24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıBurnunuzu 10 saniye yukarı doğru itin ve neler olduğunu görün!

Burnunuzu 10 saniye yukarı doğru itin ve neler olduğunu görün!

Burnunuzu 10 saniye yukarı doğru iterek hayalinizdeki buruna kavuşabileceğinizi biliyor muydunuz? Uygulamalar için videomuza göz atın.

Dünyanın her yerinde pek çok insan, güzel görünen bir burnu olsun diye kozmetik ameliyatlara tonlarca para harcıyor. Ancak bu ameliyatlar hem pahalıdır hem de beklenmedik komplikasyonları olabilir. Ama burnunuzun şeklini ve uzunluğunu gerçekten basit egzersizlerle değiştirebilirsiniz!

Tabii ki, bu egzersizlerin ameliyatlar gibi hemen etki göstermeyeceklerini unutmamalısınız. Egzersizlerin sonuçları ilk başta hemen göze çarpmayabilir. Aynadaki görüntünüz hala size benzeyecek, ancak zamanla burnunuzun şekli daha düzgün ve yüzünüz de daha ahenkli görünecektir. Ve unutmayın bu egzersizleri ne kadar sık yaparsanız o kadar etkili olurlar.

Evde yapabileceğimiz birkaç hareketle istediğiniz buruna sahip olmak artık hayal olmaktan çıkacak.

Burun Küçültme Egzersizleri

Kaş bölgesi başlayana kadar burnunuzun üst kısmından her iki elinizin orta parmağıyla hafifçe masaj yapmalısınız. Ortalama olarak sabah ve akşam 5 dakika yapabilirsiniz. Başka bir egzersiz de burun deliklerini kapatmaktır. Önce sağ burun deliğini başparmağınızla kapatın ve sol burun deliğinizden nefes alıp 5 saniye bekleyin. 5 saniye sonunda sol burun deliğinizi kapatarak aynı hareketi uygulayın. Her iki burun deliğine sabah ve akşam 5 defa uygulama yapmalısınız.

İşaret parmağınızı ve orta parmağınızı yukarıdaki videomuzdaki gibi burnunuzun yanına yerleştirin ve dudaklarınızı öne doğru uzatın ve parmaklarınızı elmacık kemiğinize doğru uzatın. Üçüncü hareketimizi sabah ve akşam 3 dakika boyunca takip edin. Başparmağımızın ucuyla burnunuzu nazikçe yukarı ve aşağı doğru çekin. Bunu yaparken hafif bir baskı uygulayın. Sabah ve akşam 5 dakika tekrarlayın. Burun bölgenizin üst ucunu çekerek baş ve işaret parmağınızla masaj yapın. Sabah ve akşam 2-3 dakika masaj yapın. Hareket olarak temsil edilmese de buz koymak çok faydalıdır. Burun egzersizi sonrası burun bölgesinde oluşabilecek morluk ve şişliklerin önlenmesine yardımcı olur. Bu hareketler sonucunda hala kızarıklık ve morluk varsa bunları uygulamaktan kaçının.

Burun Yeniden Şekillendirme Egzersizleri

Elinize biraz yağ koyun ve birbirine sürterek iyice yedirin. Yağlı parmaklarınızla burnunuzun üst kısmından başlayarak, dairesel hareketler uygulayın ve yavaşça masaj yapın. Bu hareket kıkırdağın incelmesine ve şekillenmesine yardımcı olacaktır. Bunu kıkırdağa çok az baskı uygulayarak yapmalısınız. Burnunuza zarar vermemek için hafif dokunuş yeterlidir.

Burun Kaldırma Egzersizi

Sağ burun deliğine dokunmak için parmağınızı kullanın ve sol taraftan nefes alın. Ve beşe kadar sayarak nefesinizi tutun. 1 saniye sonra tüm nefesinizi vererek bu hareketi tekrarlayın. Ardından diğer burun deliğine tıklayın ve aynı işlemi tersi şekilde yapın. Her iki burun deliği için bu egzersizi 7,5 dakika olmak üzere toplam 15 dakika uygulayın.

Nasal Daraltma Egzersizi

Burnunuzu bir elinizin iki parmağıyla sabitleyin. Diğer elinizin parmağıyla burnun ucunu geriye doğru itin. Ağzınız kapalıyken yutuyormuş gibi davranın. Günde 20-30 kez tekrarlamalısın.

Burun Küçültme Egzersizi

Bu egzersiz, nazal kıkırdağın zamanla bozulma oranını azaltmaya yardımcı olabilir. Burnunuzu bir elinizin iki parmağıyla sabitleyin. İşaret parmağınızı burnunuzun ucuna yerleştirin ve hafifçe yukarı bastırıp bırakın. Egzersiz yaparken nefesinizi koruyun. Ve bu egzersizi günde iki kez, 35 set yaparsınız.

Diş Macunu Yardımıyla Burun Küçültme

Burnu ev yapımı yöntemlerle küçültmek mümkündür. Estetik operasyonlar hem pahalı hem de ağrılıdır. Ancak evinizde yapacağınız birkaç küçük egzersiz ve yöntem ile burnunuzu olduğundan daha küçük gösterebileceksiniz. İhtiyaç duyulan malzemeler şu şekilde gösterilmiştir:

  • 1 tatlı kaşığı diş macunu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş zencefil

Malzemelerden bir krem ​​yapmak için malzemeleri uygun şekilde karıştırın. Kalın bir kıvama gelince karışımı burnunuza fırça yardımı ile sürmelisiniz. Yarım saat bekledikten sonra yüzünüzü soğuk suyla temizleyin. Ayrıca temizlik için elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Bu işlemi 10 gün takip ederseniz burnunuzdaki değişiklikten memnun kalacaksınız. Daha iyi görünmek için bu diş macunu, zencefil ve elma sirkesi karışımını haftalık olarak uygulamanız gerekir.

Exit mobile version