28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYumuşak Eller İçin Ne Yapmalı? Yumuşak Eller İçin Doğal Maske Tarifleri

Yumuşak Eller İçin Ne Yapmalı? Yumuşak Eller İçin Doğal Maske Tarifleri

İçerikleri

Günlük yaşam sırasında çatlayan, kuruyan veya şişen ellerimizin cildi de zamanla yaşlanabiliyor. Estetik açıdan büyük rahatsızlık veren bu durum için el bakımı yapmanın püf noktaları ile evde kolayca bu bakımı yapmak hem ekonomik hem de çok basittir.

Yumuşak Eller İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

El bakımı konusunda olumsuz etkiye sahip olan başta deterjanlar ve diğer kimyasal ürünler ellerinizin hem kuru hem de sertleşmesine sebep olduğu için temizlik esnasında eldiven kullanarak ellerinizi korumanız oldukça etkilidir. Gece yatmadan evvel mutlaka yumuşatıcı el kremleri sürmeyi alışkanlık şeklinde uygulamak el bakımı için çok faydalıdır. Ellerinizin ve cildinizin kırışmaması için de mutlaka su tüketimini yeterli ölçüde almanız çok önemli ve gereklidir.

Yumuşak Eller İçin Maske Tarifleri

El bakımında sadece birkaç dakikada yumuşacık ellere kavuşmanızı sağlayan özel bir maske olan şekerli ve zeytinyağlı karışım ile pahalı kozmetik ürünlere asla gerek kalmayacak.

Yumuşak Eller İçin Zeytinyağı Maskesi

Malzemeler;

  •  1 Yemek kaşığı zeytinyağı
  •  1 Yemek kaşığı toz şeker

Şekeri bir avucunuza dökerek diğer elinizle de zeytinyağını damlatın. Ardından yavaş yavaş ovalayarak her iki elinizi sabunlar gibi bir dakika boyunca yavaş yavaş sürterek karışımı yedirin. Bir iki dakika bekledikten sonra da ellerinizi ılık suyla yıkayın ve yumuşak bir havlu ile nazikçe kurulayın. Yumuşacık ve canlı ellere bu şekilde kolaylıkla sahip olacaksınız.

Yumuşak Eller İçin Karbonat Maskesi

El bakımı yapmanızın nedenlerinden biri ellerinizdeki nasırlar, kırışıklıklar veya yaşlılık belirtileri ise karbonatı mutlaka kullanmalısınız. Karbonat maskesi ile cildiniz canlanacak ve elleriniz kısa zamanda toparlanacaktır.

Malzemeler;

  • 2 çay kaşığı doğal limon suyu
  • 2 çay kaşığı süzme bal
  • 2 çay kaşığı toz karbonat

Ellerinizi öncelikle bir sabunla yıkayın. Ardından tüm malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı ellerinize masaj yapar gibi sürerek 1 dakika kadar masaj yapın. 10 dakika sonra ellerinizi durulayarak haftada iki kez bu maskeyi kullanabilirsiniz.

Yumuşak Eller İçin Domates Suyu + Gliserin + Lime

Lime tırnakları güçlendirir. Domates de bakım kürlerine girecek kadar faydalı. Ellerde ipeksi bir tene sahip olmak iki malzemeyle mümkün.

Malzemeler;

  • 1 Adet domatesin suyu (orta boy)
  • 1 Lime
  • Gliserin (2-3 çorba kaşığı)

Tüm malzemeleri karıştırın ve ellerinize iyice masaj yaparak uygulayın. masajdan sonra 5 dakika kadar karışımı ellerinizde bekletin ve ardından ılık suyla yıkayın.

Aynı yüzümüz ve vücudumuz gibi ellerimize de gerekli olan bakımı ve özeni göstermemiz gereklidir ve bunun için de asla pahalı veya kimyasal ürünlere gerek yoktur. Evinizde olan malzemeler ile çeşitli maskeler sayesinde yumuşacık ve sağlıklı ellere kavuşabilirsiniz.