28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkYumurtaları buzdolabı kapağına sakın koymayın!

Yumurtaları buzdolabı kapağına sakın koymayın!

Yumurtayı buzdolabının kapağındaki bölmeye koymanın olumsuz sonuçları olabileceği ortaya çıktı.

İçerikleri

Siz de marketlerden ya da bakkaldan satın aldığınız yumurtaları kutusundan çıkarıp buzdolabı kapağına koyanlardan mısınız? Eğer öyleyse size kötü bir haberimiz var, zira İngiliz ev ve yaşam dergisi Good Housekeeping’in tüketici editörü Sara Benwell, bu alışkanlığın kötü sonuçları olabileceğini belirtti.

Yumurtalar Nasıl Saklanmalı?

Yumurtanın sağlıklı ve uzun ömürlü olması için buzdolabı kapağındaki bölmeye konulmaması gerektiğini söyleyen Benwell, “Buzdolabı kapağı bu teknolojik cihazın en sıcak parçası. Ayrıca ısı değişimlerinin de en çok yaşandığı nokta orası” dedi.

Yumurtaların en iyi saklanma yönteminin buzdolabının orta bölmesinde yer alması gerektiğini söyleyen Benwell, “Yumurtalar en iyi kutularından çıkarılmadan buzdolabının ortasında sabit bir sıcaklıkla saklanmalıdır” ifadesini kullandı.

İngiliz Yumurta Bilgi Hizmeti’ne referans gösteren Daily Mail gazetesinin haberinde, yumurtaların -20 santigrat derecede saklanması gerektiği konusunda uyarı yapıldı ve yumurtanın kokuları kolayca emebileceği için ağır kokulu gıdaların yakınına yerleştirilmemesi gerektiği vurgulandı.

Meyve ve Sebzeler Nerede Saklanmalı?

MuscleFood.com’dan Darren Beale gıda ürünlerinin nerede saklanması gerektiğini açıklayarak şunları söyledi: “Yiyecekleri nerede saklamamız gerektiği ile ilgili her zaman tartışma yaşanıyor. Ancak sebze ve meyvelerin nerede saklanması gerektiği ile ilgili doğru bilgilere sahip olunması gerekiyor.

Meyve ve sebze gibi bozulabilen maddelerden, kavanozlu konservelere ve soslara kadar saklama alanı değişiyor. Ürünlerinizi doğru yerde saklamak suretiyle, ürünlerin tadını ve kalitesini daha uzun süre koruyabilirsiniz. Bu nedenle, saklama açısından en iyi yerin bulunması için zaman ve çaba harcamaya değer “.

Domatesler:

Meyve ve sebzelere değinen Darren, “Çoğumuz domatesleri buzdolabının sebze bölümünde saklıyor ancak domatesler mutfak tezgahında ya da kilerde muhafaza edilmelidir. Ancak çok yumuşak olmaya başlarlarsa, buzdolabına koyulmalıdır.

Salatalık:

Salatalıkları buzdolabına koymanız halinde soğuk havanın etkisi ile salatalıklar sulanır. Bunun için en iyi yer, mutfak tezgahıdır.

Muz:

Muzların bir an önce tam olgunlaşmasını istiyorsanız buzdolabına koymayın. Muzların saklanabileceği en güzel yer tek başına bir meyve kabıdır. Çünkü muzlar çabucak olgunlaşır ve etilen adı verilen bir gazın yayılmasına neden olur. Bu da diğer meyvelerin çürümesine neden olur.

Elma ve üzüm:

Elma ve üzüm meyve kabında değil ikisini de buzdolabında saklamalıyız. Onları koymadan önce yıkamayın – aşırı su meyve bozulmasını hızlandırır.

Patates:

Patates, soğan ve kabak gibi sebzelerin hepsi serin, kuru bir yerde muhafaza edilebilir. Kabak ve sarımsak yaklaşık iki hafta boyunca bozulmadan kalabilir.

Ketçap:

Ketçap ile ilgili şiddetli tartışmalara katılan Darren, “Ketçap buzdolabında saklanmalıdır” dedi. Oda sıcaklığında saklanması, ürünün kalitesine zarar verebilir. Yüksek asit içeriği ile ketçap buzdolabında bırakılmadığında ketçapın görünüm ve dokusunda bozulma meydana gelecektir.

Yumurtaları buzdolabı kapağına sakın koymayın!