28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetZayıflamak İçin En Doğru Yöntem Nedir? Sağlıklı Kilo Verme

Zayıflamak İçin En Doğru Yöntem Nedir? Sağlıklı Kilo Verme

Sağlıklı zayıflamak ve kısa sürede kilo vermek için herkesin merak etiği, zayıflamak için en doğru yöntem nedir? sorusunun cevabını sizler için derledik.

İçerikleri

Zayıflamak için çaba gösteriyor ancak kilo veremiyor musunuz? Zayıflamak için en doğru yöntemi sizler için araştırdık.

Her yıl binlerce insan satılan zayıflama hapları yüzünden hayatını kaybederken, internette dolaşmakta olan bilinçsizce hazırlanmış kaynağı belirsiz diyet listeleri yüzünden de sağlığını tehlikeye atmaktadır.

Vücudumuzun protein, karbonhidrat ve yağa ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. Su içmezsek vücudumuz su tutar. Yağ tüketmez isek yağ tutmaya başlar. Protein almazsak kaslarımız erir. Karbonhidrat ise organlarımızın en temel enerji kaynağıdır. İşte bu nedenle hiçbir besinden kendinizi mahrum bırakmadan, sadece kalori hesabı yaparak zayıflamak için en doğru biçimde kilo verebilirsiniz.

Zayıflamak İçin Efsaneleri Unutun!

Halk arasında dolanan “akşam yemek yemeyeceksin” gibi sözler sadece efsaneden ibaret olup, hiçbir bilimsel dayanağı olmayan cümlelerdir. Zayıflamak için dikkat edilmesi gereken şudur; hepimizin cinsiyetine, boyuna ve kilosuna göre bir kalori ihtiyacı vardır. Bunu hesaplamak oldukça basittir. Google’a “Günlük Kalori İhtiyacı Hesaplama” yazıp aratarak karşınıza çıkacak olan web sitelerinde günlük kalori ihtiyacınızı öğrenebilirsiniz.

Fazla kilolarınızın anlamı; bugüne kadar kalori ihtiyacınızın üzerine çıkmışsınız demektir. Bu noktada “ekmek yemeyeceksin” efsanesini de unutabilirsiniz. Günlük kalorinizin üzerine çıkıyorsanız; ne yediğinizin bir önemi yok. Vücudumuz harcayamadığı her türlü kaloriyi yağa çevirir. Kısacası siz sadece salata da yeseniz, ihtiyacınızın fazlasını vücudunuz yağ olarak depolayacaktır. Ya da hamburger yiyerek ihtiyacınızın altında kalıyorsanız, kilo vereceksiniz demektir.

Zayıflamak ve Kilo Vermek İçin Kalori Neden Önemlidir?

Benzin gibi düşünebilirsiniz. Organlarımızın, vücudumuzun yaşamsal fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için harcadığı enerjidir. Bu enerjiyi yiyecekler ile karşılarız. İhtiyacımızdan daha az yersek, vücut enerji ihtiyacını bu sefer depoladığı yağlardan karşılamaya başlayacaktır; yani yağ yakacaktır!

Aşağı yukarı 7000 kalorinin bir kiloya denk gelir. Kalori ihtiyacınızı ölçtünüz ve 2000 kalori çıktı. Kalori ve yağ yakımının mantığını anladığınıza göre yapacağınız tek şey basit bir hesaplama işlemidir. Tükettiğiniz besinlerin kalori değerlerini toplayarak gün içerisinde ne kadar kalori tükettiğinizi öğrenebilirsiniz.

Zayıflamak İçin En Sağlıklı Yöntem Nedir?

Her gün sadece 500 kalori daha az tüketerek, bir haftada 3500 kalori açığa çıkartırsanız haftada yarım kilo, ayda iki kilo zayıflamak hiçten bile değildir. Ancak 500 kaloriden daha fazla açığa çıkarmamanızı öneririz; bunun sebebi ise vücudunuz açlık moduna girerek enerji ihtiyacını kısabilir ve kilo kaybınız durabilir