Ana SayfaKadınCilt BakımıYüzdeki ve ciltteki siyah noktaların beneklerin bitkisel yöntemlerle tedavisi

Yüzdeki ve ciltteki siyah noktaların beneklerin bitkisel yöntemlerle tedavisi

İçerikleri

Yüzdeki Siyah Noktaların Evde Tedavisi

Siyah lekeler, sadece yüzümüzün güzel görünümünü gölgeleyen ve bize rahatsızlık veren bir oluşum değil aynı zamanda kişilerin sosyal ilişkilerini de olumsuz yönde etkileyen ve özellikle gençlerde öz güvenin kaybolmasına neden olan bir durumdur. Yine de ciltte bulunan siyah noktalar, tedavi edilmesi imkansız rahatsızlıklardan değildir. Siyah lekelerin çok basit ve kolay yöntemlerle yok edilmesi pekala mümkündür. Bu basit bitkisel ve evde çözümler sayesinde cildinizin pürüzsüz görüntüsüne tekrar kavuşacak ve güzel bir yüz görünümü elde edeceksiniz.

Aloe Vera İle Yüzdeki Siyah Noktaları Tedavi Etme

Siyah lekelerin tedavisinde Aloe Vera Bitkisinin özsuyu oldukça önemli bir etkiye sahiptir ve yüzdeki siyah noktaların kaybolmasında ve azalmasında önemli bir rol oynar. Şayet her gece Aloe Vera suyu ile cildinize masaj uygularsanız siyah lekelerin temizlenmesini daha fazla kolaylaştırmış olursunuz.

Gece yapılan aloe vera maskesinin ardından sabahları yüzünüzü bol su ile yıkamanız şiddetle tavsiye olunur.

Limon  Suyu İle Yüzdeki Siyah Noktaları Tedavi Etme

Eğer aloe vera suyunu bulunduğunuz yerde elde edemiyorsanız bu durumda limon suyunu sıkarak ta aynı şekilde siyah lekelerin tedavisinde kullanabilirsiniz. Ancak limon suyu uygulamalarında cildinizde hafif bir yanma hissi duymanız olağandır. Bunun nedeni, limonda bulunan sitrik asit maddesinin ciltte oluşturduğu mikrop kırıcı etkidir. Limon suyunun uygulamasının ardından bir domatesi ince dilimler halinde dilimleyip yüzünüze maske yapmanızı tavsiye ederiz. Domatesin etkisini yoğunlaştırmak ve ciltteki siyah lekelerden daha çabuk kurtulmak için, domates dilimlerinin üstüne birkaç damla limon suyu damlatmanızda mahsur yoktur.

Bu siyah noktalara bitkisel doğal çözümü 10-15 gün boyunca uyguladığınızda, yüzünüz daha genç ve diri bir yapıya sahip olurken, diğer yandan da siyah noktalardan büyük ölçüde temizlenmiş olacaktır.

Sandal Ağacı Tozu İle Cilt Bakımı

Güzel kokusuyla bilinen ve faydaları saymakla bitmeyen sandal ağacı yağını ve tozunu da yüzünüze uygulayabilirsiniz. Bu aromatik sandal ağacı kokusu ve sandal ağacı tozu, cilde uygulandığında cildinizdeki hücrelerin yenilendiğini ve cildin daha güzel beslendiğini hissedeceksiniz.

Yüzdeki ve ciltteki siyah noktaların beneklerin bitkisel yöntemlerle tedavisi