19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıYazın cilt bakımı nasıl yapılır? Hangi cilt kremleri kullanılmalı?

Yazın cilt bakımı nasıl yapılır? Hangi cilt kremleri kullanılmalı?

Yaz aylarında cilt bakımı ve temizliği gerçekten bir ihtiyaç haline geliyor. Yazın cilt bakımı tatilden önce hoş ve çekici bir görünüm ve güzellik kazanmak isteyenler için olmazsa olmazlardan birisidir. Bu yazıda sizlere yazın tatilden önce yapılması gereken basit ancak faydaları olan cilt ve saç bakım yöntemleri hakkında bilgi vereceğiz.

İçerikleri

Bahardan yaza geçerken cildiniz yıpranabilir ve mevsim geçişi cildi kurutur. Özellikle nemli bahar aylarından sıcak ve nemsiz yaz aylarına geçiş ayları olan mayıs ve haziran da cildimiz azalan nemin etkisiyle kurumaya ve cilt çatlakları oluşmaya başlayabilir. Derinin kuruması ayrıca cilt kırışıklıkları ile yaşlanmasını da hızlandırmaktadır. Bu nedenle mayıs haziran aylarında cilt nemlendirici kremler daha fazla kullanılmalı ve cildin korumasını önleyecek bir takım bitkisel formüller ile çözümlerden faydalanmalıyız.

Yaz Aylarında Hangi Cilt Kremleri Kullanılmalı?

Her mevsim farklı nemlendirici krem seçenekleri kullanılmalıdır. Yaz aylarında güneş ışınlarının cilde etkisi daha fazla olduğu için kış cilt kremleri pek işe yaramayabilir. Yazlık cilt kremlerinde genelde güneş koruma faktörü de vardır. Bu da güneşin cilde olan zararlı etkilerinden (kırışıklık, çatlama ve cilt lekeleri gibi) sizleri korur. Kışlık cilt kremleri ise daha çok cildi soğuktan koruyan türdendir. Bu nedenle yaz iklim koşulları için kışlık kremler pek kullanışlı değillerdir. Normal ciltler için cilt kremleri günde 1 kez, hassas ve alerjiye dayanıksız ciltler için günde 3-4 kez cilt koruma kremi kullanmak yaz boyunca gereklidir. yazın kullanılan cilt kremlerinin A, B, D, C, E ,K gibi multivitamin destekli ve selenyum, bitkisel yağlar gibi maddelerce zenginleştirilmiş olması önemli bir ayrıntıdır.

Cilt Lekelerine Karşı AHA Ve Meyve Asidi İçeren Cilt Kremleri

Kimilerinin cilt yapıları özellikle cilt lekeleri oluşumu için daha uygundur. Bu tür hanımlar yaz boyunca meyve asidi ve AHA içeren cilt lekeleri kremleri kullanarak cilt lekeleri oluşumundan korunabilirler. Cilt lekeleri genelde güneş ışınları ile daha da kötüleşeceği için yazın tatilde güneşe maruz kalacak kişilerin cilt lekeleri ni tatilden önce tedavi ettirmeleri gerekebilir. Bunu AHA ve meyve asidi özlü kremler ile doktor kontrolü altında tatbik etmenizi öneriyorum.

Mezolifting Yöntemi İle Cilt Bakımı Ve Cilt Gençleştirme

Tatil dönüşü cildiniz güneş ışınları ve nemsiz kuru hava nedeniyle ister istemez yıpranacağı için mezolifting yöntemi ile cilt gençleştirme tedavisi yaptırmanız gerekebilir. Bir çok bitkinin faydalı yağ asitleri ile vitaminlerinin ince bir iğne ile cilt altına acısız ve ağrısız enjekte edilme yöntemi olan Mezolifting cilt bakımı metodu, yaz aylarının cildinizde oluşturacağı harabiyeti büyük oranda giderecektir. Mezolifting de kullanılan maddeler, bitkisel vitaminler, bitkisel amino asitler, bitkisel mineraller, bitkisel yağ asitleri gibi değişik faydalı maddelerin karışımıdır. Bu maddeler sayesinde yazın oluşan cilt lekelerine bitkisel çözüm sunulduğu gibi cilt rengini açıcı ve cildi nemlendirici bir tedavi de uygulanmış olmaktadır. Mezolfiting yöntemi ile cilt bakımı ve cilt gençleştirme daha çok yüz, yanak, göz altları, dudak çevresi, elmacık kemiği, alın, boyun, dekolte ve el civarındaki cilt lekeleri, cilt kırışıklıkları ve cilt yaşlanması için kesin bir bitkisel doğal çözüm olmaktadır. Sigara ve alkol kullanımının ciltte oluşturduğu harabiyeti ve yıpranmayı da mezolifting cilt bakımı tedavisi ile önleyebilirsiniz.,

Yüzdeki Yaşlılık Çizgileri İçin Tedavi Çözümleri

Yaz tatilinden önce şayet cilt sarkmaları, ciltteki yaşlılık izleri, ve göz kenarı kırışıklık çizgilerinden kurtulmak istiyorsanız bir dizi tedavi ile bitkisel bakım veya estetik yöntemler (botox, dolgu vb.) gerekebilir. daha dolgun dudaklar ve yaşlılık çizgilerinden kurtularak girmek Misal olarak ciltteki yaşlanma etkilerinden doayı görülen cilt çökmeleri ve sarkmaları için hiyalüronik asit denilen madde ile dolgu tedavisi iyi bir çözüm olarak yaygın biçimde kullanılmaktadır. Hiyalüronik asit cildin orta tabakasına nüfuz ederek yaşlanma neticesinde cildin sünmesi ile oluşan boşlukları doldurmakta ve cildi sıkılaştırmaktadır. Hiyalüronik asit doğal bir biyolojik maddedir ve vücutta zaten bulunmaktadır. Bu nedenle allerjik bir reaksiyon geliştirmeden cilt dokusuna nüfuz eder. Hiyalüronik asit tedavisi ile 1 saatten az bir süre içerisinde dudak kenarları kırışıklıkları, çatık kaş kırışıklığı, dudak üstü yaşlılık çizgileri ve göz altı torbaları giderilmekte ve tedavi edilerek güzel bir yüze sahip olmanız sağlanmaktadır.

Kavisli Kaşlar İçin Botoks Tedavisi

Kaşların kaz ayağı tabir edilen başlangıç noktalarındaki kırışıklıklar hem kaş kırışığı için hem de kavisli bir kaşa sahip olmak için botoks yöntemi tedavisi fayda sağlamaktadır.

Saç Mezoterapisi İle Saç Bakımı

Yaz tatilinden önce kış boyunca yıpranan saçlarınızın parlak ve sağlıklı görünümüne kavuşması için saç mezoterapisi adı verilen yöntem ile saçlara fayda sağlayan ve saçları besleyen bitkisel vitaminler, bitkisel amino asitler, bitkisel mineraller, bitkisel yağ asitleri ve kan dolaşımını artırıcı doğal maddeler saç köklerine verilmektedir. Saç mezoterapisi sonrası beslenen ve güç kazanan saç köklerinden çıkan saçlar daha parlak, kalın ve güçlü olur.