28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüzdeki benler nasıl alınır? Yüzdeki benler nasıl geçer İbrahim Saraçoğlu

Yüzdeki benler nasıl alınır? Yüzdeki benler nasıl geçer İbrahim Saraçoğlu

Herkesin sıkça araştırdığı yüzdeki benler nasıl geçer İbrahim Saraçoğlu, benler için krem, nasıl alınır, bal ile benlerden kurtulma konularını cevaplandırdık.

İçerikleri

Bazı benler güzellik lekeleri olarak geçerken, bazıları maalesef o kadar da hoş görünmüyorlar. Yüzünüzde veya vücudunuzun herhangi bölgesinde bu benlerden varsa evinizin rahatlığında onlardan kolayca kurtulmanız mümkün. İşte yüzdeki benleri evde kolayca yok etmeniz için doğal öneriler.

Yüzdeki Benler Nasıl Alınır?

Ben aldırma işlemi yaklaşık 10 dakika kadar kısa bir süre içinde lazer yöntemiyle gerçekleştirilir. Ben aldırma sırasında hasta herhangi bir acı hissetmez. Benler sağlığı aşırı şekilde etkileme özelliğine sahip değildir. Bu nedenle alınması zorunlu görülmez. Ancak bazen vücuttaki yeri itibariyle bulundukları bölgeden alınması icap eder. Alınması gereken durumları ise şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Eğer yüzde asimetrik bir görüntü veriyorsa
  • Cildin değişik renklerde ortaya çıkması durumunda
  • Ben çevresinde kanama, kızarıklık, kaşıntı gibi durumlar görüldüğünde
  • Bende normal boyutlarının dışında bir büyüme görülüyorsa
  • Oluşan benler vücutta kanser riski taşıyacak düzeyde bir risk taşıyorsa

Ciltte, yüzde çıkan benlerin tedavisinde cerrahi müdahale gerektiği gibi bazen de alternatif tıp yani doğal yollarla şifa bulma yöntemi de kullanılır. Hatta doğal yolla yapılan tedavinin hem ekonomik hem de daha kısa sürede etkili olduğu da diğer bir görüştür.

Yüzdeki Benlerin Üstesinden Gelmenin Doğal Yolları

Bal ile benlerden kurtulma:

Bal tam bir doğal devadır. Bal birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Balı bene uygulayıp yaklaşık 45-50 dakika üzerinde bekletmek gerekmektedir. 1 haftalık bir tedavi süresinin ardından olumlu gelişmeler olacaktır. Yine de beklenmedik bir durumla karşılaşıldığında bir uzmana danışılması gerekir.

Sarımsak ile ben yok etme:

Her türlü hastalığın doğal antibiyotiği olan sarımsak benlerin tedavisinde de kullanılır. Tedavi şekli ise şöyledir. Biraz pamukla sarımsağı benin üzerine yapıştırıp bir gece bekletmek suretiyle bu işlem haftada üç kez gerçekleştirilir. Düzgün ve sürekli tedavi olumlu sonuç verecektir.

Elma sirkesi:

Elma sirkesi benlerden kurtulma yolları arasında en güvenilir yöntemdir. Ancak elma sirkesini kullanmadan önce cildin yıkanmış ve kuru olması gerekmektedir. Cildin tahriş olmasını engellemek için ise sirkeye su katmak gerekir. Benin üstüne yara bandı yapıştırılırsa yara kuruyana kadar yara andı çıkartılamamalıdır. Ben için elma sirkesi kullananlar bu yöntem ile genellikle sonuç aldıklarını belirtmişlerdir.

İyot:

Benlerin yayılmasını engeller. Bir damla iyotu benin üzerine döküp bu işlemi günde iki kez yapmak gerekir. Bende tahrişi önlemek için ise vazelin kullanılmalıdır. Ancak iyotun cildinizde yanma hissi verdiğini görürseniz hemen bu uygulamadan vazgeçmek doğtu bir davranış olacaktır.

Aloe Vera

Aloe vera sadece cildi iyileştirmekle kalmayıp aynı zamanda antibakteriyel özelliklere sahip harika bir bitkidir. Benlerden kurtulmak için aloe vera hamuru uygulayın. Yavaş bir süreç olmasına rağmen, kesinlikle en güvenli yöntemdir. Önce benleri temizleyin ve üzerine biraz aloe jeli uygulayın. Daha sonra bölgeyi bir bandajla kapatın ve iki saat kurumaya bırakın.

Ananas:

Ananas suyunun bakterileri öldürdüğü bilinmektedir, bu nedenle birçok cilt kreminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Küçük bir ananas parçasını ben üzerinde masaj yapar gibi temas ettirerek gezdirmek kişide mutlaka faydasını gösterecektir. Ananas suyu ise benin görülmemesini ve yavaş yavaş silinmesini sağlar.

Hint Yağı

Hint yağının birçok cilt rahatsızlığıyla başa çıktığı bilinmektedir ve benleri yok etmesi özelliklerinden sadece biridir. Bir çorba kaşığı hint yağı alın ve bir çorba kaşığı karbonatla karıştırın. Karışımı benlere uygulayın ve gece boyunca bekletin. Sabah yıkayın. Sonuç elde etmek için karışımı bir ay boyunca uygulayın.

Greyfurt:

Ben tedavisinde greyfurtun hem suyundan hem de kabuğundan faydalanılır.

Turp:

Rendelenmiş turpu hamur haline getirip benin üzerine yapıştırarak bir tedavi uygulamak kısa sürede sonuç verecektir.

İncir Kökü:

Ben tedavisinde en etkili yöntemdir. Günde üç defa ayıklanmış incir kökünü ben çevresine masaj yoluyla uygulayarak kısa sürede istenen sonucu almak mümkündür.

E Vitamini:

Kapsül şeklinde olup benin olduğu bölgeye uygulanması gerekmektedir.

Zencefil:

Zencefil suyunu ilgili bölgeye uygulamak kâfidir.

Kekik Yağı:

Keskin kokusu sayesinde ben ve lekeler için birebirdir.

Yüzdeki Benler İçin Kremler ve Faydaları

Cilt bakımı sadece alternatif tıpla da çözülecek bir konu değildir. Yüzdeki benler ve lekeler için kullanılabilecek birçok krem bulunmaktadır.

Sinoz: Yüzdeki benler için kullanılacak kremler arasında sinoz leke kremi ilk sırada gelir. Bu krem cildi her türlü lekeye karşı cildin gözeneklerini korur ve bir bariyer görevi görmektedir.Kullanma şekli ise kadınlarda makyaj öncesinde erkeklerde ise sabah ve akşam temiz cilt üzerinde uygulanma şeklindedir.

Biolog: İçerdiği bitki özü sayesinde cildi korur ev leke oluşumunu önler.

Bensil: Yine aynı şekilde yapısındaki bitkisel karışımın verdiği etkiyle cildin derinliklerine nüfus ederek et beni oluşumunu engeller. Kullanımı ise oldukça basittir. Bir kürdan yardımıyla ilgili bölgeyi kapatacak şekilde sürülmesi yeterlidir. Bu işlemi 10 dakika sonra tekrar uygulayıp kremi akşam sürüp sabaha kadar beklenmesi süreci hızlandıracaktır.

Madecassol: Son zamanlarda revaçta olan bir krem olup içindeki bitkisel ham maddenin etkisi uzun süreli etki ve kesin çözüm sunar.

Expigment: Ciltte oluşabilecek lekeleri, önler cilt renk farklılıklarına iyi gelir. Ayrıca cildin hassasiyetine göre değişkenlik göstererek kişinin cildini korur.

Fito: Bu krem de çok yüksek derecedeki cilt lekelerine karşı devadır. Son zamanlarda revaçtadır.

Nadixa: Ciltte oluşabilecek olumsuzlukları daha başlamadan biterecek düzeyde etkili bir krem olup sadece uzman hekimler tarafından verilen reçeteler sayesinde kullanılabilir.

Ben ve Leke Sildirme

Önce hekim tarafından ön muayene yapılması gerekir. Hemen ardından tedavide hangi yöntemin kullanılacağı tespit edilir. Daha sonra lazer ya da elektro koter yöntemiyle hastaya operasyon yapılır. Daha sonra hekim tarafından hasta detaylı bir şekilde bilgilendirilir. Her iki yöntemde ayakta yapılan ve tek seanslık tedavilerdir. Bunun dışında Radyofrekans yöntemi de bulunmaktadır. Bu yöntem ise en çok tercih edilen ve cerrahi operasyona gerek kalmadan iz bırakmadan gerçekleştirilebilen bir yoldur.

Yüzdeki Benler Nasıl Geçer İbrahim Saraçoğlu

Yüzdeki benler nasıl geçer İbrahim Saraçoğlu konusu sıkça araştırılan bir konudur. Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu ben aldırma yöntemi olarak özellikle beyaz sirke kürünü tavsiye etmektedir. Beyaz sirkenin benlerin üzerine direk teması sonucunda benden eser kalmayacağını, benin kuruyacağını belirtir. Ancak bu sirke tedavisinin sürekliliğine dikkat çekmektedir.

Bunun dışında benlerle kesinlikle el sürülmemesine, beni koparma, sökme gibi hareketlerin tehlikeli olduğu konusunda düşünceleri vardır. Sirkeyi pamuk kullanmak suretiyle her gece yatmadan önce ilgili yere temas ettirilmesi gerektiğine ve ben kaybolana kadar bu işlemin yerine getirilmesini belirtmektedir.