca nazikçe bastırın. Yüzük parmağınızla göz çevresinde hafif hafif daireler çizin. Her 2 göz için 6 kez tekrarlayın. Ellerinizi burnunuzun üzerinde birleştirerek alnınızdan saçınıza kadar gezdirin. Ellerinizi tırmık şeklinde açarak saçınızda gezdirin. Masaj seansını ellerinizi kapak gibi gözlerinizin üzerine koyarak sonlandırın. Ellerinizi birkaç saniye tutun, karanlığın tadını çıkarın.