19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkHastalıkBelden, kalçadan bacağa vuran fıtık ağrısı nasıl geçer?

Belden, kalçadan bacağa vuran fıtık ağrısı nasıl geçer?

Hareket kabiliyetini kısıtlamasının yanı sıra ağrı ve uyku problemine de neden olan fıtık rahatsızlığının iki temel nedeni yaş ve fiziksel hareketsizliktir. Farklı yaş gruplarında da görülebilen fıtık rahatsızlığı en fazla ileri yaş gruplarında görülmektedir. Ayrıca ağır işlerde çalışan insanlarda da fıtık rahatsızlığı görülme riski oldukça yüksektir. Günümüzde fıtık rahatsızlığı çok fazla görülen bir sağlık problemi olduğu için ‘Bacağa vuran fıtık ağrısı nasıl geçer?’ ve ‘Bacağa vuran fıtık ağrısına doğal ve bitkisel çözümler nelerdir?’ sorularının yanıtları çok fazla merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Bu soruların yanıtlarını ayrıntılı bir şekilde sizler için inceledik.

İçerikleri

Fıtığın oluştuğu bölgede şiddetli ağrı hissinin yanı sıra hareket kabiliyetinde de ciddi azalma olmaktadır. Bel bölgesinde oluşan fıtığın tedavisinin ihmal edilmesi halinde bacağa vurabilmekte ve şiddetli ağrı hissine neden olabilmektedir. Bacaklarda fıtığın neden olduğu şiddetli ağrı hissinin tedavisi ise ya cerrahi yöntemlerle ya da fizik tedavi yöntemleriyle yapılmaktadır. Peki, bacağa vuran fıtık ağrısı nasıl geçer, doğal çözümler ve egzersizler nelerdir ? Bu sorunun yanıtı için yazımızı okumaya devam edin.

Fıtık Ağrısı Bacağa Vurur Mu?

Fıtık genellikle bel bölgesinde görülen bir sağlık problemidir. Kalça bölgesinden başlayan fıtık ağrısı zamanla bacağa kadar yayılabilir. Bel fıtığı ağrısından şikâyet edenlerin ağrının bacağa vurduğundan şikâyet ettiğine çok sık rastlanır. Fıtık ağrısının bacak bölgesine indiğinin en önemli belirtileri arasında zamanla bacakların karıncalanması, bacaklarda ağrı ve uyuşukluk hissedilmesi yer almaktadır. Bu tür şikayetler görüldüğü anda zaman kaybetmeksizin uzman bir hekime muayene olunmalı ve tedavi sürecine başlanmalıdır.

Bacağa Vuran Fıtık Ağrısına Ne İyi Gelir?
Bacağa Vuran Fıtık Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bacağa Vuran Fıtık Ağrısına Ne İyi Gelir?

Fıtık ağrısından kaynaklanan şikayetlere kadın ve erkeklerde çok sık rastlanmaktadır. İlk aşamada bel fıtığıyla başlayan şikâyet zamanla bacaklara vurursa hareket kabiliyetinde çok fazla kısıtlamaya neden olmaktadır. Bu nedenle de insanlar, bacağa vuran fıtık ağrısına ne iyi geldiği sorusunun yanıtını çok fazla araştırmaktadır. Fıtık ağrısı bacağa vurduğu takdirde en etkili tedavi yöntemi fizik tedavidir. Fizik tedavi haricinde ağrı kesici ilaçlar ile egzersizlerde fıtık ağrısına çok iyi gelmektedir. Ancak hekim kontrolü dışında fıtık ağrısı için ilaç alınmamalı ve egzersiz yapılmamalıdır. Çünkü yanlış yapılan egzersizler nedeniyle fıtık daha da kötüleşebilir. Bu tür problemlere sebebiyet vermemek için hekim tarafından tavsiye edilen set ve sürelere kesinlikle uyulmamalıdır.

Bacağa Vuran Fıtık Ağrısına Doğal ve Bitkisel Çözümler

Bacağa vuran fıtık ağrısına karşı bitkisel tedavi yöntemlerine başvuran insanlarda bir hayli fazladır. Bacağa vuran fıtık ağrısı ile mücadelede etkili olan doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri ise şöyledir;

Zencefil:

Zencefil köküyle deri üstüne uygulama en etkili bitkisel çözümler arasındadır. Zencefil kökü kompleks uygulamayla sıcak hale getirildikten sonra zencefil kökü ağrı hissedilen bölgeye sürülmeli ve bir süre bekletilmelidir.

Papatya çayı:

Papatya çayının kas gevşetici etkisi ağrının hafiflemesinde oldukça etkili olabilir. Her gün tüketilen iki fincan papatya çayı kaslarda hissedilen ağrıyı azaltmaktadır.

Zerdeçal:

Ağrının hissedildiği bölgeye zerdeçal sürülmesi de etkili bitkisel çözüm yöntemleri arasındadır.

Sıcak havlu ile kompres

Sıcak havluyla bacağa yapılan kompres uygulamada etkili bitkisel çözüm yöntemleri arasındadır.

Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer?

Fıtık problemi olan kişilerde tedavi yöntemleri arasında cerrahi operasyon olsa da ilk akla gelen tedavi yöntemi bu değildir. Cerrahi operasyon kararı alınmadan evvel fıtığın durumu ile ilgili farklı hekimler tarafından değerlendirmeler yapılmaktadır. Beldeki fıtık probleminin bacağa olan olumsuz etkisi ve şiddetli ağrısı dayanılmaz seviyelere ulaştığı zaman hastaya fizik tedavi yönteminin yanı sıra ilaç tedavisi uygulanmaktadır.

Bu tedavi yöntemlerinden olumlu bir sonuç alınmadığı takdirde cerrahi operasyon kararı yeniden değerlendirilmektedir. Fıtık ağrısının bacağı etkilemesiyle birlikte bacakta oluşan his kaybı, uyuşma ve ağrı gibi şikayetlerin günlük yaşama olumsuz etkisi çok fazla olmaktadır. Hastaya uygulanan bütün tedavi yöntemlerinden sonuç alınamaması halinde içerdiği risklerin tümü göz önüne alınarak fıtığa cerrahi operasyonla müdahale edilebilir.

Bacağa Vuran Fıtık Ağrısına İyi Gelen Egzersizler

Fıtık problemine dair ilk belirtiler görülmeye başlandığı andan itibaren hekimler egzersiz yapmayı tavsiye etmektedir. Doğru egzersizlerle kasların çalışması sağlanarak bölgedeki fıtığın dağılması mümkün hale gelebilir. Fıtık ağrısı hissedildiği anda yere ya da bir yâre uzanmak ve istirahat etmek hekimlerin önerdiği bir durum değildir. Hekim tarafından tavsiye edilen ve evde de rahatlıkla yapılabilecek egzersizlerle fıtık ağrısı hafifletilebilir. Ancak bu egzersizlerin düzenli aralıklarla belirlenen saatlerde ve aralıklarda yapılması kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Kalçaya, Bacağa Vuran Fıtık Ağrısını Anında Geçirme Yöntemi

Bunlar da dikkatinizi çekebilir!

Belden, kalçadan bacağa vuran fıtık ağrısı nasıl geçer?