24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıYoğun kirpik ve kaşlara sahip olmanın doğal yolları!

Yoğun kirpik ve kaşlara sahip olmanın doğal yolları!

İçerikleri

Her kadın yoğun ve uzun kirpiklere sahip olmak ister. Ayrıca dolgun görünümlü kaşlar da şekil vermek için ideal olanıdır. Bu iki görünümü sağlamak da oldukça kolay olmakla birlikte doğal yollarla da istenilen seviyeye ulaşılabilir. Çok kolay elde edilebilen malzemelerle daha bakımlı ve güzel görünüme sahip olmak mümkündür.

Uzun Kirpiklere Sahip Olmanın Doğal Yolları

  • Birçok yöntemle basit bir şekilde kirpiklerinizin uzamasını sağlayabilirsiniz. Özellikle kirpikleri taramak, uzaması için oldukça etkilidir. Rimelden iyice arındırılmış bir maskara fırçası yardımıyla kirpiklerin taranması buradaki kılcal damarları harekete geçirir ve kan akışı hızlanmış olur. Böylelikle kirpikler uzamaya başlar. Daha hızlı sonuç almak içinse kirpikleri tararken vazelin kullanmak gerekir. Vazelin hem uygun fiyatlıdır hem de kolay elde edilebilir. Tarama sırasında fırçaya bir miktar vazelin sürülüp ondan sonra birkaç dakika kirpikler taranabilir. Bu işlem sayesinde kirpikler daha yumuşak bir hal alacaktır. Aynı zamanda sağlıklı uzayan kirpiklere sahip olmak mümkündür.

 

  • Kirpikleri sağlıklı uzatmak için uygulanabilecek bir başka yol ise bitkisel yağların kullanımıdır. Özellikle Hindistancevizi yağı kirpikler için önerilir. Yine bir maskara fırçasıyla bir damla Hindistancevizi yağı kirpiklere sürülebilir. Gece uykusundan önce sürülmesi önerilir. Böylelikle sabaha kadar yağ etkisini gösterebilir.

 

  • Aloe Vera bitkisi de kirpikler için idealdir. Ayrıca saç sağlığında da kullanılabilir. Aloe Vera bitkisinin bir dalını kırın ve içindeki özü kirpiklerinize sürün. Yine gece uyumadan önce uygulanmasının etkili olacağı bir yöntemdir. Bitkinin etkisinin hızlandırılması için kirpik uzamasına yardımcı olan zeytinyağı veya hindistancevizi yağı da karıştırılabilir.

 

Tüm bu uygulamalar birkaç hafta içinde gözle görülür sonuç verebilir. Düzenli olarak uygulanması gereken bu yöntemler kirpik uzaması ve artması bakımından birçok kişi tarafından denenmiş, olumlu sonuç alınmış yöntemlerdir.

Yoğun Kaşlara Sahip Olmanın Doğal Yolları

Kirpiklerden sonra kadınların en çok üzerinde durduğu konu kaşlardır. Seyrek kaşlar belirgin görülmez ve istenilen şekli vermek neredeyse imkansızdır. Bu nedenle yoğun kaşlar tercih edilir. Daha gür kaşlara sahip olmanın birden fazla doğal yolu vardır. Fakat öncelikle bilinmesi gerekir ki var olan kaşların zarar görmemesi ve kalıcı olması için kaşa yapılan makyajın aşırıya kaçmaması gerekir.

  • Hint yağı uzun yıllardır kaşların gür çıkması için kullanılır. İçeriğinde antioksidan ve zengin vitamin kaynağı bulunur. Her gün düzenli olarak masaj yardımıyla kaşlara sürüldüğü takdirde kısa süre içinde seyreltinin azaldığı gözlemlenebilir. Yaklaşık 30 dakika bekletildikten sonra durulanabilir.

 

  • Hindistancevizi yağı da bir diğer etkili yağdır. Kirpiklerin uzamasına yardımcı olduğu gibi kaşlarda da kullanılabilir. Yine düzenli olarak gece yatmadan önce sürülmeli ve sabaha kadar bekletilmelidir. E vitamini ve protein içerikli olan hindistancevizi yağı pekçok güzellik uzmanı tarafından önerilir.

 

  • Vazelin burada da karşımıza çıkmakta. Yine masaj yardımıyla kaşlara sürülüp bekletilmelidir. Besleyici ve yumuşatıcı özelliği bulunan vazelin gür kaşların oluşmasında yardımcı olacaktır. Ayrıca Aloe Vera da kaşlara sürülebilir. Çeşitli bakım maskelerinde kullanılan bu bitki kaş ve kirpiklerİn uzaması ve gürleşmesi için gereken tüm minerallere sahiptir. Düzenli bir şekilde uygulanabilecek bu yöntemlerin birkaçı aynı anda uygulanabilir.