28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerYazın hızlı kilo vermek için yapılacak 3 süper şey!

Yazın hızlı kilo vermek için yapılacak 3 süper şey!

İçerikleri

Yazın gelmesiyle birlikte daha fit bir vücuda sahip olmak için farklı arayışlara giriyoruz. Çoğu insan kışın kilo vermeye çalışarak kendini yaza hazırlar. Fakat kışın kilo vermek, yazın kilo vermekten çok daha zordur. Çünkü yazın havanın sıcak olması, mevsimsel olarak fazla yemek yiyememe durumu size yakılan kaloriler olarak geri döner. Eğer yaz mevsimi iyi değerlendirilebilirse yazın hızlı kilo vermek sizi çok kısa sürede fit bir görünüme sokacaktır. Üstelik yazın yaktığınız kaloriler, çok abartılmadığı sürece, tekrar alınmaz. Böylece uzun bir süre fit duruşunuzu koruyabilirsiniz. Peki yazın hızlı kilo vermek için neler yapılmalı?

Yazın Hızlı Kilo Vermek İçin Bol Su İçin

Eğer yazın hızlı kilo vermek istiyorsanız, yapabileceğiniz bir çok şey var. Kilo vermek, kalori yakmak için yapacağınız şeyler sizi bolca terletecek ve su kaybettirecektir. Her insanın yaşına, kilosuna göre değişmekle birlikte, günlük 3 litre kadar su tüketmesi gereklidir. Eğer kilo verme aşamasında yeterince su tüketmezseniz, sağlığınız açısından bir çok olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra kilo vermek için su içmek çok yararlı bir çözümdür. Su içmek, açlık hissinizi bastırır, metabolizmayı hızlandırır. Böylece vücuda kalori girmeden, çok daha fazla kalori yakılarak kilo vermeniz gerçekleşir.

Kalori Yakmak İçin Yürüyüşlere Çıkın, Şehri Keşfedin!

Yazın yapılabilecek en güzel aktivite yürüyüşe çıkmaktır. Hem güneşin parlaklığı, hem etrafın rengarenk olması çok eğlenceli bir yürüyüş şansı sunar. Bunun yanı sıra, yazın yürüyüşe çıktığınızda bolca terler ve çok fazla kalori yakarsınız. 30 dakikalık bir yürüyüş size ortalama 600 kalori yaktırır. Yani bir öğününüzü 30 dakikalık orta tempolu bir yürüyüş ile rahat rahat yakabilirsiniz. Bu da kısa vadede çok hızlı kilo vermeniz ile sonuçlanır. Yazın hızlı kilo vermek için yapılabilecek en eğlenceli ve en yararlı aktivite yürüyüş yapmaktır. Yürüyüşü hayatınıza bir rutin olarak ekleyerek, hangi mevsim olursa olsun, günlük 30 dakika kadar yürüyüş yapmanız, size çok ciddi yararlar sağlayacaktır.

Yazın Hızlı Kilo Vermek İçin Denize Gidin, Bol Bol Yüzün Ve Yağ Yakın

Yüzmenin ne kadar sağlıklı olduğunu duyarsınız. Spor salonlarında saatlerce oksijensiz kalmak yerine spor olarak yüzmeyi tercih eden binlerce insan var. Haksız da sayılmazlar. Yazın gelmesiyle birlikte deniz sezonu açılır. Özellikle de denize yakın bir yerde kalıyorsanız, yazın keyfini en iyi çıkartabileceğiniz yer denizdir. Elinizde serinletici bir kokteyl, yanınızda arkadaşınız, uzanıp bir şezlonga biraz güneşlendikten sonra 30 dakika kadar yüzmek sizin için hem çok eğlenceli hem de çok sağlıklı olacaktır. Yüzerken kaslarınızın büyük bir kısmını kullanırsınız. Spor salonuna gidip ağırlık kaldırmaktan çok daha hızlı ve kalıcı kaslar elde edersiniz yüzerek. Üstelik yüzmek size çok ciddi anlamda yağ yaktıracak ve haftada bir saat yüzerek, kısa sürede fit bir hale geleceksiniz.

İstemeseniz Bile Kilo Verebilirsiniz

Yaz mevsiminde vücut sürekli ısıya maruz kalır. Bu da otururken bile çok daha fazla kalori yakmanıza neden olur. Kısacık bir yürüyüşte dahi vücut, çok fazla kalori harcayarak size kalori yakmak için gerekli olan güç tüketimini sağlar. İşte bu yüzden yazın hızlı kilo vermek çok daha kolaydır. Bu süreçte bol su tüketmek çok önemlidir. Ne kadar su tüketirseniz o kadar etkili olacaktır.

Fazla Yemek Yiyemezsiniz.

Yazın sürekli bir iştahsızlık problemi yaşanır. Bu sıcaklardan dolayı hemen hemen herkeste vardır. Normalde 2 tabak yemek yiyebilen bir insan, yaz mevsiminde yarım tabak ile doyuyor. Bu iştahsızlık, sizin için bulunmaz bir nimet. Eğer doğru kullanabilir, sağlıklı yiyecekler tüketirseniz, inanamayacağınız kadar hızlı bir şekilde kalori yakmak kaçınılmaz olacaktır.